Τρίτη 16 Αυγούστου 2011

Δικαίωση για κάποια καφέ στην Αριδαία που είχε αποφασιστεί να κλείσουν

Αν και 13 ήταν οι καφετέριες στην Αριδαία που είχε αποφασιστεί να κλείσουν για δέκα μέρες λόγω μυνησεων, τελικά ο αριθμός μειώθηκε καθώς μετά την προσφυγή τους στη διακαιοσύνη, δικαιώθηκαν.

Οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων...έδειξαν εξαρχής ότι δεν θα μείνουν με σταυρωμένα χέρια και αν κρίνουμε από το αποτέλεσμα βγήκαν κερδισμένοι.

14 σχόλια:

  1. ΝΟΜΙΖΩ ΦΙΛΕ ΟΤΙ ΑΚΟΥΣΑ ΓΙΑ ΑΙΡΙΣ,ΜΕΜΟΡΙΣ ΚΑΙ ΔΥΟ ΣΤΟΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΙΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. δικαίωση ειναι η αθώωση όχι η αναβολή .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ναι ρε παιδιά, τη δικαίωση που την είδατε; Αναστολή εκτέλεσης πήρανε και μάλιστα με τον όρο να μην παίζουνε μουσική μετά τις 23:00΄. Όχι να μην παίζουνε δυνατά, αλλά να μην παίζουνε καθόλου. Ό, τι δηλαδή λένε οι άδειές τους. Επιτέλους κάτι έπρεπε να γίνει. Από τότε που κλείσανε τα club έξω από τις πόλεις, οι καφετερίες λειτουργούνε 20 ώρες το 24ωρο, μόνο πατσά δεν σερβίρουνε. Και εν πάσει περιπτώσει ποιος είναι αυτός που αποφάσισε να με βομβαρδίζει με 200 ντεσιμπέλ την ώρα που πίνω το ποτό μου καθισμένος με την παρέα μου και συζητώντας; Αν ήθελα να χορέψω θα πήγαινα σε ένα club που λειτουργεί στα χωράφια και δεν ενοχλεί κανένα. Στην καφετερία πηγαίνεις για να πιεις το ποτάκι σου και να συζητήσεις με την παρέα σου. Που ακούστηκε σε καφετερίες μέσα στον ιστό της πόλης και δίπλα σε κατοικημένα διαμερίσματα να παίζουν live συγκροτήματα με ενισχυτές και ηχεία που χρησιμοποιούν σε συναυλίες; Έχουμε χάσει στην Ελλάδα κάθε μέτρο νομίζω. Και εν πάσει περιπτώσει δεν παρανομούν όλες οι καφετερίες της Αριδαίας. Ο Σωτήρης και ο Σπύρος γιατί δεν έχουν μηνύσεις δηλαδή; Αυτοί είναι βλάκες ενώ ο Λευτεράκης, ο Σαριτσάς και ο Βένος είναι οι έξυπνοι; Ξέρετε ότι οι άδειες των καταστημάτων αυτών απαγορεύουν να έχουν τα μαγαζιά αυτά ενισχυτές και ηχεία έξω από το μαγαζί; Ξέρετε ότι μετά τις 23:00΄ απαγορεύεται η χρήση μουσικών οργάνων και κατόπιν άτυπης παράτασης που είθηστε να δίνει ο εκάστοτε Δήμαρχος τα μαγαζιά αυτά μπορούν να παίζουν μουσική μέχρι τις 2:00΄εφόσον όμως έχουν προηγουμένως κλείσει τις πόρτες και παίζουν χαμηλοφώνος χωρίς να ενοχλούν; Οι ώρες κοινής ησυχίας αρχίζουν από τις 11:00΄ και αυτό κανένας Δήμαρχος δεν μπορεί να το αλλάξει και κανένας καταστηματάρχης δεν έχει δικαίωμα να καταστρέφει την ησυχία εκατοντάδων πολιτών που την άλλη μέρα έχουν να σηκωθούν πρωί για