Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Οι επίσημες θέσεις του Τοπικού Συμβουλίου Αριδαίας για τις άδειες λειτουργίας μουσικής

Τις επίσημες θέσεις του κοινοποίησε με επίσημη ανακοίνωση το Τοπικό Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Αριδαίας, σχετικά με τις άδειες λειτουργίας μουσικής σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος της πόλης.

Συγκεκριμένα έκανε γνωστό το ωράριο το οποίο θα πρέπει να τηρείται από τα μαγαζιά που παίζουν μουσική.

Επίσης, στην ανακοίνωση αναφέρεται και ότι οι αποφάσεις λήφθηκαν «λαμβάνοντας υπόψη ταυτόχρονα τα πολλά αιτήματα των πολιτών που επιθυμούν την τήρηση των ωρών κοινής ησυχίας, τα αιτήματα των ιδιοκτητών των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος που στη δύσκολη αυτή οικονομική περίοδο προσπαθούν να κρατήσουν τα μαγαζιά τους ανοιχτά χωρίς να απολύσουν το προσωπικό αλλά και τις απαιτήσεις της νεολαίας της επαρχία μας που επιθυμεί να διασκεδάζει εντός του Δήμου Αλμωπίας».

Ταυτόχρονα, από το Τοπικό Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Αριδαίας εκδόθηκε και ένα δεύτερο δελτίο τύπου με το οποίο καλούνται σε συνάντηση «οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στο Δημαρχείο και συγκεκριμένα στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου για την επίλυση του προβλήματος του ωραρίου μουσικής, ώστε να επιτευχθεί η εύρυθμη λειτουργία των καταστημάτων αλλά με σεβασμό πάντοτε απέναντι στον πολίτη».

Ίσως αυτό θα έπρεπε να είχε συμβεί πριν ληφθούν οι αποφάσεις, ωστόσο ποτέ δεν είναι αργά.

ΟΙ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ:
Σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ.1 του άρθρου 83 του Ν 3852/2010 η χορήγηση άδειας λειτουργίας μουσικής περιλαμβάνεται στις αποφασιστικές αρμοδιότητες του Τοπικού Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Αριδαίας. Κατόπιν τούτου, το Τοπικό Συμβούλιο Αριδαίας του Δήμου Αλμωπίας συνεδρίασε την Παρασκευή 19 Αυγούστου με θέματα τις χορηγήσεις αδειών μουσικής σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Αριδαία και αποφάσισε να εγκρίνει την χορήγηση αδειών λειτουργίας μουσικών οργάνων (στερεοφωνικό μηχάνημα).
Πιο συγκεκριμένα, στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος μπορεί να λειτουργεί μουσική(στερεοφωνικό μηχάνημα), με χαμηλή ένταση 80dΒ και με κλειστές πόρτες και παράθυρα, χωρίς μεγάφωνα στον έξω χώρο και μόνο κατά τις ώρες μη κοινής ησυχίας με παράταση μιας ώρας κατά τη χειμερινή περίοδο (από 22.00 δηλαδή στις 23.00) και μίας ώρας κατά τη θερινή περίοδο (δηλαδή από 23.00 στις 24.00). Επιπλέον, τις παραμονές των επίσημων αργιών αποφασίστηκε μετά από διαλογική συζήτηση, η παράταση της λειτουργίας μουσικής στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος να ισχύει για δύο ώρες.
Τέλος, σας ενημερώνουμε ότι το Τοπικό Συμβούλιο προχώρησε στην συγκεκριμένη απόφαση λαμβάνοντας υπόψη του, ταυτόχρονα τα πολλά αιτήματα των πολιτών που επιθυμούν την τήρηση των ωρών κοινής ησυχίας, τα αιτήματα των ιδιοκτητών των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος που στη δύσκολη αυτή οικονομική περίοδο προσπαθούν να κρατήσουν τα μαγαζιά τους ανοιχτά χωρίς να απολύσουν το προσωπικό αλλά και τις απαιτήσεις της νεολαίας της επαρχία μας που επιθυμεί να διασκεδάζει εντός του Δήμου Αλμωπίας.
---
Από το Δήμο Αλμωπίας

