Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

Ξεκαθαρίστε τη θέση σας για το Φράγμα Αλμωπαίου

Σε συζήτηση επί Ερωτήσεως του υπογράφοντος για το Φράγμα Αλμωπαίου (05/07/2011) ο ερωτώμενος Υπουργός κος Σκανδαλίδης δεν προσήλθε στη Βουλή: Ανέθεσε την απάντηση επί του μεγάλου ζητήματος εις τον μόλις μιας εβδομάδας νέο Υφυπουργό κύριο Δριβελέγκα, ο οποίος όπως είναι φυσικό δεν έχει τη γνώση των λεπτομερειών για την πορεία αυτού του μεγάλου έργου.
Στην προσπάθεια να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, υποστήριξε πράγματα ανυπόστατα για να καταλήξει ότι ούτε λίγο ούτε πολύ η Κυβέρνηση έχει αποφασίσει να επαναπροκηρύξει τη μελέτη, η οποία σημειωτέον έπρεπε να παραδοθεί στις 7 Σεπτεμβρίου, δηλαδή μετά από ενάμιση μήνα να ξαναγυρίσει το ζήτημα στο σημείο μηδέν.
Το έργο όμως αυτό είναι εγκεκριμένο από την Ευρωπαϊκή Ένωση, έργο ζωής για το νομό. Η Κυβέρνηση δεν νομιμοποιείται να το ακυρώσει και το χρησιμοποιεί μετά από 22 μήνες για να παίξει επικοινωνιακά παιχνίδια. Και αυτό το κάνει διότι το Φράγμα Αλμωπαίου έχει ένα «κουσούρι»: είναι ένα έργο πνοής που αποφασίστηκε, σχεδιάστηκε και πήρε τον δρόμο υλοποίησης από τη Νέα Δημοκρατία.
Καλείται ο κύριος υπουργός
Να προσέλθει ο ίδιος στη Βουλή και να μας απαντήσει στα παρακάτω ερωτήματα:
Α) Ανέλαβε ή όχι πριν από έξι μήνες τη δέσμευση προς τον Ερωτώντα ότι θα ανοίξει τους φακέλους για το διαγωνισμό του φράγματος και αν ναι γιατί δεν τήρησε τη δέσμευσή του;
Β) Εάν έστω και τώρα είναι διατεθειμένος να ανοίξει αυτούς τους φακέλους ώστε να αναδειχθεί ο ανάδοχος της μελέτης του έργου, όπως όριζε ο διαγωνισμός της 08/12/2009

Ο Ερωτών

Γιώργος Καρασμάνης
Κοσμήτορας της Βουλής
Βουλευτής Πέλλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News