να πάνε στις δουλειές τους. Από την άλλη όμως τεράστιες ευθύνες έχουν και ο Δήμαρχος και η κα Μπαγκή, γιατί λειτούργησαν για άλλη μια φορά ερασιτεχνικά και σπασμοδικά. Εφ όσον έχεις τη βούληση κ. Δήμαρχε να επιβάλεις την τάξη στην πόλη, κάλεσε μια εβδομάδα νωρίτερα τους καταστηματάρχες και πες τους ότι τα ψέματα τελείωσαν και ότι πρέπει να εφαρμοστεί ο νόμος και αν δεν συμμορφωθούν συμβουλέψου το νομικό σύμβουλο του Δήμου που υποτίθεται ότι έχετε και κάντε τις σφραγίσεις σύμφωνα με το νόμο, ώστε και να μην έχετε κανένα ηθικό κόλλημα απέναντι στους επαγγελματίες αλλά και κανένα νομικό ψεγάδι. Η πολιτική κ Δήμαρχε θέλει σθένος αλλά και προετοιμασία. Εσείς απ΄ότι φαίνεται δεν έχετε ούτε το ένα ούτε το άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. θα συμφωνήσω απόλυτα με τον 12:36!
    και θα ηθελα να μείνω σε αυτό περι ερασιτεχνισμού και προχειρότητας...η ερασιτεχνική κίνηση στο μέγαλείο της!κινήσεις παιδικές!
    αλλά σε αυτούς που το χρεώνεις βάλε και τον συμπαραστάτη του πολίτη...που μάλλον νομίζει ότι είναι εισαγγελέας και παίζει σε καμια σειρά εξιχνίασης εγκλημάτων.αλήθεια απο ποια σχολή έχει αποφοιτήσει?
    τα καταστήματα προφανως και έχουν παρανομησει και έπρεπε να ληφθούν μέτρα γιατί η κατάσταση είχε ξεφύγει. αλλά με τρόπο τυπικό και βάσει νόμου, όχι αυθαίρετα και καταχρηστικά. το θυμηθήκαμε δηλαδή ένα πρωί και λέμε "δεν πάμε να κλείσουμε τα μπαρ στην Αριδαία?"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητέ κύριε με το μακροσκελές κείμενο,

    Έχετε απόλυτο δίκιο όσον αφορά την νομική υπόσταση του θέματος λειτουργίας των μαγαζιών, χάνετε όμως το δίκιο σας όταν αναφέρεστε ονομαστικά στις προτιμήσεις σας . Τον απλό και τυπικό πολίτη τον ενδιαφέρει να κάνουν οι αρχές το καθήκον τους. Επιτέλους άρχισε να λειτουργεί ένας δήμαρχος χωρίς προκαταλήψεις ,ώστε να βάλει κάποια τάξη στην γκετοποίηση του κέντρου της Αριδαίας. Επιτέλους και είναι ευκταίο να μπουν κάποιοι κανόνες στην διασκέδαση της Αριδαίας. Επιτέλους ας αρχίσει να διορθώνεται η στρέβλωση την οποία δημιούργησαν οι προηγούμενοι δήμαρχοι με τις επιλογές τους .
    Αγαπητέ κύριε ,όταν δημιουργήθηκε ο πεζόδρομος στην Αριδαία ,όλοι τρίβατε τα χέρια σας και μακαρίζατε τους δημάρχους που τον κατασκεύασαν. Αγνοούσατε τις φωνές που μιλούσαν για διευρυμένη και στοχευμένη ανάπλαση του εμπορικού κέντρου της Αριδαίας. Το ενδιαφέρον σας εστιαζόταν ,στο πως θα αυξηθεί η εμπορική αξία των ακινήτων και πως θα πάρετε μεγαλύτερα νοίκια. Όταν καταλάβατε όμως τι εστί ΜΥΚΟΝΟΣ?????? Γίνατε βασιλικότεροι του βασιλέως.
