Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Διήμερες Εκδηλώσεις για τη γιορτή του Προφήτη Ηλία στην Αγροσυκιά Πέλλας

Ο Σύλλογος "Προφήτη Ηλία" Αγροσυκιάς Πέλλας σας καλεί στις διήμερες εκδηλώσεις που πραγματοποιεί στις 19 και 20 Ιουλίου στο εξωκκλήσι του Προφήτη Ηλία στα υψώματα της Αγροσυκιάς Πέλλας όπου κάθε 20 Ιουλίου, αναβιώνουν παλιά έθιμα.

Χτίστηκε πριν από 19 χρόνια όπως μαρτυρεί και η εντοιχισμένη μαρμάρινη πλάκα (έτος ανέγερσης 1986). Κάποιοι φιλόθρησκοι και ευσεβείς άοκνοι υπηρέτες κάτοικοι του χωριού οραματίστηκαν, σχεδίασαν και σε λίγο χρονικό διάστημα υλοποίησαν την εκ θεμελίων ανέγερση του εξωκλησιού, αφιερωμένου στον Προφήτη Ηλία.

Η εικόνα του Προφήτη Ηλία, που βρίσκεται στο ξωκλήσι, είναι έργο του Νικολάου, γιου του Χατζησάββα από την Αργυρούπολη του Πόντου. Αγιογραφήθηκε τον Απρίλιο του 1903 με δαπάνες του Κων/νου και της Αναστασίας Αποστολίδη. Τοποθετήθηκε σε ένα εξωκλήσι του προφήτη στα πανέμορφα βουνά της Χάρσερας του Πόντου, όπου κάθε χρόνο στις 20 Ιουλίου συγκέντρωνε μέγα πλήθος χριστιανών. Με το ξεριζωμό των Ελλήνων το 1924 η εικόνα δεν εγκαταλείφθηκε, αλλά ο αείμνηστος Ηλίας Θεοδωρίδης την μετέφερε στην Αγροσυκιά του Δήμου Πέλλας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ:

Τρίτη 19 Ιουλίου 2011, στις 19:30
εσπερινός, παραδοσιακά εδέσματα και ποντιακό γλέντι.
Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011, στις 19:30
εσπερινός, παραδοσιακά εδέσματα και ποντιακό γλέντι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News