Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Ημέρα μνήμης στον Δήμο Πέλλας

Ημέρα μνήμης για τα Γιαννιτσά και ο Δήμος Πέλλας τίμησε τη μνήμη των 120 κατοίκων και του δημάρχου Θωμά Μαγκριώτη που εκτελέσθηκαν από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής και τους συνεργάτες τους στις 14 Σεπτεμβρίου 1944.

Το πρωί πραγματοποιήθηκε στον Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου μνημόσυνο και στη συνέχεια στο μνημείο που βρίσκεται στο χώρο του ομαδικού τάφου, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση μνήμης με επιμνημόσυνη δέηση, ομιλία από τον κ. Ιωάννη Παπαλαζάρου, εκπαιδευτικό, με αναφορά στο ιστορικό της ημέρας και ακολούθησαν καταθέσεις στεφάνων.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης συμμετείχε στις εκδηλώσεις μνήμης του Δήμου Πέλλας, για τους 120 πολίτες και του Δημάρχου Γιαννιτσών κ. Θωμά Μαγκριώτη, που εκτελέστηκαν από...

...τα Γερμανικά Στρατεύματα Κατοχής και τους συνεργάτες τους στις 14 Σεπτεμβρίου 1944.

Μετά τη δοξολογία που τελέστηκε στον Μητροπολιτικό Ναό Γιαννιτσών ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στον ομαδικό τάφο των εκτελεσθέντων συμπολιτών μας, όπου, ο κ. Θεοδωρίδης κατέθεσε στεφάνι τιμώντας τη μνήμη τους. Στη συνέχεια παραβρέθηκε στη δεξίωση μνήμης των πεσόντων, στο Δημοτικό Τουριστικό Περίπτερο «Φιλίππειο».
 
Σε δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεοδωρίδης ανέφερε: «Τιμούμε σήμερα τη μνήμη των συμπολιτών μας που υπήρξαν θύματα μιας αποτρόπαιης μεταχείρισης από τις κατοχικές δυνάμεις. Η σημερινή επέτειος μνήμης είναι μια μαύρη σελίδα στην ένδοξη ιστορία του έθνους μας με μεγάλη, όμως, σημασία αφού τιμούμε αυτούς που αγωνίστηκαν για την πατρίδα. Τέτοια γεγονότα, τη δύσκολη περίοδο που διανύει η χώρα μας πρέπει να μας τονώνουν το ηθικό, να ενισχύουν τις διαπροσωπικές σχέσεις και το στοιχείο της αλληλεγγύης ώστε η κοινωνία να βγει πιο δυνατή από τη δύσκολη κατάσταση που έχει περιέλθει σήμερα ».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News