    Εύχομαι ο καινούριος δήμαρχος να ακούσει την φωνή της λογικής και όχι τις κραυγές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητέ 10:52΄ δεν χάνω το δίκιο μου κατ΄αρχήν γιατί απλούστατα δεν το ψάχνω ούτε το εκθέτω σε πλειστηριασμό από κανέναν. Αναφέρθηκα ονομαστικά όχι σε πρόσωπα αλλά στις ιδιότητες που αυτά κομίζουν στην παρούσα χρονική στιγμή. Αν θέλετε μπορώ να το διατυπώσω αλλιώς. Συγχαρητήρια στο Δήμαρχο και στην Αντιδήμαρχο για τις προθέσεις τους και συλλυπητήρια για την εφαρμογή τους. Για τους προηγούμενους συλλυπητήρια και για τις προθέσεις τους και για ό, τι από αυτές εφαρμόσανε στη νυχτερινή ζωή της πόλης και ό, τι αυτό συνεπάγεται διαχρονικά για την ασφάλεια και υγεία των νέων και ανήλικων και για την ηρεμία και ησυχία των μεγαλύτερων και των λοιπών εργαζομένων.
    Στην Αστυνομία επιρρίπτω ανοργανωσιά, ωχαδελφισμό, ημιμάθεια και σαφέστατα έλλειψη οράματος και ευθύνης καθήκοντος. Δε νοείται να γνωρίζει η Αστυνομία ότι σε συγκεκριμένο κατάστημα σερβίρεται συστηματικά αλκοόλ σε ανήλικους οι οποίοι μάλιστα εκθέτονται και σε εντάσεις ήχων που μακροπρόθεσμα αν όχι συντομότερα θα αποβούν μοιραίες για την ακοή τους και το μόνο που κάνει είναι να ασκεί μία στο τόσο μηνύσεις, τις οποίες ο καταστηματάρχης ή τις μαζεύει και τις «εκτίει» όλες μαζί το Σεπτέμβριο μαζί με την ανακαίνιση, ή πληρώνει το πρόστιμο και ξεμπερδεύει και εν τω μεταξύ τα ανήλικα παιδιά συνεχίζουν να εκτίθενται στους ίδιους κινδύνους. Αυτό είναι αστυνόμευση ή ένα θλιβερό παιχνίδι «κλέφτες και αστυνόμοι»; Ο Διοικητής της Αστυνομίας μαζί με τον Δήμαρχο θα έπρεπε να μπούνε μέσα στο μαγαζί, να ανάψουν τα φώτα, να κλείσουν τη μουσική και να καταστήσουν στον ιδιοκτήτη σαφές ότι δεν θα ανεχτούν στο μέλλον τέτοια συμπεριφορά. Αυτό όμως απαιτεί κυρίως όραμα για το μέλλον της πόλης και αίσθημα ευθύνης.
    Στους δημοτικούς άρχοντες αποδίδω ερασιτεχνισμό και προχειρότητα. Η διακυβέρνηση ενός Δήμου δεν γίνεται, ή έστω οφείλει να μην γίνεται μόνο με πανηγύρια, χορούς και φωτογραφίες. Απαιτεί σοβαρότητα και αυτή επιτυγχάνεται μόνο με επαγγελματική ενασχόληση. Δε νοείται για παράδειγμα ο Αντιδήμαρχος καθαριότητας (τυχαίο παράδειγμα) να μην γνωρίζει απ’ έξω και ανακατωτά τον κανονισμό καθαριότητας που ισχύει, όπως δεν νοείται η νυν Αντιδήμαρχος κα Μπαγκή να μην γνωρίζει τη διαδικασία σφραγίσματος και ανάκλησης των αδειών όσων καταστημάτων