Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Παπανδρέου: "Απαλλαχθήκαμε από το βραχνά της χρεοκοπίας"

'Ενα μίνι - διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό ήταν η εισήγηση του πρωθυπουργού στο υπουργικό συμβούλιο για τα αποτελέσματα της συνόδου κορυφής.

Ο κ. Παπανδρέου, καταχειροκροτήθηκε από τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου, τόσο κατά την είσοδό του στην αίθουσα όσο και με το τέλος της ομιλίας του.
Δεν απέφυγε να μιλήσει και σε έντονο προσωπικό ύφος για τις προσπάθειες που έκανε ο ίδιος την ώρα που κάποιοι όπως είπαν έβλεπαν τον αγώνα του να είναι μάταιος. "Ήταν και προσωπικό στοίχημα. Εδωσα τον αγώνα με αυταπάρνηση και την σκέψη μου τους πολίτες."

"Απαλλάχθηκε ο ελληνικός λαός από τον βραχνά της χρεοκοπίας και τώρα μπορούμε να ατενίσουμε το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία", δήλωσε επίσης ο πρωθυπουργός.

"Ζούμε τη μεγαλύτερη κρίση των τελευταίων δεκαετιών, αλλά καταφέραμε ισχυρές συνθήκες ασφάλειας",υπογράμμισε και πρόσθεσε:

"καταστήσαμε το πρόβλημα του χρέους διαχειρίσιμο. Έδωσα τον αγώνα με αυταπάρνηση, με κριτική δυσανάλογη για τη δική μου ευθύνη".

Ο κ. Παπανδρέου επιτέθηκε και στην αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορώντας την οτι έχασε την ευκαιρία να συμμετέχει στην εθνική προσπάθεια για να σωθεί η χώρα. "Διάλεξε να είναι στην εξέδρα και όχι στον στίβο της μάχης. Πόνταρε στην αποτυχία για να αποκομίσει πολιτικά οφέλη", είπε χαρακτηριστικά.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Παπανδρέου είπε: "Όσοι γνωρίζουν τι σημαίνει διαπραγμάτευση Ευρώπη, ξέρουν πως αλλάζει βήμα – βήμα. Χθες έκανε πρωτόγνωρο βήμα. Οι χθεσινές αποφάσεις εγγυώνται βιωσιμότητα χρέους, κάλυψη δανειακών αναγκών. Ενα αναπτυξιακό πακέτο για Ελλάδα, ένα σχέδιο Μάρσαλ."

Σε συζήτηση που είχε με δημοσιογράφους μετά το υπουργικό, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ανέφερε ότι δεν πρόκειται να ενεργοποιηθούν τα CDS, ενώ ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης είπε ότι δεν θα υπάρξουν ζημιές στα ασφαλιστικά ταμεία.
Για "ανεπαίσθητες ζημιές" στα ασφαλιστικά ταμεία και "λίγο περισσότερο" στις τράπεζες μίλησε, πάντα σε συζήτηση με δημοσιογράφους, η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου.


---
Πηγή: newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News