Σάββατο 6 Αυγούστου 2011

Αλλάζουν όλα στο φορολογικό σύστημα

Την φορολόγηση αναδρομικά καταθέσεων του εξωτερικού που δεν δικαιολογούνται από τα δηλωθέντα εισοδήματα των κατόχων τους, τη σταδιακή προσαρμογή των αντικειμενικών τιμών των ακινήτων με τις αγοραίες τιμές τους, την προσέγγιση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης με τον φόρο στο πετρέλαιο κίνησης με παράλληλη επιδότηση του κόστους για τους καταναλωτές και άλλες ρυθμίσεις για τη φοροδιαφυγή και την αναδιοργάνωση των Δ.Ο.Υ προβλέπει το πενταετές Στρατηγικό Σχέδιο 2011-2015 για την Ελληνική Φορολογική Διοίκηση.

Μεταξύ των ρυθμίσεων περιλαμβάνεται ακόμη η...
...δημοσιοποίηση καταλόγων με τα ονόματα μεγάλων φοροφυγάδων και οφειλετών του δημοσίου με ληξιπρόθεσμα χρέη άνω των 150.000 ευρώ, ο εντοπισμός μέσω αεροφωτογραφιών φορολογούμενων με αδήλωτες πισίνες και η συγχώνευση ή κατάργηση τουλάχιστον 180 εφοριών με τη μεταφορά σημαντικού μέρους του προσωπικού τους στις μεγάλες Δ.Ο.Υ. Στα ΚΕΠ θα μεταφερθεί επίσης, από τις εφορίες, ένα μεγάλο μέρος των τυποποιημένων συναλλαγών με τους φορολογούμενους.

Το σχέδιο εγκρίθηκε από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο και σήμερα δόθηκε στη δημοσιότητα.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Οικονομικών "μαζί με το Εθνικό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα κατά της Φοροδιαφυγής που ανακοινώθηκε τον περασμένο Μάιο και το νέο Εθνικό Φορολογικό Σύστημα που θα παρουσιάσουμε τον προσεχή Σεπτέμβριο συγκροτείται, μια ολοκληρωμένη προσέγγιση φορολογικής μεταρρύθμισης που αλλάζει εκ βάθρων το τοπίο των σχέσεων των πολιτών και των επιχειρήσεων με την φορολογική αρχή και εξασφαλίζει ένα δίκαιο, αποτελεσματικό και αναπτυξιακό φορολογικό πλαίσιο".

---
Πηγή: amna.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News