Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Κι άλλος Θρύλος στους ομίλους!

Ο Θρύλος της Κύπρου, ο ΑΠΟΕΛ με ψυχή ελληνική και μπάλα που θα ζήλευαν σχεδόν όλες οι ομάδες της Superleague πάτησε τη Βίσλα με 3-1 και μπαίνει για δεύτερη φορά στους ομίλους. Τρελό γλέντι στο ΓΣΠ.

Μεγάλες στιγμές στο ΓΣΠ καθώς ο ΑΠΟΕΛ θα βρεθεί για δεύτερη φορά σε ομίλους του Champions League, μετά την πρώτη του συμμετοχή το 2009! Οι Κύπριοι επικράτησαν με 3-1 της Βίσλα, ανέτρεψαν το 1-0 του πρώτου αγώνα στην Κρακοβία και θα δώσουν το παρών στη κλήρωση της Πέμπτης όπου θα τοποθετηθούν στο τέταρτο γκρουπ δυναμικότητας. Το γκολ της πρόκρισης ήρθε στο 87' με τον Αΐλτον και ενώ νωρίτερα ο ΑΠΟΕΛ είχε προσπαθήσει να αυτοκτονήσει από την πολύ κατώτερη πολωνική ομάδα.

Στο πρώτο μέρος, η ομάδα του Γιοβάνοβιτς μπήκε δυνατά, έκλεισε την Βίσλα στα καρέ της και έφτασε κοντά στο γκολ με τη διπλή προσπάθεια των Αΐλτον και Μαντούκα που κόντραρε στα σώματα των αμυντικών στο 25'. Λίγο αργότερα, όμως, ήρθε το γκολ που άξιζε ο ΑΠΟΕΛ έπειτα από αυτογκόλ του τερματοφύλακα Παρέικο! Ο Μαντούκα εκτέλεσε το κόρνερ, η μπάλα πήγε προς τα δίχτυα αφού πρώτα βρήκε σε παίκτη των Πολωνών και στο δοκάρι, ο Παρέικο φάνηκε να την μπλοκάρει αλλά εν τέλει την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του!

Ο ΑΠΟΕΛ ήταν πολύ καλύτερος στο μεγαλύτερο κομμάτι του αγώνα και κατάφερε στο 54' να πάρει σκορ πρόκρισης με κοντινή προβολή του Αΐλτον έπειτα από εξαιρετική ομαδική προσπάθεια. Η Βίσλα προσπάθησε να ανέβει, έδειξε διάθεση να κυνηγήσει το γκολ που χρειαζόταν χωρίς πάντως να απειλήσει. Ο ΑΠΟΕΛ έδωσε χώρους και παρότι ήλεγχε τον ρυθμό την... πάτησε στο 71' με τον Βιλκ. Οι Κύπριοι «πάγωσαν» καθώς εβλεπαν το ίδιο έργο της Κρακοβίας, όμως ο... Παρέικο τους λύτρωσε στο 87' καθώς έχασε την μπάλα κάτω από τα χέρια του σε σουτ του Αΐλτον! Το 3-1 έγινε, ο ΑΠΟΕΛ πήρε την πρόκριση και στο ΓΣΠ στήθηκε γλέντι!

Οι συνθέσεις
ΑΠΟΕΛ: Χιώτης, Ζόρζε, Πουρσαϊτίδης, Αΐλτον, Τρικόφσκι, Μαντούκα (85' Χαραλαμπίδης), Πίντο, Κόντης, Μοράις, Μαρκίνιο (85' Αλεξάνδρου), Μποαβεντούρα (90' Γιάχιτς)

Βίσλα: Παρέικο, Γάλιενς (80' Γιοβάνοβιτς), Μέλικσον, Σομπολέφσκι (58' Ίλιεφ), Ντίαζ, Νούνιεζ, Γκένκοφ, Βιλκ, Λαμέι, Μαλέτσκι (80' Κιρμ)

