Κυριακή 21 Αυγούστου 2011

Παράδειγμα ανθρωπιάς από τον Ν.Ξενιτίδη, δώρισε ένα ασθενοφόρο στο Δ.Καλαμαριάς - Παρών και ο Δ.Πασόης

Ένα νέο υπερσύγχρονο πλήρως εξοπλισμένο για επείγοντα περιστατικά, ασθενοφόρο, απέκτησε ο Δήμος Καλαμαριάς και συγκεκριμένα η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής-Αλληλεγγύης και Δημόσιας Υγείας, όπου θα ενταχθεί, με την πολύτιμη και σημαντική δωρεά του κ. Νικόλαου Ξενιτίδη.

Τα εγκαίνια για τη δωρεά του ασθενοφόρου πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011 με μια σεμνή τελετή που έγινε το πρωί στην πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού, στη διάρκεια της οποίας ο κ. Ξενιτίδης, παρέδωσε το κλειδί του οχήματος, παρουσία του Δημάρχου Θεοδόση Μπακογλίδη, των Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων, του υπευθύνου της Fiat Auto Hellas Ιωάννη Γιάκα, του υπευθύνου της εταιρίας κατασκευής του ασθενοφόρου Αλέξανδρου Μαντού, του Δημάρχου Αλμωπίας Δημήτρη Πασόη, εκπροσώπων Συλλόγων, εκπροσώπων του ΕΚΑΒ και πολλών δημοτών. 
Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον αγιασμό. Αμέσως μετά η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής - Αλληλεγγύης και Δημόσιας Υγείας Κυριακή Φοροπούλου ευχαρίστησε τον κ. Ξενιτίδη και εκτίμησε πως με τη γενναία και πολύτιμη αυτή δωρεά του, ο Δήμος γίνεται ο αποδέκτης της ευγνωμοσύνης και της δημόσιας αναγνώρισης για την υποδειγματική ενέργεια της ευγενικής προσφοράς του και εξήγησε πως η δωρεά μιας τέτοια μονάδας διακομιδής ασθενών, αποτελεί τιμή για τους δημότες της Καλαμαριάς.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος κ. Μπακογλίδης ευχαρίστησε από καρδιάς τον κ. Ξενιτίδη για τη μεγάλη και πολύτιμη προσφορά του, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα, όπως είπε, στους Καλαμαριώτες που χρήζουν άμεση περίθαλψη να έχουν γρήγορη πρόσβαση σε νοσοκομεία και άλλα ιδρύματα της πόλης. Τόνισε επίσης πως αυτή η πράξη κοινωνικής Αλληλεγγύης είναι ένα δείγμα αγάπης, προσφοράς και φροντίδας για τους πολίτες της Καλαμαριάς και ευχήθηκε να γίνει παράδειγμα μίμησης και από άλλους συμπολίτες ξεφεύγοντας από τον προσωπικό παράδεισο, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τον συνάνθρωπό τους.

Επίσης ο κ. Μπακογλίδης επεσήμανε πως αυτή η δωρεά προετοιμάζει τη Διοίκηση του Δήμου για να υποδεχθεί τις υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Υγείας που εκχωρούνται με τον «Καλλικράτη» και θα λειτουργήσουν στο άμεσο μέλλον. Παράλληλα αναφέρθηκε στην πορεία ζωής του δωρητή αλλά και στο πλούσιο κοινωνικό έργο το οποίο ενισχύθηκε μέσα από δωρεές που έκανε ο ίδιος ακόμη και στο παρελθόν.

Την εκδήλωση έκλεισε με σύντομη ομιλία του ο δωρητής Νικόλαος Ξενιτίδης οποίος αφού ευχήθηκε καλή επιτυχία και δύναμη στο έργο του Δημάρχου αλλά και των Αντιδημάρχων, ευχαρίστησε τον ΄Υψιστο, όπως χαρακτηριστικά είπε, για την υγεία και τη δύναμη που του χαρίζει, ώστε να μπορεί να προσφέρει κοινωνικό έργο στους ανθρώπους. Ωστόσο παρότρυνε στους έχοντες και κατέχοντες να βάλουν το χέρι στη τσέπη τους για πράξεις αλληλεγγύης.

Η δωρεά αυτή πάντως έρχεται να ενισχύσει την προσπάθεια που καταβάλλει ο Δήμος Καλαμαριάς, να προάγει το κοινωνικό του έργο, ενώ ταυτόχρονα θα ενισχύσει αποτελεσματικά τον αγώνα για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας του. Παράλληλα δίνει τη δυνατότητα μιας πιο γρήγορης εξυπηρέτησης στους κατοίκους της Καλαμαριάς που δεν έχουν άλλη ιδιωτική διέξοδο, πλην του ΕΚΑΒ.

Η αξία αυτής της πρωτοβουλίας του κ. Ξενιτίδη είναι τεράστια για όλη την τοπική κοινωνία η οποία θα απολαμβάνει τις υπηρεσίες του ασθενοφόρου. Σε λιγότερο πάντως από ένα μήνα θα υπογραφεί το μνημόνιο συνεργασίας με το ΕΚΑΒ για να αρχίσει η λειτουργία του οχήματος.


Βιογραφικό του δωρητή

Ο Νικόλαος Ξενιτίδης, είναι ο άνθρωπος, ευεργέτης, μια προσωπικότητα που ξεχωρίζει ιδιαίτερα για την πλούσια φιλανθρωπική δράση του, το υψηλό αίσθημα φιλανθρωπίας και κοινωνικής αλληλεγγύης. Γεννήθηκε στη Χρυσή Πέλλας και σήμερα ζει εδώ και αρκετά χρόνια στην Καλαμαριά. Παιδί τρίτεκνης οικογένειας, ξεκίνησε τη ζωή του με όνειρα και φιλοδοξίες για σπουδές.Τα δύσκολα χρόνια της κατοχής και του εμφυλίου στάθηκαν εμπόδιο να πραγματοποιήσει τα όνειρά του και ανέπτυξε αντιστασιακή δράση. Μέσα από την επαγγελματική δραστηριότητα που ανέπτυξε στα χρόνια που ακολούθησαν, εργάστηκε σκληρά, ξεπέρασε τις δυσκολίες, ξαναβρήκε την αυτοπεποίθησή του και όταν ολοκλήρωσε την επαγγελματική του σταδιοδρομία, στράφηκε σε πράξεις αλληλεγγύης και κοινωνικής προσφοράς. Η ευεργετική δραστηριότητά του ξεπέρασε τα σύνορα της γενέτειράς του και οι πράξεις του που αποπνέουν ευαισθησία, φιλανθρωπία και αισθήματα κοινωνικής αλληλεγγύης τον χαρακτηρίζουν ως έναν άνθρωπο που διακατέχεται από ανάγκη για δράση χωρίς προσωπικό συμφέρον και θα πρέπει να αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για τη νεότερη γενιά.

Στο τέλος της εκδήλωσης ο Δήμαρχος του πρόσφερε το ασημένιο καράβι της ΑΡΓΩ, που συμβολίζει το καράβι που έφερε τους πρώτους πρόσφυγες στην Καλαμαριά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News