Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

Που μπορεί να φτάσει η καφρίλα κάποιου;

Κάθε απόγευμα στο πεζόδρομο Αριδαίας τοποθετούνται ταμπέλες όπου απαγορεύουν την διεύλευση των οχημάτων. Αν και αυτό συμβαίνει ώστε οι πεζοί να κινούνται ελεύθεροι, τα παιδιά να παίζουν νιώθοντας ασφάλεια, υπάρχουν πολλοί που επειδή... κουράζονται να κάνουν τον κύκλο του τετραγώνου παραβιάζουν την απαγόρευση και περνάνε αδιαφορώντας για τους άλλους.

Χθες(Σάββατο) το βράδυ, ένα αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν δύο μεσήλικες άντρες, αποφάσισαν να "ξοδέψουν" τον χρόνο τους βγάζοντας τις ταμπέλες, όχι μία, όχι δύο αλλά τρεις φορές από τα σημεία που ήταν τοποθετημένες.

Έλα όμως που δεν τα υπολόγισαν σωστά...
και κάθε φορά που έβγαζαν μία εξ αυτών, τα παιδάκια που έπαιζαν στο σημείο την ξανατοποθετούσαν και συνέχιζαν το παιχνίδι τους. Οι "κύριοι" όμως δεν σεβάστηκαν ούτε αυτό, αντιθέτως έφτασαν στο σημείο να συγκρουστούν με γονείς και πολίτες που παρακολουθούσαν το περιστατικό.

Η ιστορία όμως δεν τελειώνει εδώ καθώς τα παιδιά υπερασπιζόμενα το δικαίωμα τους να παίζουν ανέμελα και χωρίς τον κίνδυνο να τους χτυπήσει κάποιο διερχόμενο όχημα, κάλεσαν την αστυνομία η οποία έφτασε στο σημείο και έτσι το γεγονός έλαβε τέλος.

Στην Ελλάδα του 2011 κάποιοι νομίζουν ότι μπορούν να κάνουν ότι θέλουν αδιαφορώντας για τους συμπολίτες τους, για τους νόμους ακόμα και για τα παιδιά. Αυτό θα πει πολιτισμός...

6 σχόλια:

  1. epitelous dhmosieuthike to themataki....tha ithela na tonisw oti ektos apo autous tous "eksupnous" uparxoun k ta mhxanakia ta opoia den ta empodizei tpt na perasoun me iligkiwsh taxuthta me kinduno na xtupisoun kapoion...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. orismenoi anthrwpoi den exoun oria....kai dusthxws uparxoun polloi...kai oso gia ta mhxanakia sumfwnw...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ, ΜΗΧΑΝΑΚΙΑ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΚΑΝΕΙ. ΕΧΩ ΔΕΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΑΜΑΞΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑΝΕ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΣΤΟΝ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟ. ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΠΟΤΕ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ, ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΗΛΙΘΙΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Kαι δυστυχώς είναι πολλοί οι ηλίθιοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. αυτη η πολη που ειναι μικρη χτισμενη αναμεσα σε βουνα και ποταμια να ειναι μια μικρη ζουγκλα!ολοι κυκλοφορουν με τ αμαξια και τα μηχανακια τους ενω για να πας απο την μια ακρη της πολης στην αλλη χρειαζεσαι μονο 10 λεπτα με τα ποδια!!!ακομα και για καφε το βραδυ παιρνουν το αμαξι τους και θελουν να παρκαρουν εξω ακριβως απο το μαγαζι.πινεις το ποτο σου και ρουφας και το καυσαεριο απο τα αυτοκινητα που περναν διπλα.τι ωραια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλησπέρα!Συμφωνώ με το ότι όταν μια δημοτική αρχή τοποθετεί ταμπέλες για να απαγορεύσει την κυκλοφορία των οχημάτων κανείς δεν έχει το δικαίωμα να τις μετακινεί.Όμως δεν θεωρώ καθόλου λογικό να παίζουν παιδιά στον "βραδινό" πεζόδρομο,ειδικά με μπάλες! καταρχήν όλοι οι κάθετοι δρόμοι,όπως οδοί Αθανασίου Διάκου, Λογαχού Παπαδόπουλου και η αρχή και το τέλος του πεζόδρομου παραμένουν ανοιχτοί στη κυκλοφορία αυτοκινήτων..επιπλέον όλη η Κύπρου που κλείνει είναι γεμάτη με σταθμευμένα αυτοκίνητα των κατοίκων και όσων την επισκέφτηκαν λίγο πριν το κλείσιμο του δρόμου και τέλος θεωρώ παράλογο να παίζουν με μπάλες κοντά στα τραπεζάκια και τζαμαρίες καταστημάτων που βρίσκονται κατά μήκος όλου του δρόμου...ότι δεν υπάρχουν πολλά μέρη για παιδιά σε μια επαρχιακή πόλη είναι άσχημο αλλά συγκρίνοντας το πεζόδρομο,δεν θα ήταν καλύτερο να παίζουν στο προαύλιο χώρο του γυμνασίου που είναι και απέναντι και από την αστυνομία και δεν νομίζω ότι είναι επίφοβο...οπώς και ο προαύλιος χώρος της εκκλησίας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News