Κυριακή 10 Ιουλίου 2011

Εναλλακτικές καλοκαιρινές διακοπές στον Άγιο Αθανάσιο

Στο παιχνίδι των καλοκαιρινών διακοπών μπαίνει από φέτος ο Παραδοσιακός Οικισμός Αγίου Αθανασίου, αποτελώντας μια εναλλακτική λύση καλοκαιρινών διακοπών για τους Θεσσαλονικείς και όχι μόνο!

Στο παιχνίδι των καλοκαιρινών διακοπών μπαίνει από φέτος ο Παραδοσιακός Οικισμός Αγίου Αθανασίου, αποτελώντας μια εναλλακτική λύση καλοκαιρινών διακοπών για τους Θεσσαλονικείς και όχι μόνο.

Σε απόσταση 30 χλμ από την πόλη της Έδεσσας στον νομό Πέλλας και πολύ κοντά στο χιονοδρομικό κέντρο Βόρας - Kαϊμακτσαλάν (16χλμ), ο παραδοσιακός διατηρητέος οικισμός του παλιού Αγίου Αθανασίου (ή Tσέγανη), αποτελεί ιδανικό καταφύγιο για όσους προτιμούν για το καλοκαίρι τον καθαρό αέρα του βουνού και την δροσιά τις ζεστές νύχτες, ηρεμία, ξεκούραση, εξαιρετικό φαγητό και άριστη φιλοξενία.

Πρόθεση όλων είναι το χωριό να αποκτήσει ζωή εκτός από το χειμώνα, οπότε και γεμίζει εκατοντάδες επισκέπτες, και το καλοκαίρι καθώς μέχρι πρότινος, τους θερινούς μήνες αποτελούσε νεκρή φύση.

«Το χωριό το καλοκαίρι ήταν ένα απέραντο εργοτάξιο, αφού μόνο εργολάβοι εργάζονται για να χτιστούν καινούρια σπίτια» αναφέρει στη Voria.gr ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παραδοσιακού Οικισμού Αγ. Αθανασίου, κ. Ανδρέας Πολίτης.

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Έδεσσας με έδρα τη Βεγορίτιδα, Χρήστος Βερικούκης, προσθέτει πως από φέτος...

...«ο Αγ. Αθανάσιος αποτελεί ολοκληρωμένη πρόταση διακοπών για μικρούς και μεγάλους».

Οι τουρίστες θα απολαμβάνουν τις ίδιες υπηρεσίες με τους χειμερινούς επισκέπτες του χωριού, με ειδικές, ωστόσο οικονομικότερες τιμές.

«Μαζί με τους επαγγελματίες της περιοχής αποφασίστηκε πρωτοβουλία να προσφέρουμε οικονομικά πακέτα στους επισκέπτες του χωριού μας, ώστε να προσελκύσουμε όσους περισσότερους μπορούμε» εξηγεί ο κ. Βερικούκης.

Έτσι, τα ενοικιαζόμενα δωμάτια και οι ξενοδοχειακές μονάδες του Καϊμακτσαλάν, λειτουργούν και το καλοκαίρι, με την τιμή του δίκλινου να φτάνει τα 50 ευρώ μαζί με πρωινό.

Παράλληλα, τα παραδοσιακά εστιατόρια του Αγ. Αθανασίου θα προσφέρουν α λα καρτ μενού με 10 ευρώ το άτομο, συν τα ποτά και τα ντόπια άριστα κρασιά.

Ένα ακόμη δέλεαρ για τους παραθεριστές είναι το γεγονός ότι ο Αγ. Αθανάσιος προσφέρεται και για εναλλακτικές μορφές τουρισμού και αλλά extreme sports, ενώ τον τελευταίο χρόνο έχει κατασκευαστεί και γήπεδο ποδοσφαίρου. Χαρακτηριστικό είναι ότι από τις 18 μέχρι τις 26 Ιουνίου Παλαιό Άγιο Αθανάσιο διεξάγεται το Voras Cup για παίδες, προ-παίδες, junior και pre juniors σε συνεργασία με την Αθλοργάνωση.

Στους πρόποδες του Βόρα, στο χωριό Παναγίτσα, 8 χλμ. από τον Αγ. Αθανάσιο, υπάρχει ανεμοδρόμιο που θεωρείται ένα από τα καλύτερα της Ευρώπης και δίπλα ειδικά διαμορφωμένη πίστα αγώνων μότο-κρος. Επίσης στην Παναγίτσα υπάρχει τεχνητή πίστα αναρρίχησης και δυνατότητα οργάνωσης flying box, τοξοβολίας, ορεινού ποδήλατου, πτήση parapente από τη θέση Κερασιές του Βόρα σε υψόμετρο 1.600μ. και προσγείωση στο ανεμοδρόμιο της Παναγίτσας.

«Επιπλέον, με βάση τον Αγ. Αθανάσιο, οι τουρίστες μπορούν να εξορμούν αυθημερόν στην πόλη της Έδεσσας, τα χωριά γύρω από τη λίμνη Βεγορίτιδα και το Νυμφαίο. Παράλληλα, στη διάθεση του κοινού είναι και το χιονοδρομικό κέντρο στο Kαϊμακτσαλάν, αλλά και τα Λουτρά Πόζαρ και Λουτρακίου της Πέλλας, όπου μπορούν να απολαύσουν τα ιαματικά λουτρά μέσα σ’ένα υπέροχο φυσικό τοπίο», υπογραμμίζει ο κ. Πολίτης.

Επιπλέον, από τον δήμο γίνεται προσπάθεια να καταστεί το χωριό προορισμός συνεδριακού τουρισμού, με τη δημιουργία ενός συνεδριακού κέντρου.

«Η δημιουργία του συνεδριακού κέντρου είναι στα σκαριά και με την κατασκευή του επιθυμούμε να γίνει το χωριό ένας προορισμός συνεδριακού τουρισμού», αναφέρει ο κ. Βερικούκης.

Η έναρξη της πρώτης τουριστικής σαιζόν ξεκίνησε στην Πλατεία του Αγ. Αθανασίου με συναυλία το περασμένο Σάββατο, όπου συμμετείχαν γνωστά ονόματα του ελληνικού πενταγράμμου και την οποία παρακολούθησαν περισσότεροι από 400 άτομα.

---
Του Δημήτρη Τσάκωνα
Πηγή: Voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News