παρανομούν συστηματικά. Και όσοι νομίζουν ότι οι κινήσεις σφραγίσματος έγιναν από αίσθημα ευθύνης της κας Αντιδημάρχου πλανιούνται πλάνης οικτράν. Έπεσαν κάτι απειλές από αγανακτισμένους πολίτες για παράβαση καθήκοντος και άλλα τέτοια ωραία που έφτασαν μέχρι τα αυτιά του Εισαγγελέα και οι δημοτικοί μας άρχοντες ποίησαν την ανάγκη φιλότιμο. Έστω κι έτσι όμως έπρεπε να το κάνουν περισσότερο προετοιμασμένοι γιατί κάτι μου λέει πως στο τέλος θα εκτεθούν όλοι τους, Αστυνομία και Δημοτικοί, γιατί η Αριδαία έχει κάτι γατόνια δικηγόρους που τους απροετοίμαστους και τους πρόχειρους τους τρώνε για πρωινό μαζί με το τόστ και τον καφέ τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγαπητέ φίλε,(6:57)

    Η ευστροφία σου και η επάρκεια σου συνετέλεσαν από την μια, στην διαφορετική διατύπωση των απόψεων σου ,που κατά την γνώμη μου αυτή η τοποθέτηση είναι πιο καίρια και από την άλλη απέφυγες κακοτοπιές που πονάνε. Γενικά ασπάζομαι τα γραφόμενα σου ,εξ ου και η αλλαγή ύφους του κειμένου μου. Εδώ θα μου επιτρέψεις να θέσω το ερώτημα- δίλημμα που ταλανίζει την χώρα μας και σαν μικρογραφία την Αριδαία μας. Να ασπαστούμε ως κυρίαρχη κουλτούρα την άποψη της ωφέλειας των λίγων εις βάρος των πολλών με όλα τα παρελκόμενα που αναφέρεις στο κείμενο σου ή το αντίθετο? Την δικιά σου απάντηση την γνωρίζω εκ των προτέρων ,περιμένω όμως τις διαρκείς κινήσεις των διοικούντων για να δω πιο δρόμο θέλουν να διαλέξουν.
    Χαίρομαι ιδιαίτερα που υπάρχουν τέτοιες φωνές, κάποια στιγμή πρέπει να γίνουν επώνυμες παραμερίζοντας τους (επιπλέοντες)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εγώ θα εστιάσω το πρόβλημα στην έλλειψη οράματος και καθήκοντος ευθύνης και ευχαριστώ και για τα καλά σου λόγια 10:44΄.
    Η αστυνόμευση μιας πόλης δεν μπορεί να γίνεται με κανόνες δημοσιοϋπαλληλικούς, ήτοι για σήμερα πρέπει να κάνουμε τουλάχιστο τρεις μηνήσεις για μουσική και μία για αλκοόλ. Η αστυνόμευση μιας πόλης απαιτεί αίσθημα καθήκοντος από τους αστυνομικούς και όραμα από τον Διοικητή τους. Εγώ αν ήμουν Διοικητής στην Αριδαία θα ντρεπόμουν να κυκλοφορήσω το βράδυ, όταν μπροστά στα μάτια μου ένα παιδί 15 χρόνων πίνει βότκα και εκτίθεται σε ήχους που μπορεί να καταστρέψουν τους ακουστικούς του πόρους. Έχει σημασία αν το οργανόγραμμά μου δεν προβλέπει για σήμερα μήνυση για αλκοόλ; Η αστυνόμευση πρέπει να γίνεται ολιστικά και όχι κατά παραγγελία.
