Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

Almopistas: "Έχουμε δύσκολο δρόμο μπροστά μας"

Οι Almopistas συγκεντρωθήκαμε το Σάββατο και περπατήσαμε στην Ανατολική Περιφερειακή οδό, ένα πολυσύχναστο δρόμο με φυσική ομορφιά δίπλα στο ποτάμι. Κατά τη διάρκεια του περιπάτου μας αντικρίσαμε μια πολύ θλιβερή εικόνα.

Οι 14 εθελοντές που συναντηθήκαμε μπροστά στο Δασάκι δεν ήμασταν αρκετοι για να καθαρίσουμε το δρόμο προς τη γέφυρα για τον Εξαπλάτανο και το πάρκο μπροστά στο ΕΠΑΛ.

Αν και συγκεντρώσαμε τουλάχιστον 40 σακούλες με απορρίμματα και ανακυκλώσιμα υλικά η εικόνα εξακολουθεί να είναι αποτροπιαστική.

Παντού υπάρχουν...

...κουτιά από τσιγάρα, μπουκάλια και πλαστικά ποτήρια. Όλα αυτά τα απορρίμματα δε θα βρίσκονταν στο δρόμο αν τα πετούσαμε σε έναν από τους πολλούς κάδους απορριμμάτων που βρίσκονταν κατά μήκος του δρόμου.

Πολλοί περαστικοί σταματούσαν και μας υποδείκνυαν τους υπευθύνους γι'αυτήν την κατάσταση. Εμείς οι Almopistas δεν επιρρίπτουμε την ευθύνη ούτε σε ένα συγκεκριμένο πρόσωπο ούτε σε κάποιον πολιτικό ούτε σε κάποια ομάδα ανθρώπων. Θεωρούμε ότι όλοι μας είμαστε συνυπεύθυνοι γι'αυτήν την εικόνα του τόπου μας.

Δεν μπορεί ένας μόνο άνθρωπος να προκαλέσει αυτήν την ντροπιαστική κατάσταση.
Ως κοινωνία πρέπει να αναρωτηθούμε γιατί συνεχίζουμε να παραμελούμε και να κακομεταχειριζόμαστε μια περιοχή με τέτοια φυσική ομορφιά.

Ασφαλώς όλοι γνωρίζουμε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η χώρα μας και η περιοχή μας. Ξεχνάμε όμως ότι ο τουρισμός μπορεί να δώσει μια μεγάλη ανάσα στην οικονομία της Αλμωπίας.

Μόνο αν είμαστε ενωμένοι και δρούμε συλλογικά θα μπορέσουμε να βελτιώσουμε ακόμα περισσότερο την περιοχή μας. Η εικόνα που αντικρίσαμε στον περίπατό μας δε βοηθά τους τουρίστες να μας ξαναεπισκεφθούν.

Αν εμείς οι ίδιοι δε σεβόμαστε τον τόπο μας πώς περιμένουμε να έχουμε επισκέπτες από άλλες περιοχές. Αν λοιπόν πιστεύετε ότι οι πολίτες μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα, αν νιώθετε ότι μπορούμε να δράσουμε συλλογικά ενάντια στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, επικοινωνήστε μαζί μας και θα οργανώσουμε μαζί την επόμενη δράση μας.

Οι Almopistas είναι μια ομάδα ανήσυχων πολιτών που εργάζονται εθελοντικά για τη διατήρηση και τον εξωραϊσμό της ευρύτερης περιοχής της Αλμωπίας.

Χρειαζόμαστε τη συμμετοχή σας.

Επικοινωνήστε μαζί μας στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου almopistas@gmail.com και στο Facebook: Almopistas Aridaia.

Με εκτίμηση,
Almopistas
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News