Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Γ. ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ : ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Η ΕΝΤΟΝΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ Κ.Ε.Κ.Υ.Κ.Α.μεΑ ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

Ο Κοσμήτορας της Βουλής και Βουλευτής Πέλλας Γιώργος Καρασμάνης κατέθεσε αναφορά στη Βουλή προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, την έγγραφη διαμαρτυρία της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Κεντρικής Μακεδονίας, σχετικά με τις δραματικές αλλαγές που προβλέπονται και αφορούν στη λειτουργία των Κ.Ε.Κ.Υ.Κ.Α.μεΑ, σύμφωνα με το Σχέδιο Νόμου « Ανασυγκρότηση Φορέων Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Κέντρα Αποκατάστασης, Αναδιάρθρωση Ε.Σ.Υ. και άλλες διατάξεις » του Υπουργείου Υγείας.

Όπως επισημαίνεται στην αναφορά που κατέθεσε ο Βουλευτής, τα άτομα με αναπηρία εκφράζουν την πλήρη αντίθεσή τους με την προωθούμενη από την πλευρά της Κυβέρνησης κατάργηση των Κ.Ε.Κ.Υ.Κ.Α.μεΑ και τη μετατροπή τους σε κέντρα Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης ως αποκεντρωμένες οργανικές μονάδες των οικείων γεωγραφικά νοσοκομείων τους. Εάν αυτό συμβεί, τα Κ.Ε.Κ.Υ.Κ.Α.μεΑ τα οποία μεριμνούν για την κοινωνική και επαγγελματική ένταξη των ατόμων με αναπηρία με δυνατότητα μάλιστα επέκτασης των υπηρεσιών τους ακόμη και στον τομέα της κατάρτισης, ουσιαστικά θα πάψουν ν’ ασκούν το θεσμοθετημένο αυτό ρόλο τους, γεγονός που θα επηρεάσει αρνητικά τη ζωή των ατόμων με αναπηρία.
Για το λόγο αυτό ο Γιώργος Καρασμάνης με την κοινοβουλευτική του αυτή παρέμβαση ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό Υγείας να εγγυηθεί, όχι απλά τη συνέχιση της λειτουργίας των Κ.Ε.Κ.Υ.Κ.Α.μεΑ, αλλά και την περαιτέρω ενίσχυση και στελέχωσή τους, προκειμένου να διασφαλισθεί η εύρυθμη λειτουργία τους ώστε να παρέχονται υπηρεσίες υψηλού επιπέδου στα άτομα με αναπηρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News