    Επίσης θα ήθελα να πω, πως η άσκηση διακυβέρνησης μιας πόλης δεν μπορεί να γίνεται με κανόνες διαπλοκής και αμοιβαίου ξυσίματος της πλάτης. Αν ήμουν Δήμαρχος, επίσης θα ντρεπόμουνα να κυκλοφορήσω το βράδυ μέσα στο στενό της Αριδαίας. Ο Δήμαρχος μιας πόλης πρέπει να νιώθει τα παιδιά της πόλης ως δικά του παιδιά και να πράττει όσα χρειάζεται για να τα προστατέψει. Το ότι η εικόνα του στενού της Αριδαίας με 15χρονα παιδιά που καταναλώνουν οινοπνευματώδη ποτά και που εκτίθενται σε άκρως επικίνδυνες εντάσεις, δεν ανησυχεί τον Δήμαρχο της πόλης, καταδεικνύει την έλλειψη οράματος για την πόλη του. Και όσο και αν ήτανε ελπιδοφόρες οι κινήσεις που έγιναν από μεριάς Δημαρχίας για την καταστολή της ασυδοσίας στη νυχτερινή ζωή της πόλης, δεν παύει να είναι λυπηρό ότι αυτές έγιναν όχι από αίσθημα καθήκοντος, αλλά ύστερα από απειλές που εξαπέλυσαν αγανακτισμένοι πολίτες της Αριδαίας. Έπρεπε δηλαδή να εξαγριωθούν οι πολίτες ώστε να ανοίξει η κα Αντιδήμαρχος και υπεύθυνη για τις άδειες των καταστημάτων, το συρτάρι της και να δει τις δεκάδες μηνύσεις που σωρεύονταν επί μήνες; Και εφόσον το άνοιξε, δεν έπρεπε να καλέσει το νομικό σύμβουλο του Δήμου, ώστε να επιμεληθούν από κοινού τη διαδικασία σφραγίσματος και ανάκλησης των αδειών όσων καταστημάτων παρανομούσαν συστηματικά και να προχωρήσουν όχι σπασμωδικά και εσπευσμένα, αλλά με ηρεμία στις ενέργειες εκείνες που δεν θα άφηναν κανένα νομικό κενό, ώστε να πέσει όλη η προσπάθεια στο κενό και οι ίδιοι τους να εκτεθούν;
    Και είναι αλήθεια, ότι, οι καταστηματάρχες των οποίων πράγματι η συμπεριφορά είναι απαράδεκτη, έχουν δίκιο να διαμαρτύρονται, αφενός γιατί τόσα χρόνια αφέθηκαν να πιστεύουν ότι η συμπεριφορές τους θα μένουν ατιμώρητες και αφετέρου γιατί θα όφειλε να ξέρει ο Δήμαρχος, πως οποιαδήποτε απόφαση επιφέρει αναγκαστική εκτέλεση εις βάρος οποιουδήποτε, αυτός ο οποιοσδήποτε αν μη τι άλλο οφείλει να γνωρίζει για την απόφαση αυτή και μάλιστα σε χρόνο τέτοιο ώστε να προετοιμάσει την άμυνά του ή την απολογία του, ή ακόμα ακόμα και να συμμορφωθεί με την απόφαση αυτή, γιατί όχι;
    Εν κατακλείδι θα ήθελα να πω, πως νευραλγικά πόστα για την εύρυθμη λειτουργία ενός κράτους ή μιας πόλης, απαιτούν υψηλό αίσθημα ευθύνης και επαγγελματισμού, αλλά το κυριότερο απαιτούν όραμα, τα αποτελέσματα της παντελούς έλλειψης του οποίου, οι έλληνες τα βιώνουμε τα τελευταία χρόνια με το χειρότερο τρόπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Aγαπητέ φίλε, (6:17)

    Μου αρέσει που χρησιμοποιείς την στομφώδη λέξη όραμα, λέξη που πιπιλίζουν πολλοί, λέξη που κατανοούν λίγοι. Αν ανατρέξουμε στα κείμενα των ομιλιών όλων των δημάρχων η λέξη αυτή είναι κυρίαρχη και εδώ θα σου κάνω την εξής ερώτηση, είδες εσύ να εμπνέονται οι ενέργειες μεγάλου αριθμού ατόμων από το όραμα ενός δημάρχου?
    Το μόνο που είδαμε είναι να εμπνέονται τα πάσης φύσεως λαμόγια με αποτέλεσμα να δίνουν απεριόριστη δουλειά στους επιθεωρητές δημόσιας διοίκησης.
    Θα πρέπει να καταλάβουν οι κύριοι διοικούντες , ότι όραμα είναι το όνειρο πως βλέπω το αύριο είναι ένα όνειρο απλό ,κατανοητό και ελκυστικό για τους απλούς πολίτες, τους το μεταδίδω και τους καθοδηγώ προτάσσοντας αξίες για την πραγματοποίηση του.
