Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Συνάντηση του Δημάρχου Αλμωπίας με ομογενείς της Αυστραλίας

Ο Ελληνικός Μακεδονικός Σύλλογος της Βόρειας Αυστραλίας μαζί με φοιτητές και καθηγητές από το Πανεπιστήμιο του Darwin της Αυστραλίας επισκέφτηκαν την Πέμπτη 14 Ιουλίου το Δημοτικό κατάστημα Αριδαίας, στα πλαίσια ειδικού προγράμματος διάδοσης και εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας και του μακεδονικού πολιτισμού.

Τους προσκεκλημένους υποδέχτηκαν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτριος Πασόης, οι Αντιδήμαρχοι κ. Γεώργιος Τραπεζανίδης και κα Μπαγκή Κατερίνα και ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Αλμωπίας κ. Κανονίδης Βασίλειος. Ο Δήμαρχος Αλμωπίας στο σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στη δύσκολη οικονομική περίοδο που διανύει η χώρα μας, στη σημασία της ελληνικής γλώσσας και το πλούσιο λεξιλόγιό της αλλά και πιο συγκεκριμένα μίλησε για την ιστορία της Αλμωπίας, το νέο καλλικρατικό Δήμο Αλμωπίας και το γεωργικό και τουριστικό πλούτο της ευρύτερης περιοχής.

Ο υπεύθυνος του προγράμματος, κ. Γεώργιος Φραζής, μίλησε για τη σημασία του προγράμματος, το οποίο διαρκεί 3 εβδομάδες και πραγματοποιείται στη Μακεδονία και τη Κάλυμνο, τονίζοντας ότι...

...στο πρόγραμμα συμμετέχουν καθηγητές από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου αφιλοκερδώς με σκοπό τη μετάδοση της ελληνικής γλώσσας έξω από τα σύνορα της επικράτειας. Επίσης, αναφέρθηκε στη ταινία μικρού μήκους που θα δημιουργήσουν, με πολυμορφικά και πολυτροπικά κείμενα, συμπεριλαμβάνοντας και την περιοχή της Αλμωπίας και τα οποία θα μεταδοθούν στην Αυστραλία για την προώθηση της χώρας μας.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Πρόεδρος του Ελληνικού Μακεδονικού Συλλόγου του Darwin , κ. Ευστράτιος Πούλος, ο οποίος ευχαρίστησε το Δήμο Αλμωπίας και το νέο Δήμαρχο Αλμωπίας κ. Δημήτρη Πασόη για τη φιλοξενία που τους παρείχε τη φετινή χρονιά και αναφέρθηκε στις προσπάθειες που γίνονται από τους ομογενείς της Αυστραλίας για την προώθηση της ελληνόφωνης εκπαίδευσης.

Ακολούθησε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων. Ο Δήμαρχος Αλμωπίας δώρισε στους προσκεκλημένους το τελευταίο βιβλίο της κας Νίκης Τάντση, «Το Διώροφο»,ως ανάμνηση από τη διαμονή τους στην Αλμωπία. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και η εκπαιδευτικός και συγγραφέας κα Νίκη Τάντση, η οποία ευχαρίστησε το Δήμο Αλμωπίας για τη τιμή να ταξιδέψει το βιβλίο της τόσα χιλιόμετρα μακριά και αναφέρθηκε στην Αλμωπία, τονίζοντας πως έχει τις ωραιότερες αναμνήσεις από τα παιδικά της χρόνια μέχρι και σήμερα, δηλώνοντας ότι η ζωή έχει συχνά πικρό, μα κάποτε γλυκό σαν μέλι κύκλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News