Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Εθελοντική δράση στο Ριζάρι

Την παιδική χαρά στο Ριζάρι αναμόρφωσαν εθελοντές κάτοικοι του χωριού, μετά από συνεννόηση με το Δήμαρχο Έδεσσας, κ. Δημήτρη Γιάννου.
Ο Δήμαρχος που δεσμεύτηκε και παρείχε μέσω των υπηρεσιών του Δήμου όλα τα απαραίτητα υλικά για την αναμόρφωση του χώρου από τους εθελοντές, εντυπωσιάστηκε από το αποτέλεσμα και τόνισε για μια ακόμη φορά τη δύναμη του εθελοντισμού.
Στην ευχαριστήρια επιστολή του προς τους εθελοντές ο Δήμαρχος έκανε αναφορά στην κρίση χρέους της χώρας, αλλά και του Δήμου Έδεσσας, ενώ αναφερόμενος στις κατασχέσεις επεσήμανες πως «οι απαιτήσεις του παρελθόντος δεν μας αφήνουν να δούμε το σήμερα και να σχεδιάσουμε το αύριο».
Εστιάζοντας στη δράση της ομάδας εθελοντών του Ριζαρίου τόνισε ότι «Ο εθελοντισμός των πολιτών είναι αχτίδα φωτός στην οικονομική συγκυρία που διανύουμε» και τους κάλεσε να είναι σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας για κάθε δράση εθελοντισμού που σκοπεύουν να κάνουν έτσι ώστε ο Δήμος να είναι πάντα αρωγός και συμπαραστάτης στις πρωτοβουλίες των πολιτών.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΡΙΖΑΡΙΟΥ:


Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι,
Όπως ξέρετε η οικονομική κατάσταση της χώρας είναι εξαιρετικά δύσκολη με την κρίση χρέους που αντιμετωπίζουμε. Όπως είναι φυσικό η κατάσταση αυτή έχει άμεσο αντίκτυπο και στα οικονομικά του Δήμου, καθώς οι θεσμοθετημένοι πόροι που προέρχονται από την άμεση και έμμεση φορολογία έχουν μειωθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό, με πρόσφατο παράδειγμα τη δόση της ΣΑΤΑ που ήρθε με μεγάλη καθυστέρηση και μειωμένη κατά πολύ μεγάλο ποσοστό, ανατρέποντας κάθε σχεδιασμό που είχε γίνει. Επιπρόσθετα ο Δήμος Έδεσσας αντιμετωπίζει τη δική του κρίση χρέους με συσσωρευμένες οφειλές προηγούμενων ετών που ανέρχονται σε εκατομμύρια ευρώ. Οι απαιτήσεις του παρελθόντος δεν μας αφήνουν να δούμε το σήμερα και να σχεδιάσουμε το αύριο, με πρόσφατο παράδειγμα τις αιτήσεις για κατασχέσεις των χρημάτων που είχε στη διάθεσή του ο Δήμος για υλοποίηση έργων και δράσεων.
Μέσα σ’ αυτό το ζοφερό οικονομικό κλίμα θέλουμε να υλοποιήσουμε δράσεις για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, αλλά στερούμαστε των οικονομικών πόρων για να καλύψουμε ακόμη και αυτά που θεωρούμε βασικά.
Ο εθελοντισμός των πολιτών είναι αχτίδα φωτός στην οικονομική συγκυρία που διανύουμε. Η εθελοντική σας δράση στην παιδική χαρά του Ριζαρίου προσωπικά με έχει συγκινήσει. Γι’ αυτό στη συνάντησή μας πριν να ξεκινήσετε την αναμόρφωση του χώρου δέχτηκα αμέσως να παρέχουμε ως Δήμος όλα τα απαραίτητα υλικά (χρώματα, φωτιστικά κλπ) και επιπλέον να τοποθετηθούν παιχνίδια για τα παιδιά.
Το αποτέλεσμα είναι καταπληκτικό, καθώς με ελάχιστα χρήματα και την αγάπη των κατοίκων του χωριού κατορθώσαμε να έχουμε έναν λειτουργικό και όμορφο κοινόχρηστο χώρο για τα παιδιά του Ριζαρίου.
Ως Δήμαρχος σας ευχαριστώ για την προσπάθεια και θα είμαι πάντα κοντά σας σε όλες τις δράσεις εθελοντισμού που θέλετε να ασκήσετε.

Ο Δήμαρχος Έδεσσας,
Δημήτριος Γιάννου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News