    Για κάθε ξεκίνημα δεν θα πρέπει να ξεχνούν οι κυριοι διοικούντες ότι το αύριο είναι το σήμερα για το οποίο φροντίσαμε χθες . (10:44και 10:52)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Όταν αναφέρομαι στη λέξη όραμα, δεν αναφέρομαι στην κενή από έννοια λέξη που χρησιμοποιούν στις προεκλογικές συγκεντρώσεις οι υποψήφιοι Δήμαρχοι. Είναι τουλάχιστο σε μένα γνωστό και αν δεν το γνωρίζετε σας ενημερώνω γι’ αυτό, πως οι προεκλογικές ομιλίες ενορχηστρώνονται πλέον από οργανωμένα και καλοπληρωμένα διαφημιστικά γραφεία που αναλαμβάνουν στο σύνολό τους την προεκλογική εικόνα των υποψηφίων τους, συμπεριλαμβανομένων και επιλεγμένων κατά την τρέχουσα χρονική συγκυρία, βαρύγδουπων κατά κύριο λόγο λέξεων και φράσεων, που δεν είναι τίποτα άλλο, από πιασάρικα συνθήματα κενά όμως νοήματος για τον συγκεκριμένο υποψήφιο που τα εκστομίζει. Θυμίζω την ανασυγκρότηση του κράτους του Καραμανλή ή το λεφτά υπάρχουν του Παπανδρέου. Κανείς από τους δύο δεν πίστευε λέξη από όσα έλεγε ή μάλλον από όσα του είχαν γράψει και διάβαζε. Έτσι τους καθοδήγησαν να πουν οι επικεφαλείς των προεκλογικών τους εκστρατειών και αυτοί σαν καλοί μαθητές τα παπαγάλησαν. Το όραμα για το οποίο εγώ μιλάω, είναι μια κατά κύριο λόγο παρόρμηση, μια εσωτερική ανάγκη που θα ήθελα να διαποτίζει έναν πολιτικό ή έναν λειτουργό και η οποία παρόρμηση να οδηγεί τις αποφάσεις του, αδιαφορώντας για μικροκομματικά οφέλη και πολιτικά κόστη. Είναι για μένα πλέον καινοφανές συμπέρασμα, πως, δημόσια εξουσία με γνώμονα το κοινό συμφέρον δεν είναι δυνατό να ασκείται από αιρετούς αξιωματούχους, που συνυπολογίζουν αναπόφευκτα σε κάθε απόφασή τους, το πολιτικό τους όφελος ή την πολιτική τους ζημία. Και το συμπέρασμά μου καθίσταται καινοφανές, από την χρεοκοπία των θεσμών και τη μη εφαρμογή των νόμων, που στην Ελλάδα έφτασε σε τέτοια σημεία, ώστε να μιλάμε πλέον για πλήρη ατιμωρησία και αρνησιδικία, με αναπόφευκτο αποτέλεσμα αισθήματα ανασφάλειας και γενικευμένης αδικίας στους νομοταγείς πολίτες και στην αντιδιαστολή αυτών, αισθήματα ευφορίας και ευκαιριών κέρδους στα λαμόγια και στους καιροσκόπους.
    Η δημοκρατία μας στις μέρες μας πάσχει δυστυχώς από ερασιτεχνισμό και προχειρότητα. Με όλο το σεβασμό στα πρόσωπα, αλλά, όσο ένας οδοντίατρος που εκπαιδεύτηκε στα σφραγίσματα των δοντιών καλείται να διοικήσει έναν Δήμο, ή ένας γυμναστής που εκπαιδεύτηκε στην εκγύμναση του σώματος αναλαμβάνει πρόεδρος σε μια επιχείρηση ύδρευσης, οι οργανισμοί αυτοί δεν έχουν καμία τύχη να καταστούν εύρωστοι και επιχειρησιακοί. Ο παππούς μου έλεγε, ή παπάς παπάς, ή ζευγάς ζευγάς. Κάθε 3 με 4 χρόνια αναλαμβάνουν στο Δήμο διάφοροι άσχετοι από διοίκηση οργανισμών, μόνο και μόνο γιατί στους Προμάχους ή στην Άψαλο πήραν πολλές ψήφους και μετά γυρνάν στις δουλίτσες τους και στην καθημερινότητά τους και αφήνουν στους επόμενους και το ίδιο άσχετους με αυτούς, να καθαρίσουν τα λερωμένα και τις ατασθαλίες τους.
