Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

Εναλλακτικός τουρισμός στην Αλμωπία με τη χρήση ποδηλάτου

Ο Δήμος Αλμωπίας στα πλαίσια του προγράμματος του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης «Το Ποδήλατο στη ζωή μας» διοργάνωσε την Κυριακή 24 Ιουλίου, στην Τοπική κοινότητα Αρχαγγέλου εκδήλωση με τη συμμετοχή πολλών εθελοντών, μικρών και μεγάλων, λάτρων του ποδηλάτου.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Πασόης, ο Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Χρήστος Αηδόνης, ο Ειδικός Γραμματέας Διατροφής και Άθλησης κ. Κωνσταντίνος Παταβούκας, οι βουλευτές του Νομού Πέλλας κ. Θεοδώρα Τζάκρη και κ. Βασίλης Γιουματζίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θόδωρος Θεοδωρίδης, οι αντιδήμαρχοι...

κ. Κατερίνα Μπαγκή, κ. Γιώργος Τραπεζανίδης,κ. Γιώργος Ταγκαλίδης, κ. Τάσος Τσαβδάρης και κ. Νίκος Παρούτογλου,η Πρόεδρος της ΔΗΚΕΔΑ κ. Αθηνά Δούκα, η Πρόεδρος του ΚΕΚΠ-Α κ. Δέσποινα Καλδερεμτζή και πολλοί Πρόεδροι και σύμβουλοι Τοπικών Κοινοτήτων.

Η έναρξη της διαδρομής δόθηκε από τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Αρχαγγελού,κ. Δρένο Διονύση με σημείο εκκίνησης το ανοιχτό θέατρο του Αρχαγγέλου. Η διαδρομή χαρακτηριζόταν μεσαίας δυσκολίας, διάρκειας περίπου μία ώρας και το μεγαλύτερο τμήμα της διαδρομής έγινε μέσα σε δάσος με οξιές, πλατάνια και πυκνή άγρια θαμνώδη βλάστηση. Όλοι οι ποδηλάτες απόλαυσαν τη διαδρομή αφού ήταν μέσα στη φύση και το πράσινο.

Στην ομιλία του ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Πασόης αναφέρθηκε στη σημασία του όλου εγχειρήματος και στην προοπτική ανάπτυξης του εναλλακτικού τουρισμού στην ευρύτερη περιοχή της Αλμωπίας, με τη χρήση του ποδηλάτου ως μέσου περιήγησης.

Ακολούθησαν οι ομιλίες της κ. Θεοδώρας Τζάκρη, του κ. Βασίλη Γιουματζίδη, του κ. Θόδωρου Θεοδωρίδη, του κ. Κωνσταντίνου Παταβούκα, του κ. Χρήστου Αηδόνη και του κ. Διονύση Δρένου.

Μετά την ολοκλήρωση των ομιλιών, ακολούθησε η παρουσίαση χορευτικών συγκροτημάτων στα πλαίσια της γιορτής κερασιού που διεξάγονταν στον Αρχάγγελο από την Παρασκευή 22 Ιουλίου μέχρι και την Κυριακή 24 Ιουλίου .

Ο Δήμος Αλμωπίας πρόκειται να εφαρμόσει τέτοιες παρόμοιες δράσεις και σε άλλες τοπικές κοινότητες ώστε να προβάλλει τόσο το μήνυμα «Το ποδήλατο στη ζωή μας», όσο και τις ξεχωριστές ομορφιές του κάθε χωριού της Αλμωπίας.


Από το Δήμο Αλμωπίας

φώτο: aridaia-gegonota

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News