Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

ΔΕΥΑ Αλμωπίας: Σκληραίνει τη στάση της απέναντι στους πολίτες που χρωστούν

Σε οικονομικό αδιέξοδο φαίνεται πως έχει φτάσει η ΔΕΥΑ Αλμωπίας, με αποτέλεσμα να προβαίνει σε δυσάρεστες κινήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την επιχείρηση έχει σταλεί επιστολή μέσω δικηγορικού γραφείου, η οποία προειδοποιεί όσους χρωστάνε να ρυθμίσουν τις οφειλές τους, διαφορετικά θα ακολουθηθεί η δικαστική οδός.

Ωστόσο, πολλοί είναι οι πολίτες που κάνουν λόγο για «σπασμωδικές» κινήσεις των ιθυνόντων. Κάποιοι άλλοι υποστηρίζουν πως δεν είναι δυνατόν να έχουν την απαίτηση για άμεσες πληρωμές τη στιγμή που δεν φροντίζουν να διαφυλάξουν την ποιότητα του νερού που πίνουμε.

Σε περασμένο Δ.Σ. της Αλμωπίας (15/06/2011) ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Β. Κανονίδης είχε απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικές με την ποιότητα του νερού.

Συγκεκριμένα είχε δηλώσει:
«Μέχρις στιγμής στο ζήτημα της χλωρίωσης νερού ακολουθούμε την πεπατημένη διαδικασία . Αυτή την στιγμή η ευθύνη είναι του χημικού-μηχανικού, του διευθυντή της επιχείρησης του Τάσου Παναγιωτελίδη. Όπου υπάρχουν αυτόματοι χλωριωτές, η χλωρίωση γίνεται από αυτούς. Όπου δεν υπάρχουν αυτόματοι χλωριωτές, η χλωρίωση γίνεται με το χέρι. Πολύ πρόσφατα τοποθετήσαμε καινούργιους χλωριωτές σε χωριά της Ανατολικής Αλμωπίας. Αυτή την στιγμή δεν έχουμε την οικονομική άνεση να εξασφαλίσουμε χλωριωτές για όλα τα τοπικά διαμερίσματα».

Στην ερώτηση αν υπάρχουν αναλύσεις ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ απάντησε:

«Θα σας παραπέμψω για αναλύσεις στην προηγούμενη διοίκηση. Ακόμα στον πρώην Δήμο Αριδάιας δεν έχουν γίνει αναλύσεις. Έχουν γίνει αναλύσεις σε χωριά της ανατολικής Αλμωπίας με την συνεργασία της Διεύθυνσης Υγιεινής και τα αποτελέσματα είναι καλά».

Τέλος ο κ. Μπίνος ρώτησε αν τους τελευταίους έξι μήνες έχουμε στοιχεία για την ποιότητα του νερού που καταναλώνουμε.

Ο κ. Κανονίδης απάντησε:
«Όχι, για τους τελευταίους έξι μήνες δεν έχουμε στοιχεία της ποιότητας νερού».
 

9 σχόλια:

  1. Η τελευταία απάντηση του κ.Κανονίδη θα είναι η απάντησή μου σε περίπτωση που μου έρθει προειδοποιητικό σημείωμα από την ΔΕΥΑ. είναι απαράδεκτο να μου ζητάν να πληρώσω το νερό τους τη στιγμή που δεν έχω λεφτά ούτε για να καλύψω τις βασικές ανάγκες των παιδιών μου. ζούσα για χρόνια στο εξωτερικό και γύρισα στην ελλάδα γιατί μου είχε λείψει η ανθρωπιά. τελικά όμως και αυτή έχει χαθεί και από τους έλληνες. σε μια τοσο δυσκολη περιοδο μασ τρομαζουν με απειλεσ. δεν τουσ τιμα καθολου. ομως δεν πειραζει.. και αυτοι θα φυγουν οπως εφυγαν και τοσοι αλλοι απο την εξουσια.
    ευχαριστω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΡΙΜΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΑ. ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΜΟΥ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ο γυμναστής ξαναχτυπά...

    άκου γυμναστής πρόεδρος στην ΔΕΥΑΑ.....