    Για μένα είναι αδιανόητο, οι άδειες των καταστημάτων να εκδίδονται από τις Αστυνομικές Αρχές, οι οποίες είναι επιφορτισμένες και με τον έλεγχο χρήσης των αδειών αυτών, αλλά η αφαίρεσή τους να έχει ανατεθεί στο γραφείο μιας Αντιδημάρχου, που δεν έχει ιδέα περί τίνος πρόκειται και που άγεται και φέρεται με γνώμονα τις επόμενες εκλογές και το πολιτικό της μέλλον. Ο Αστυνομικός Διοικητής είναι επαγγελματίας ήδη πολλά χρόνια και θα είναι άλλα τόσα ασχολούμενος με το συγκεκριμένο αντικείμενο για το οποίο εκπαιδεύτηκε και στο οποίο με τον καιρό καθίσταται ο πλέον ειδικός και το κυριότερο, η θέση του δεν καθίσταται επισφαλής (τουλάχιστον θεωρητικά) με γνώμονα το πόσο αρεστός είναι στον κόσμο ή σε μια μερίδα του κόσμου. Ο εκάστοτε Δήμαρχος όμως και οι κατά καιρούς Αντιδήμαρχοι, έρχονται άσχετοι από διοίκηση και φεύγουν το ίδιο άσχετοι μετά από 4 χρόνια και δυστυχώς για εμάς, οι περισσότεροι εξ αυτών φεύγουν και πιο πλούσιοι, αν λάβουμε υπ’ όψη μας τις ετήσιες εκθέσεις του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, στις οποίες κατατάσσει κάθε χρόνο τους Ο.Τ.Α. ως τους πλέον διεφθαρμένους οργανισμούς της χώρας.
    Επαναλαμβάνω και κλείνω μ’ αυτό, πως, δεν έχω τίποτα με τα πρόσωπα, που με τους περισσότερους διατηρώ άριστες σχέσεις, αλλά στο μέτρο που η πολιτική μας ηθική πλέον χρεοκόπησε, θεωρώ χρέος μου να επισημάνω κάποιες δυσάρεστες αλήθειες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. (Το όραμα για το οποίο εγώ μιλάω, είναι μια κατά κύριο λόγο παρόρμηση, μια εσωτερική ανάγκη που θα ήθελα να διαποτίζει έναν πολιτικό ή έναν λειτουργό και η οποία παρόρμηση να οδηγεί τις αποφάσεις του, αδιαφορώντας για μικροκομματικά οφέλη και πολιτικά κόστη).

    Αγαπητέ φίλε,
    Αυτό που αναφέρεις λέγεται στην διοικητική επιστήμη κατά MASLOW παρακίνηση και είναι ο δρόμος για την επίτευξη του οράματος .
    Αυτός που διοικεί πρέπει να έχει την ανάγκη και την ενσυναίσθηση(να γνωρίζει το τι θέλουν οι αλλοι) ώστε να οραματισθεί και να κατευθύνει λαό στην επίτευξη του οράματος (εξήγηση όπως την έδωσα σε προηγούμενο κείμενο.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Οι απόψεις περί οράματος διίστανται και να μου επιτρέψεις να πω, πως πολλές φορές κάποιες έννοιες είναι και θέμα κοινής σύμβασης.
