Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Τα βλέμματα στραμμένα σε Μόναχο και Μαδρίτη

Η Μπάγερν Μονάχου φιλοξενεί τη νεόπλουτη Μάντσεστερ Σίτι για το δύο στα δύο ενώ η Ρεάλ στον 4ο όμιλο υποδέχεται τον Άγιαξ σε μία μάχη 13 Τσάμπιονς Λιγκ. Έυκολο βράδυ αναμένεται να έχει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την Βασιλεία, δοκιμασία της Ίντερ στην Μόσχα.

Α' ΟΜΙΛΟΣ
Μπάγερν Μονάχου-Μάντσεστερ Σίτι

Η Μπάγερν Μονάχου υποδέχεται την Μάντσεστερ Σίτι στο ντέρμπι του ομίλου. Οι Βαυαροί έχουν ξεκινήσει εντυπωσιακά σε Γερμανία και Τσάμπιονς Λιγκ έχοντας περάσει ήδη από το «Μαδριγάλ». Η ομάδα του Γιούπ Χάινκες δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα και στο πρωτάθλημα κερδίζοντας εύκολα με 3-0 την Λεβερκούζεν και απολαμβάνει την μοναξιά της κορυφής. Οι γηπεδούχοι δεν έχουν σοβαρές απουσίες...
αφού ο Όλιτς είναι εδώ και καιρό τραυματίας, ενώ ο Μπρένο ο οποίος κατηγορείται ότι έβαλε φωτιά στο σπίτι του, δεν λογίζεται σαν βασικός. Η Μάντσεστερ Σίτι ταξίδεψε στο Μόναχο για τον πρώτο της εκτός έδρας αγώνα στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ με την πρώτη της γεύση να μην ήταν και η καλύτερη (1-1 εντός με Νάπολι). Στις εγχώριες διοργανώσεις επέστρεψε στις νίκες επικρατώντας της Έβερτον με 2-0 κι έπιασε την Γιουνάιτεντ στην κορυφή. Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι έχει στη διάθεσή του όλα τα «όπλα» του ρόστερ και αναμένεται να παρατάξει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα.

Νάπολι-Βιγιαρεάλ

Η Νάπολι υποδέχεται την Βιγιαρεάλ με στόχο να δώσει συνέχεια στον βαθμό που πήρε στο Μάντσεστερ. Οι «παρτενοπέι» μετά από 20 χρόνια δίνουν τον πρώτο τους αγώνα εντός έδρας στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και θέλουν να το συνδυάσουν με νίκη. Ο Βάλτερ Ματζάρι δεν υπολογίζει στους τραυματίες Μάτζιο, Μπρίτος, και Ντονατέλ. Η Βιγιαρεάλ ταξίδεψε στην Ιταλία με στόχο να ρεφάρει την ήττα της από τους Βαυαρούς μέσα στην Ισπανία στην πρεμιέρα, αφού σε περίπτωση νέα άσχημου αποτελέσματος τότε μένει από τώρα εκτός πρόκρισης. Για το «κίτρινο υποβρύχιο» απών θα είναι ο Μάρκο Ρούμπεν, ενώ αμφίβολος είναι και ο Τζιουζέπε Ρόσι.

Β’ ΟΜΙΛΟΣ

ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Ίντερ
Με μοναδικό στόχο να πάρει βαιθμό ή βαθμούς ταξίδεψε στην Μόσχα η Ίντερ. Οι «νερατζούρι» είδαν τον Τζιανπιέρο Γκασπερίνι να αποχωρεί από την τεχνική ηγεσία της ομάδας με τον Κλαούντιο Ρανιέρι να αναλαμβάνει στην θέση του. Το ντεμπούτο του κόντρα στην Μπολόνια ήταν άκρως θετικό, αλλά τώρα αρχίζουν τα δύσκολα. Οι «νερατζούρι» ηττήθηκαν την πρώτη αγωνιστική από την Τραμπζονσπόρ μέσα στο Μιλάνο και πλέον θέλουν τους τρεις βαθμούς για μπουν και πάλι δυνατά στο κόλπο της πρόκρισης. Τα προβλήματα παραμένουν για τους Ιταλούς, αφού οι Μαϊκόν, Στάνκοβιτς, Σνάιντερ είναι τραυματίες, ενώ ο Φορλάν δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής. Στο αντίπαλο στρατόπεδο, οι Ρώσοι θέλουν το τρίποντο για να διατηρήσουν μεν πίσω τους την Ίντερ, αλλά και για να δώσουν αξία στην ισοπαλία που πήραν στην έδρα της Λιλ την πρώτη αγωνιστική. Σημαντική η απουσία του Χόντα.

