Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Δείτε όλες τις βάσεις των σχολών - Θεαματική πτώση που ξεπερνά τα 3000 μόρια


Δόθηκαν το πρωί στη δημοσιότητα οι βάσεις εισαγωγής από το υπουργείο Παιδείας τα αποτελέσματα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Τα πρώτα αποτελέσματα δείχνουν θεαματική πτώση των βάσεων σε όλα τα επιστημονικά πεδία.

Μάλιστα σε ορισμένες σχολές η πτώση ξεπερνά τα 2.000 μόρια. Στις πολυτεχνικές σχολές της επαρχίας οι πληροφορίες κάνουν λόγο για πτώση μέχρι και 1.800 μόρια, στην Ιατρική Αθήνας μέχρι 300 μόρια, στη Νομική -280 μόρια ενώ πολύ μεγάλη είναι η πτώση στα παιδαγωγικά τμήματα που ξεπερνά τα 1000 μόρια.

Στα ΤΕΙ γραφιστική Αθήνας - 1650, λογιστικής Πειραιά -1618, Εμπορίας και Διαφήμισης Αθήνας -1934.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου http://results.minedu.gov.gr/, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο - Όνομα - Πατρώνυμο - Μητρώνυμο).

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ ΣΕ ΑΕΙ ΚΑΙ ΤΕΙ





ΑΕΙ από ημερήσια Γενικά Λύκεια (ΟΜΑΔΑ Β) του 10%





Φέτος υπάρχουν οι βάσεις εισαγωγής για το μεγαλύτερο μέρος των υποψηφίων, (90%), αλλά και για μία από τις ειδικές κατηγορίες, δηλαδή τέκνα τριτέκνων, πολυτέκνων οικογενειών κλπ. Γι' αυτό οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν θα “διαβάζουν” τις βάσεις. Πρέπει να είναι σίγουροι ποιες βάσεις βλέπουν. Οι εκπαιδευτικοί συμβουλεύουν να τυπώσουν από το διαδίκτυο το μηχανογραφικό τους, όπως το υπέβαλαν για να είναι πιο εύκολο το “διάβασμα” των βάσεων.

1 σχόλιο:

  1. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ.
    ΑΝ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΠΙΘΥΜΗΤΑ, ΔΕΝ ΗΡΘΕ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News