Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Χωρίς Ελληνικά ΑΕΙ η λίστα με τα 300 καλύτερα Πανεπιστήμια στον κόσμο

Τι είχαμε, τι χάσαμε στο θέμα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης έρχεται να μας δείξει η έρευνα της εταιρείας QS, ενώ το μέλλον διαγράφεται ακόμα πιο δυσοίωνο.Εκτός της λίστας με τα 300 καλύτερα Πανεπιστήμια στον κόσμο βρέθηκε το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Στην 387η θέση «έκλεισε» για το 2011 το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο καθώς έκανε βουτιά κατά 101 θέσεις. Κανένα από τα 6 Ελληνικά Πανεπιστήμια που είχαν προκριθεί κατά τον έλεγχο δεν κατάφερε να φιγουράρει στην περίφημη λίστα.

Η είσοδος των Πανεπιστημίων στη σχετική λίστα βασίζεται σε 6 βασικούς παράγοντες: Ακαδημαϊκή Επισκόπηση, Επισκόπηση των Εργοδοτών, Σχολές ανά Μαθητή, Αναφορά ανά Μαθητή, Διεθνείς Σχολές και Διεθνείς Φοιτητές. Δεν είναι βέβαια και να απορούμε που βρισκόμαστε εκτός, με αυτά που συμβαίνουν στο χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Στην κορυφή της κατάταξης για 2η συνεχόμενη χρονιά βρίσκεται το Cambridge και μαζί με το Harvard, το MIT, το Yale και την Οξφόρδη, συνιστούν την πρώτη πεντάδα.
Μην τα βάζετε λοιπόν με την Αννούλα που στέλνει το παιδί της στο εξωτερικό για να σπουδάσει. Ξέρει από «πρώτο» χέρι η Υπουργός την κατάσταση στα Ελληνικά Πανεπιστήμια.


prionokordela 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News