    μουαχαααχαααα

    γελάνε και οι ρέγγες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΟΛΟΙ εμείς που πληρώνουμε κάθε φορά τα 30,00€ ή και περισσότερο,είμαστε μαλάκες; Τι θα πει περιμένω περισσότερη ανθρωπιά 3.06; Δηλ το πολύτιμο αγαθό το νερό θα το πληρώνει όποιος θέλει και θα επικαλείται ό,τι θέλει; Έτσι έκανες στο εξωτερικό που ζούσες; Πλήρωνες όποτε ήθελες;
    Όσο για σένα 3.13 να μη ντρέπεσαι που τους ψήφισες. Να ντρέπεσαι για τις απόψεις σου. Δηλαδή τους ψήφισες για να μη πληρώνεις και για να έχεις ειδική αντιμετώπιση;
    Υ.Γ: ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ: Εγώ ήμουν υποψήφιος στο συνδυασμό του Ζέρζη και όπως καταλαβαίνεις δεν τους ψήφισα. ΣΥΜΦΩΝΩ ΟΜΩΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΔΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ...το τι χωμα μαζευει το φιλτρο μου !μιλαμε για λασπη οχι αστεια!!
    στα παιδια μου τους αγοραζω δυστιχως.
    ...παρα την οικονομικη στενοτης,
    παντως βαλλομασται απο παντου.τωρα και απο τους δικους μας ανθρωπους!
    ..καταραμενη φτωχεια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΔΗ, ΕΚΑΝΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΑΝ ΓΙΑ ΨΗΦΟΘΗΡΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ. ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΠΑΤΑΧΤΣΗΔΕΣ ΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΖΟΥΣΑΝ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΑΛΛΟΝΩΝ. ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΠΑΡΟΧΩΝ.ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΜΑΣ ΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΟΣΟΙ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ..ΑΥΤΟΙ ΗΤΑΝ ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΜΑΓΚΕΣ ΠΟΥ ΔΕ ΠΛΗΡΩΝΑΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΠΟΥ ΠΗΝΟΥΜΕ ΝΕΡΟ ΜΕ ΛΑΣΠΗ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ...ΙΟ ΣΟΛΙΝΕΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΕΙΝΕ ΟΛΕΣ ΑΠΟ ΑΜΙΑΝΤΟ ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΟ ΝΕΡΟ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΛΗΡΟΝΟΥΜΕ ? .ΕΧΟΥΝ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟ ΥΔΡΑΓΟΓΙΟ? ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ ΧΛΟΡΙΟ ΣΤΟ ΝΕΡΟ ? ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΑΣ ΕΡΘΟΥΝ ΞΑΝΑ ΓΙΑ ΨΙΦΟΥΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΡΕ ΚΑΝΟΝΙΔΗ ΤΙ ΜΙΣΘΟ ΘΕΛΕΙΣ; ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ. ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΣΕ ΡΩΤΗΣΕ Ο κ. ΜΠΙΝΟΣ, ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΝΕΡΟ ΠΙΝΟΥΜΕ, ΕΛΕΓΕΣ: "ΔΕΝ ΞΕΡΩ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ". ΣΕ ΡΩΤΗΣΕ,ΑΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΛΑ, "ΠΟΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΣΥΝΔΕΘΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΜΑΣ ΥΔΡΑΓΩΓΕΙΟ ΣΤΗ ΣΩΣΑΝΔΡΑ,ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ", ΕΙΠΕΣ ΟΤΙ "ΤΟ ΒΛΕΠΕΩ ΧΛΩΜΟ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ". ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΚΑΝΑΝ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΕΡΓΑ[ΜΠΙΝΟΣ], ΕΣΥ ΜΙΛΟΥΣΕΣ ΚΑΙ ΕΓΡΑΦΕΣ "ΓΙΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΑΛΟΓΑ". ΤΟ ΘΥΜΑΣΑΙ; ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΘΕΪΚΗ ΔΙΚΑΙΩΣΥΝΗ ΠΟΥ ΣΕ ΕΦΕΡΕ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΘΕΣΗ [ΠΡΟΕΔΡΟ ΣΤΗ ΔΕΥΑ] ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΙΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΕΤΣΙ, ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΕΣΥ ΤΩΡΑ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ, ΤΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙΣ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΠΟΥ ΜΟΝΟΠΟΛΙΑΚΑ, ΛΕΣ ΟΤΙ ΤΟΝ ΑΓΑΠΑΣ. ΚΑΝΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΡΓΑ, ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ,ΚΑΝΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΡΓΑ, ΒΟΗΘΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ. ΠΡΩΣΟΠΙΚΑ ΔΕΝ ΣΕ ΨΗΦΙΣΑ, ΨΗΦΙΣΑ ΑΛΛΑ ΑΤΟΜΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΣΑΣ[ΠΑΣΟΗ] ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΩ,ΕΧΩ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ,ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΜΗ ΚΑΒΑΛΑΤΕ ΚΑΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΣΥΝΤΗΡΕΙΤΕ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΩΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ. ΒΑΣΙΛΗ,ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΣΘΟ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΕΥΑ. Ο "ΜΙΚΡΟΣ" ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ, ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΟ. ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΣ ΣΟΥ ΠΟΥ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ. ΚΑΝΤΟ ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΚΑΙ ΖΗΤΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥΣ,ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ Δ.Σ., ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΩΝ. ΦΙΛΙΚΑ ΓΕΙΑ ΣΟΥ. ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΞΑΝΑΠΟΥΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News