Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Στην 90ή θέση της παγκόσμιας ανταγωνιστικότητας η Ελλάδα


Άλλες επτά θέσεις έχασε η Ελλάδα στην παγκόσμια κατάταξη της ανταγωνιστικότητας, καθώς σύμφωνα με την έρευνα του World Economic Forum, κατατάσσεται στην 90ή θέση ανάμεσα σε 142 χώρες από όλο τον κόσμο.

Η Ελλάδα είναι λιγότερο ανταγωνιστική από τη Ρουμανία, την Αλβανία, τη FYROM, την Μποτσουάνα, τη Γουατεμάλα και το Λίβανο, καθώς και η τελευταία σε ανταγωνιστικότητα από τις χώρες της ΕΕ.

Στη νέα, μεγάλη πτώση της Ελλάδας στην κατάταξη συνέβαλε η δραματική επιδείνωση του μακροοικονομικού περιβάλλοντος, κριτήριο στο οποίο η χώρα έπεσε φέτος στην 140η θέση...

Στο κριτήριο των χρηματαγορών η χώρα έπεσε στην 110η θέση, στους δημόσιους θεσμούς στην 89η θέση και στην αγορά απασχόλησης στην 126η θέση.

Κατά τα άλλα, η φετινή λίστα δείχνει ότι η Ελβετία παραμένει η πιο ανταγωνιστική οικονομία του πλανήτη. Η Σιγκαπούρη ξεπέρασε τη Σουηδία κερδίζοντας τη δεύτερη θέση και ακολουθούν στην κατάταξη η Σουηδία, η Φιλανδία, οι ΗΠΑ και η Γερμανία.



ΠΗΓΗ: isotimia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News