Τραμπζονσπόρ-Λιλ

Όχι μόνο μπήκε από το παράθυρο, αλλά έκανε και το μπαμ της πρώτης αγωνιστικής. Η Τραμπζονσπόρ πέρασε από το Μιλάνο και πλέον μπήκε δυνατά στην υπόθεση πρόκριση. Η ομάδα του Σενιόλ Γκουνές γνωρίζει καλά ότι σε περίπτωση νέας νίκης τότε αυτόματα γίνονται το μεγάλο φαβορί για την πρόκριση. Από την πλευρά της η Λιλ ταξίδεψε στην Τραπεζούντα θέλοντας τουλάχιστον τον βαθμό για να ρεφάρει για την εντός έδρας γκέλα της πρεμιέρας κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Στο πρωτάθλημα οι πρωταθλητές προέρχονται από νέα εντός έδρας ισοπαλία έχοντας συμπληρώσει τέσσερις συνεχόμενες σε πρωτάθλημα και Ευρώπη. Εκτός αποστολής έμειναν οι τραυματίες Ντε Μέλο και Παγέ.

Γ’ ΟΜΙΛΟΣ
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Βασιλεία

Η πρώτη απώλεια βαθμών της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο πρωτάθλημα είναι γεγονός. Η ομάδα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον άφησε δύο βαθμούς κόντρα στην Στόουκ και απέκτησε συγκάτοικο στην κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ. Στο Τσάμπιονς Λιγκ με το γκολ του Γκιγκς έφυγε με τον βαθμό από την έδρα της Μπενφίκα και πλέον είναι το φαβορί για την πρώτη θέση. Κόντρα στην Βασιλεία η ομάδα του Άλεξ Φέργκιουσον δεν μπορεί να υπολογίζει στον μεγάλο αστέρα και πιο φορμαρισμένο παίκτη της, Γουέιν Ρούνεϊ, λόγω τραυματισμού, όπως και στους Ράφαελ, Κλέβερλι, Έβανς και Βίντιτς. Οι Ελβετοί από την πλευρά τους, θα προσπαθήσουν να κάνουν την έκπληξη και να κάνουν ζημιά στο «Ολντ Τράφορντ», αφού αν δεν ηττηθούν θα πάνε στα δύο ματς με την Μπενφίκα με παρακαταθήκη την πρωτιά του ομίλου.

Οτελουλ Γκαλάτι-Μπενφίκα

Η Μπενφίκα κατάφερε να αποδράσει από το «Ντραγκάο» με τον βαθμό και ισοβαθμεί με την Πόρτο στην κορυφή του πρωταθλήματος. Στο Τσάμπιονς Λιγκ δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την έδρα κι έμεινε στο 1-1 με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Τώρα ταξιδεύει στην Ρουμανία κόντρα στην πιο αδύναμη ομάδα του ομίλου για τη νίκη για να κάνει αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση. Η Οτελούλ δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση όπως φαίνεται και από την θέση της στην βαθμολογία, αφού είναι στην δέκατη θέση μετά την ισοπαλία με την Μιοβένι.

Δ’ ΟΜΙΛΟΣ
Ρεάλ Μαδρίτης-Άγιαξ

Πριν μερικά χρόνια το παιχνίδι αυτό μπορούσε να ήταν και ο τελικός της διοργάνωσης. Η Ρεάλ Μαδρίτης υποδέχεται τον Άγιαξ με την «βασίλισσα» μετά τη νίκη της στην Κροατία με σκορ 1-0 να θέλει να διπλασιάσει τις νίκες της απέναντι στους Ολλανδούς, ώστε να καθαρίσει την υπόθεση πρωτιά. Στο πρωτάθλημα η Ράγιο Βαγεκάνο πλήρωσε τα σπασμένα για τις δύο συνεχόμενς ισοπαλίες. Από την άλλη πλευρά, η εντός έδρας ισοπαλία κόντρα στη Λιόν δεν ήταν και ό,τι καλύτερο για τον «Αίαντα», ο οποίος ψάχνει βαθμούς εκτός έδρας, αρχής γενομένης από τη Μαδρίτη. Ο Ζοσέ Μουρίνιο δεν υπολογίζει στους Πέπε και Κοεντράο, λόγω μυϊκών τραυματισμών, ενώ ο Νικολάι Μπόιλεσεν θα απουσιάσει από τους φιλοξενούμενους.

Λιόν-Ντιναμό Ζάγκρεμπ

Η Λιόν κατάφερε να φύγει από την Ολλανδία με τον βαθμό της ισοπαλίας και απέκτησε προβάδισμα για τηνδ εύτερη θέση, αν υπολογίσει κανείς ότι η Ρεάλ θα είναι η πρώτη του ομίλου. Τώρα κόντρα στην Ντιναμό μοναδικός στόχος είναι η νίκη ώστε να βάλει σε πίεση τον Άγιαξ. Εκτός για άλλο ένα παιχνίδι οι Γκουρκίφ, Λισάντρο Λόπες, Κρις. Για την έκπληξη πάνε στο «Ζερλάν» οι Κροάτες, οι οποίοι θα κυνηγήσουν με όλες τους τις δυνάμεις την τρίτη θέση που οδηγεί στο Europa League.

---
Πηγή: gazzetta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News