Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Παρέμβαση Β. Γιουματζίδη για τη συγχώνευση του Κ.Ε.Κ.Υ.Κ.Α. μεΑ ΠΕΛΛΑΣ

Με υπόμνημά του, ο Βουλευτής Πέλλας Βασίλης Γιουματζίδης προς τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Λοβέρδο αναφορικά με τη συγχώνευση του ΚΕΚΥΚΑμεΑ Πέλλας με το αντίστοιχο φορέα του Νομού Καστοριάς, επισημάνει τα παρακάτω:
«Είναι γνωστό ότι αυτήν την εβδομάδα εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο σχέδιο νόμου με θέμα την ανασυγκρότηση του Εθνικού Συστήματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Στο σχέδιο διαβούλευσης, που αναρτήθηκε, αναφέρεται η πρόταση συγχώνευσης του Κ.Ε.ΚΥ.Κ.Α.μεΑ Πέλλας και Ημαθίας με το Κέντρο Αποθεραπείας – Αποκατάστασης και Κοινωνικής Στήριξης Ατόμων με Αναπηρίες Καστοριάς.
Είναι φανερό ότι η συνένωση μονάδων κοινωνικής φροντίδας θα επιφέρει καλύτερη αξιοποίηση προσωπικού και πόρων, πάντοτε στην προσπάθεια ουσιαστικότερων υπηρεσιών προς τους πολίτες με αναπηρία.
Με έκπληξη, όμως, διαπιστώσαμε ότι η πρόταση συγχώνευσης του Κ.Ε.Κ.Υ.Κ.Α. μεΑ Πέλλας, που έχει σήμερα έδρα την Έδεσσα, οδηγεί τη Διοίκησή του στο Άργος Ορεστικό του Νομού Καστοριάς. Όπως θα γνωρίζετε ο Νομός Πέλλας με το Νομό Καστοριάς δεν είναι όμοροι Νομοί και επιπρόσθετα είναι αξιοπερίεργο Κ.Ε.Κ.Υ.Κ.Α. μεΑ όμορων Νομών με το Νομό Καστοριάς να μη συγχωνεύονται με αυτό.
Το Κ.Ε.Κ.Υ.Κ.Α. μεΑ Πέλλας στα 15 και πλέον χρόνια λειτουργίας του έχει να επιδείξει σημαντικό έργο υψηλού επιπέδου παροχής υπηρεσιών στους πολίτες με αναπηρία αναδεικνύοντας το κοινωνικό πρόσωπο της Πολιτείας απέναντι σ’ αυτές τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες. Οι στοχευμένες δράσεις του με υπηρεσίες θεραπείας, αποκατάστασης και κοινωνικής υποστήριξης στο Νομό Πέλλας, αλλά και σε όμορους Νομούς το έχουν καταστήσει συνώνυμο της αρωγής και της φροντίδας του κράτους στις ευάλωτες αυτές κοινωνικές ομάδες.
Χαρακτηριστικός είναι ο μεγάλος αριθμός παροχής υπηρεσιών στους πολίτες με την πραγματοποίηση πλέον των 500 πράξεων λογοθεραπείας, φυσιοθεραπείας, εργοθεραπείας, φυσικής αγωγής καθώς και ψυχολογικής και κοινωνικής υποστήριξης.
Για τα ανωτέρω προτείνουμε τη συγχώνευση του Κ.Ε.Κ.Υ.Κ.Α. Ημαθίας με το Κ.Ε.Κ.Υ.Κ.Α. μεΑ Πέλλας και τη σύσταση Ν.Π.Δ.Δ με έδρα το Δήμο της Έδεσσας. Στην ανωτέρω πρόταση συμφωνούν όλοι οι αποκεντρωμένοι φορείς των δύο Νομών, το αναπηρικό κίνημα και οι πολίτες του Νομού Πέλλας.
Ευελπιστώντας στην κατανόηση από πλευράς σας του δίκαιου αιτήματος μας, σας παρακαλώ για τις δικές σας ενέργειες και για άμεση ενημέρωσή μας.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News