Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

Νέο «όχι» Παπανδρέου σε πρόωρες εκλογές


Ο Γ. Παπανδρέου σκληραίνει τη στάση του απέναντι στον Αντ. Σαμαρά και επιμένει ότι δεν υπάρχει θέμα νομιμοποίησης της οικονομικής πολιτικής λόγω των όσων είχε υποσχεθεί προεκλογικά.
Ο πρωθυπουργός κλείνει και πάλι τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών και όπως λέει στην "Καθημερινή της Κυριακής" επικαλούμενος την πρόσφατη ψήφο εμπιστοσύνης που έλαβε η κυβέρνηση του: "η χώρα μας δίνει την πιο κρίσιμη μάχη της σύγχρονης ιστορίας της. Γι' αυτό και όσοι μιλούν για εκλογές σε μία τόσο κρίσιμη συγκυρία λειτουργούν ανεύθυνα και θέλουν να σύρουν τη χώρα σε επικίνδυνες εξελίξεις".


Ο κ. Παπανδρέου, στον απόηχο και των τελευταίων αρνητικών μετρήσεων για το ΠΑΣΟΚ, σκληραίνει τη στάση του απέναντι στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης τον οποίο κατηγορεί ότι "πολιτεύεται ανεύθυνα" αλλά επιμένει ότι θα συνεχίσει να ζητά τη συνεννόηση:

"Θα επιμείνω αν και δεν τρέφω ιδιαίτερες ελπίδες ότι θα αλλάξει η ανεύθυνη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Μέχρι στιγμής ο κύριος Σαμαράς έχει επιλέξει να στέκεται απέναντι, να κάνει κριτική και να μην αναλαμβάνει καμία απολύτως ευθύνη" λέει ο πρωθυπουργός.

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός σε σχετική ερώτηση για τη νομιμοποίηση της πολιτικής που ακολουθεί στην οικονομία δεδομένου και του προγράμματος με το οποίο εξελέγη, σημειώνει ότι δεν άλλαξε καθόλου ο πυρήνας της πολιτικής του.

"Η κατάσταση αυτή της οικονομίας ανάγκασε την προηγούμενη κυβέρνηση να σηκωθεί και να φύγει τρομοκρατημένη....Γιατί τι είναι τελικά η δημοκρατική νομιμοποίηση; Δεν είναι και η αυτονόητη υποχρέωση, το εθνικό καθήκον οποιασδήποτε κυβέρνησης να αντιμετωπίσει μία πολύ έκτακτη ανάγκη ή ένα μεγάλο και πέραν πάσης πρόβλεψης πρόβλημα;" διερωτάται ο πρωθυπουργός ο οποίος ενόψει της κρίσιμης συνόδου κορυφής της Πέμπτης στέλνει μήνυμα προς τους εταίρους μας: "Είναι ώρα να ξυπνήσει η Ευρώπη. Κόκκινη γραμμή για εμάς είναι το συμφέρον της χώρας και των πολιτών"

Ο κ. Παπανδρέου ανοίγει παράθυρο μείωσης των φόρων βάζοντας όμως και πάλι ως προϋπόθεση για να γίνει κάτι τέτοιο το ουσιαστικό χτύπημα της φοροδιαφυγής.



ΠΗΓΗ:real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News