Το Τοπικό Συμβούλιο Αριδαίας καλεί την Παρασκευή 26/8/2011 και ώρα 14.00μ.μ τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στο Δημαρχείο και συγκεκριμένα στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου για την επίλυση του προβλήματος του ωραρίου μουσικής, ώστε να επιτευχθεί η εύρυθμη λειτουργία των καταστημάτων αλλά με σεβασμό πάντοτε απέναντι στον πολίτη.
---
Το Τοπικό Συμβούλιο Αριδαίας
Ο Πρόεδρος
Αβραάμ Δημήτρης
 

4 σχόλια:

  1. και μετα τι 23:00 (για χειμερινη περιοδο) και 24:00 (για 8ερινη περιοδο) τι ακριβως θα γινεται?? θα σταματαει η μουσικη??? ο κοσμοσ θα επιστρεφει σπιτι του??? εκεινη την ωρα αρχιζει η διασκεδαση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΑΝ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΑΥΤΟ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ.ΕΞΑΛΟΥ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΑΠΤΥΜΕΝΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΗΡΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπορεί για σένα τότε να αρχίζει η διασκέδαση 3:42΄, αλλά για άλλους τότε αρχίζει η νυχτερινή τους ξεκούραση μετά από μια ολόκληρη ημέρα στη δουλειά τους. Η Αριδαία είναι μια πολύ μικρή επαρχιακή πόλη. Σε απόσταση 10 λεπτών με τα πόδια ή 1 λεπτού με το αυτοκίνητο βρίσκεται κανείς έξω από τον ιστό της πόλης. Αφού υπάρχει πίεση για διασκέδαση μεταμεσονύχτιες ώρες, ας το λάβουν αυτό υπ' όψη τους οι επιχειρηματίες της πόλης και ας ανοίξουν club στα χωράφια. Και δεν χρειάζεται την ανέγερση κτηρίων. Στη γύρω περιοχή έχει άπειρα κτήρια έτοιμα και παρατημένα. Και αν δεν μπορεί να σηκώσει το κόστος κάποιος επιχειρηματίας μόνος του, ας συνεργαστούν οι ιδιοκτήτες των καφετεριών και ας ανοίξουν club συνεταιρικά. Αλλά οι καφετερίες δεν είναι οι μόνες επιχειρήσεις που έχουν δικαίωμα στην εργασία. Υπάρχουν κρεοπωλεία, αρτοποιεία, μανάβικα οι ιδιοκτήτες των οποίων έχουν ανάγκη από ησυχία τις ώρες κοινής ησυχίας ώστε να μπορούν να αποδίδουν στις δικές τους δουλειεές. Και επιτέλους δεν μπορεί κάποιος να βγάζει στα πεζοδρόμοα ενισχυτές και ηχεία που χρησιμοποιούνται σε συναυλίες σε γήπεδα και να ξεκουφαίνει το σύμπαν μέχρι τις 4:00΄ τα ξημερώματα. Υπάρχουν όρια στην αυτοέκφραση και αυτά σταματούν εκεί που ξεκινούν τα δικαιώματα των άλλων. Αυτός είναι ο απλούστερος κανόνας ώστε άνθρωποι με διαφορετικές ασχολίες και συνήθειες να μπορέσουν να ζήσουν μαζί χωρίς προστριβές και μαλώματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στο κεφάλι πρόστιμα,τουλάχιστον 1500€.Να δούμε τότε αν θα μάθουν να σέβονται τους άλλους.Έχουν ξεχάσει κάτι όλοι αυτοί.Η δημοκρατία του καθένα σταματάει εκεί που αρχίζει του αλλουνού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News