Πέρασε με Ρόσι η Βιγιαρεάλ
Οταν η Γιουβέντους είχε συμφωνήσει με τον Τζουζέπε Ρόσι, η Βιγιαρεάλ μπλόκαρε την μεταγραφή γιατί ήθελε να παραμείνει δυνατή με τον Ιταλό και να περάσει στους ομίλους του Champions League. Τελικά ο 24χρονος έκανε το χατίρι στη διοίκηση των Αμαρίγιος, οι οποίοι δυσκολεύτηκαν πολύ στις διπλές αναμετρήσεις με την Οντένσε αλλά τελικά χαμογέλασαν. Μετά το 1-0 στην Δανία, από την ομάδα που απέκλεισε τον Παναθηναϊκό, οι Ισπανοί δεν κατάφεραν να σκοράρουν ούτε στο πρώτο μέρος της αναμέτρησης του «Ελ Μαδριγάλ» και έκαναν την επανάληψη να έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον.

Εκεί καθάρισε ο Τζουζέπε Ρόσι. Στο 50' μετά από σέντρα του Νιλμάρ και στο 67' από του Κάνι ο Ιταλός στράικερ έφερε το σκορ στο 2-0 και την πρόκριση στην πλευρά των Ισπανών. Το τελικό 3-0 διαμόρφωσε ο Κάρλος Μαρτσένα στο 82', ενώ οι δύο ομάδες ολοκλήρωσαν τον αγώνα με δέκα παίκτες εξαιτίας των αποβολών του Καντρί στο 73' και του Μπόρχα Βαλέρο στο 76'. Τα στατιστικά του αγώνα έδειξαν στο τέλος 28 προσπάθειες για την ομάδα του Γκαρίδο, ενώ η Οντένσε είχε τρεις.

Οι συνθέσεις

Βιγιαρεάλ (Χουάν Κάρλος Γκαρίδο): Λόπεθ, Μουσάτσιο, Ζαπάτα, Οριόλ, Σένα, Σοριάνο, Βαλέρο, Κάνι (84' Γκονσάλο), Καμούνιας (75' Μαρτσένα), Νιλμάρ (85' Μάρκο Ρούμπεν), Ρόσι.

Οντένσε (Χένρικ Κλάουσεν): Ρεγκίνιουσεν, Κρίστενσεν, Ρούουντ, Μεντί (80' Σόρενσεν), Τζεμπά-Τζεμπά, Τραορέ (80' Ουτάκα), Γιόχανσον, Καντρί, Αντρέασεν, Τζίσλασον (57' Φαλκ).

Διαιτητής: Κρεγκ Τόμσον (Σκωτία)

Πάλι νίκη η Μπάγερν, δεν... αυτοκτόνησε η Ντιναμό!
Χωρίς να ρισκάρει τίποτα, με βασικούς στη σύνθεσή της παρατάχθηκε στην Ελβετία κόντρα στην Ζυρίχη η Μπάγερν στον επαναληπτικό του 2-0 του Μονάχου. Το σύνολο του Γιούπ Χάινκες καθάρισε την υπόθεση πρόκριση στο 7' με το Μάριο Γκόμες να σκοράρει με κοντινό αριστερό πλάσε, με το 0-1 να παραμένει μέχρι το τέλος. Οι πανηγυρισμοί για την πρόκριση σε όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ είχαν αρχίσει από την προηγούμενη εβδομάδα στο Ζάγκρεμπ, αφού το 4-1 έδινε... σίγουρη πρόκριση στη Ντιναμό!. Ωστόσο, οι Κροάτες για να φτάσουν σε μια από τις μεγαλύτερες στιγμες της νεότερης ιστορίας του δεινοπάθησαν και.... υπεύθυνος ήταν ο Βρσάλικα. Η Μάλμε πήρε τα πάνω της μετά την αποβολή του Κροάτη στο 50', απέκτησε τον έλεγχο και με δυο τέρματα των Φιγκουεϊρέδο (69'), Γιάνσον (86') έκανε το ματς... ντερμπάρα! Η Ντιναμό γύρισε όλη πίσω, όμως ήταν... ακόμα ικανή για «αυτοκτονία». Βέβαια, ο Λάρσον φρόντισε να την... ηρεμήσει , αφού στο 90' έχασε απίστευτη ευκαιρία να πετύχει το τρίτο γκολ και να προκαλέσει... καρδιακά!

---
Πηγή: gazzetta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News