Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

Διαμαντοπούλου: "Για να σωθεί η χώρα θα συνεργαστώ και με το διάβολο"

"Η απόφαση της 21ης Ιουλίου είναι η μοναδική μας ευκαιρία"
«Για να υλοποιηθεί η απόφαση της 21ης Ιουλίου δεν πρέπει η Ελλάδα να δώσει άλλοθι», ανέφερε η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου σε συνέντευξή της στη ΝΕΤ, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι αυτή τη στιγμή «είμαστε σε παρά πολύ μεγάλη πίεση και τα δεδομένα αλλάζουν μέρα με τη μέρα.

Μέσα από την αλλαγή των παγκόσμιων συνθηκών αλλάζουν και τα δεδομένα στην Ελλάδα». Τόνισε δε ότι «η δραματικότητα των στιγμών της προηγούμενης Κυριακής είχε να κάνει με εξελίξεις και επαφές με τους εταίρους μας».

Η κ. Διαμαντοπούλου επισήμανε ακόμη, ότι πρέπει να δημιουργηθεί ένα εσωτερικό μέτωπο όπου δεν έχει σημασία ποιος θα είναι υπουργός, προσθέτοντας ότι θα ήθελε να μη συνεχίσει η κυβέρνηση μόνη της αλλά να συγκροτηθεί ένα ενιαίο μέτωπο.

Δεν απέφυγε να δηλώσει ότι αυτή τη στιγμή τα πράγματα είναι πολύ δραματικά, ότι υπάρχουν πολλά προβλήματα στην υλοποίηση των αποφάσεων κυρίως ως προς την ταχύτητα, την αποφασιστικότητα και το διοικητικό μηχανισμό και πως χρειάζεται ένα...

...νέο εσωτερικό μέτωπο στην πολιτική όσον αφορά στα συνδικάτα και την αξιωματική αντιπολίτευση.

Ανέφερε επίσης, ότι δεν υπάρχει καμία ανοχή από την κοινωνία, καθώς οι πολίτες βλέπουν να αλλάζει δραματικά η ζωή τους. Ωστόσο, υπογράμμισε ότι δεν είναι επιλογή της κυβέρνησης να διαλύσει το πολιτικό σύστημα, ούτε έχουν την πολυτέλεια να κοιτάζουν το πολιτικό κόστος.

Η ίδια μάλιστα, ανέφερε ότι για να σωθεί η χώρα θα συνεργαστεί ακόμα και με το διάβολο, καθώς -όπως είπε- πρέπει άμεσα να πάρουμε σημαντικές πολιτικές αποφάσεις και χαρακτήρισε τη συμφωνία της 21ης Ιουλίου ως τη μοναδική μας ευκαιρία.

Η κ. Διαμαντοπούλου άσκησε οξεία κριτική στην αντιπολίτευση λέγοντας ότι δεν αντιλαμβάνεται την κρισιμότητα της κατάστασης, και κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία ότι ασκεί παραπλανητική πολιτική.

Αναφερόμενη στη χθεσινή ομιλία του προέδρου της ΝΔ, επισήμανε ότι η κυβέρνηση θα λάβει υπόψη της μια εναλλακτική πρόταση εάν αυτή διατυπωθεί σήμερα από τον Σαμαρά στη ΔΕΘ και συνέχισε «περιμένω από τον κ. Σαμαρά να μας απαντήσει τι εννοεί όταν λέει ότι πρέπει να μειωθεί ο αριθμός των εργαζομένων στο Δημόσιο, χωρίς να γίνουν απολύσεις αλλά να μπουν σε εργασιακή εφεδρεία. Αν έχει κάποια λύση- πρόταση εμείς θα την υιοθετήσουμε».

Υπογράμμισε ότι δύο είναι οι τομείς που πρέπει να αλλαχθούν τώρα, το φορολογικό και το Δημόσιο και ζήτησε από τον πρόεδρο της ΝΔ να δώσει λύσεις για τους αυτούς τομείς, αλλά και να καταθέσει τις προτάσεις πως να μειωθούν οι φόροι.

Η υπουργός τόνισε ότι δεν υπάρχει περιθώριο συγκυβέρνησης καθώς υπάρχει μια άρνηση σε όλα.

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΜΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ


---
Πηγή: ert.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News