    Εάν και γνωρίζω τον Mashlow και συμπλέω σε πολλά από όσα έχει εισαγάγει στην ψυχολογία κυρίως, δεν θα συμφωνήσω καθόλου με την ερμηνεία που αποδίδεις στην παρακίνηση ως δρόμο προς ένα όραμα. Κατ’ εμέ ο ηγέτης οφείλει να δείχνει τον δρόμο και όχι να ακολουθεί πίσω από κοινότοπες συμβάσεις και ήθη, σαν λαγωνικό που οσμίζεται το κέρασμα και τρέχει από πίσω του. Το να αφουγκράζεται ο ηγέτης τον κόσμο και στη συνέχεια να πράττει σύμφωνα με τις απαιτήσεις του, είναι ακριβώς ό, τι συμβαίνει στις μέρες μας με την πολιτική μέσω των ΜΜΕ και των εταιριών δημοσκόπησης. Για μένα ο ηγέτης πρέπει να οραματίζεται την πρόοδο και με τη δική του στάση να εμπνέει και τον κόσμο να ακολουθήσει το όραμά του αυτό και όχι το αντίθετο. Για να γνωρίζει ένας ηγέτης το τι θέλουν οι άλλοι, προϋποθέτει κατ’ αρχάς σύμπνοια απόψεων όλων των πολιτών και όπως γνωρίζουμε όλοι μας, αυτό δεν συμβαίνει ούτε πρόκειται και ποτέ να συμβεί. Οι ανθρώπινες σχέσεις είναι πολυσύνθετες και τα οικονομικά συμφέροντα πολυποίκιλα και τις περισσότερες φορές αντικρουόμενα μεταξύ τους. Ένα πολιτικός οφείλει να δώσει το δικό του προσωπικό στίγμα στο πέρασμά του από ένα αξίωμα και όχι να φτιάχνει μια σαλάτα από τα θέλω των κοινωνικών ομάδων που θα το πιέζουν να για τις ευνοήσει.
    Και για να μην χαθούμε σε φιλοσοφικές ατραπούς που ενδεχομένως δεν συνάδουν με το παρόν άρθρο που σχολιάζουμε, επιμένω πως ο Δήμαρχος μιας πόλης οφείλει να οραματιστεί την πόλη του και να κατευθύνει όλη του την ενέργεια στην πραγματοποίηση του οράματός του. Και αν αυτό ενδεχομένως να σημαίνει ρήξη και σύγκρουση με κατεστημένα και συμφέροντα, ένας πολιτικός που σέβεται το ρόλο του, οφείλει να μην λάβει υπ’ όψη του καμία δημοσκόπηση και καμία εφημερίδα που παίρνει δωράκια από τους μνηστήρες του αξιώματός του, για να υπονομεύσει το έργο του και να καταστήσει τον ίδιο δυσάρεστο στην κοινή γνώμη.
    Νομίζω πως είναι πλέον επιτακτική ανάγκη για την πορεία μας ως έθνος, οι πολιτικοί μας να παύσουν να πολιτεύονται προσπαθώντας να είναι αρεστοί σε όλους. Αν μέχρι σήμερα γνωρίζαμε την πολιτική ως την τέχνη του εφικτού, νομίζω πως ήρθε ο καιρός να γνωρίσουμε την πολιτική ως την εφαρμογή του ηθικού. Οι Δήμαρχοι και Αντιδήμαρχοι στο μέλλον, καλό θα είναι να πολιτεύονται χωρίς το άγχος για το αν βγήκαν καλές φωτογραφίες στο πανηγύρι του Αλώρου, αλλά με το άγχος για το αν μια σημερινή τους απόφαση ή παράλειψη θα έχει δυσμενή αντίκτυπο στο μέλλον των παιδιών τους και των παιδιών μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Aγαπητέ φίλε,

    Ίσως ξανασυναντηθούμε για κάποιο άλλο θέμα.
    Χαίρομαι που ήμουν το σπίρτο ώστε να συνεχίσεις τον διάλογο εξωτερικεύοντας τις απόψεις σου, επιμένω πως κάποια στιγμή πρέπει να γίνουν επώνυμα. Τέτοιες φωνές είναι λίγες στην Αλμωπία μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News