Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

Γνωρίζοντας τους Imam Baildi...

Σήμερα, 11 Αυγούστου 2011, οι Imam Baildi θα δώσουν μία μεγάλη συναυλία στην Αριδαία.

Γι’ αυτό και εμείς αποφασίσαμε να σας τους συστήσουμε μέσα από ένα πλούσιο βιογραφικό. Επίσης, θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι ένα από τα μέλη του group είναι ο συντοπίτης μας Γιάννης Δίσκος ο οποίος παλαιότερα είχε παραχωρήσει μία αποκλειστική συνέντευξη στο Aridaia News, αποσπάσματα της οποίας σας παραθέτουμε παρακάτω:

ΟΙ IMAM BAILDI
Οι Imam Baildi ξεκίνησαν όταν οι αδελφοί Ορέστης και Λύσανδρος Φαληρέας άρχισαν να πειραματίζονται με remix από ελληνικά κομμάτια των δεκαετιών του ’40, ’50 και ΄60. Την άνοιξη του 2005 είχαν ετοιμάσει τρία κομμάτια όταν η EMI τους πρότεινε να κάνουν ένα ολοκληρωμένο album βασισμένο σ’ αυτή την ιδέα. Επτά ακόμα κομμάτια ήταν έτοιμα στις αρχές του 2007. Η παραγωγή του album έγινε από τους ίδιους στην εταιρία τους (Kukin Music) και κυκλοφόρησε από την EMI τον Οκτώβριο του 2007.
Στα τέλη Δεκεμβρίου 2010 κυκλοφόρησε το καινούριο τους album “The Imam Baildi Cookbook” που περιέχει 15 καινούρια κομμάτια μεταξύ των οποίων πρωτότυπες συνθέσεις, remix παλιών ελληνικών κομματιών και συνεργασίες με τον Maxwel Wright (Ojos de Brujo), τους Delinquent Habits, τη Δήμητρα Γαλάνη και την Ελένη Τσαλιγοπούλου. Το ‘Imam Baildi Cookbook’ βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο NO. 6 των European World Music Charts.
Στο Cookbook ο Ζαμπέτας συναντά τους Καλιφορνέζους θρύλους του hip-hop Delinquent Habits. Η Μαρίκα Νίνου την trip-hop αισθητική και το μπουζούκι του Μανώλη Καραντίνη το electro-swing. Τα Balkan πνευστά μιξάρονται με latin ρυθμούς και φωνητικά από τον Maxwel Wright των Ojos De Brujo και ο Τσιτσάνης συναντά την mambo big band ενορχήστρωση.
Mέσα σε τρία χρόνια από την κυκλοφορία του πρώτου τους album, οι Ιmam Baildi έχουν στις αποσκευές τους 70 εμφανίσεις στο πλευρό της Δήμητρας Γαλάνη και της Ελένης Τσαλιγοπούλου, συμμετοχές σε μερικά από τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά φεστιβάλ (Roskilde, Trans Musicales de Rennes, κ.α.), venues όπως το Babylon Club (Κωνσταντινούπολη), Fleche d’Or (Paris), και εμφανίσεις ως headliner σε events όπως το New Year’s Party του γερμανικού ραδιοφωνικού σταθμού Funkhaus Europa στο Gloria Theatre της Κολωνίας.
Συνδυάζουν ήχους από παλιά ελληνικά κομμάτια, Balkan μουσική, hip-hop και σύγχρονα grooves σε μια live συνταγή που είναι πλέον δοκιμασμένη σε κάθε είδους κοινό και έχει ήδη ξεκινήσει να ταξιδεύει εκ νέου σε όλη την Ελλάδα, την Κύπρο, την Τουρκία και σε επιλεγμένα hotspots της Ευρώπης. (earth and wind music) 

 

Ο "ΚΑΡΑΤΖΟΒΙΤΗΣ" ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΙΣΚΟΣ


Τον Σεπτέμβριο του 2010 ο Γιάννης Δίσκος μας έκανε την τιμή να μιλήσει στο Aridaia News. Μεταξύ άλλων των είχαμε ρωτήσει πως προέκυψε η συνεργασία του με το συγκρότημα. Τότε μας είχε απαντήσει κάπως έτσι: «Oι Λύσσανδρος και Ορέστης Φαληρέας, έχοντας δώσει ήδη "ζωή" στους IMAM BAILDI ήθελαν να την εμπλουτίσουν με πνευστούς. Ο Γρηγόρης Φαληρέας, (εκτός από πατέρας των παιδιών είναι μουσικός παραγωγός και ιδιοκτήτης δισκογραφικής εταιρείας) τυγχάνει να διατηρεί πολυετή φιλία με τον πατέρα μου Τάσο Δίσκο. "Σου έχω τους καλύτερους" είπε ο πατέρας μου. "Ο Γιάννης Δίσκος είναι παιδί μου και ο Περικλής Αλιώπης σαν παιδί μου". Δεν ήταν δύσκολο να μας ανακαλύψουν και κάπως έτσι άρχισαν όλα.
"Ψάχνουμε Βαλκανικούς ήχους" μου είπε στο τηλεφώνημα του ο Λύσσανδρος και σας θέλουμε για δύο παραστάσεις, μία για το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και μία για μια συναυλία στην Γαλλία και θα δείξει αν θα μπορέσουμε να συνεργαστούμε. Ίσως η πιο δύσκολη ακρόαση στην ζωή μας. Ένα ανερχόμενο με φιλοδοξίες συγκρότημα μας άφησε να δοκιμαστούμε, δοκιμάζοντας και εκείνοι παράλληλα το νέο αφιχθέν κοινό τους.
Δεν είχαμε ιδέα το τι θα παίξουμε, δεν είχε γίνει καμία πρόβα. Μετά άπο δέκα ημέρες βρεθήκαμε πάνω στην σκηνή μαζί με Λύσσανδρο και Ορέστη Φαληρέα (γονείς... των Imam Baildi) "και τώρα παίζουμε", είπαν. Ήξεραν τι ήθελαν , ξέραμε τι μπορούμε να παίξουμε. Η βοήθεια ήρθε εύκολα μέσα άπο την μουσική τους γνώση και παιδεία και η βραδιά έκλεισε κάτι παραπάνω από πετυχημένη».


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΥ
ΜΑΣ ΕΙΧΕ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΙΣΚΟΣ ΜΕ «ΚΛΙΚ» ΕΔΩ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News