Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

Η συνέντευξη τύπου του Γιώργου Παπανδρέου στη ΔΕΘ (ΒΙΝΤΕΟ)

Απαντήσεις για όλα τα θέματα που απασχολούν την επικαιρότητα δίνει αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στα πλαίσια της 76ης ΔΕΘ.

Ο Γιώργος Παπανδρέου τάχθηκε υπέρ της συναίνεσης αλλά όχι και της συγκυβέρνησης, καθώς όπως υποστήριξε οι συνθήκες δεν ήταν ώριμες. Ωστόσο, σημείωσε πως θα συνεχίσει τις προσπάθειες προκειμένου να υπάρξει εθνική συνεννόηση μεταξύ των κομμάτων. Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι...

...ορισμένοι βουλευτές της ΝΔ έχουν διαφορετική άποψη από την ηγεσία του κόμματος, η οποία δεν βλέπει το πρόβλημα.



Ανοιχτό το ενδεχόμενο της άρσης της μονιμότητας στο Δημόσιο, μέσω της συνταγματικής αναθεώρησης, άφησε ο Γιώργος Παπανδρέου. «Ούτε μαζικές απολύσεις γίνονται ούτε θα γίνουν. Ούτε στο μισό πάει ο μισθός όλων των δημοσίων υπαλλήλων. Πάμε σε ένα ενιαίο μισθολόγιο και βαθμολόγιο. Τουλάχιστον σήμερα δεν υπάρχει αυτός ο φόβος της απόλυσης. Όμως ο δημόσιος τομέας έχει ήδη μειωθεί. Θα συζητηθούν όλα τα θέματα στην αναθεώρηση του Συντάγματος. Δεν θα υπάρξουν ταμπού».



Ο πρωθυπουργός δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ληφθούν και νέα διαρθρωτικά μέτρα εφόσον χρειαστεί. «Η κυβέρνηση κάνει ένα μεγάλο αγώνα. Έχει εξασφαλίσει το μεγαλύτερο πακέτο στήριξης της χώρας μας που υπάρχει ποτέ στην ιστορία του πλανητή. Υπάρχουν κάποιες δεσμεύσεις. Πρέπει να είμαστε συνεπείς σε αυτά που αποφασίζουμε παρά τις δυσκολίες. Εάν δεν είμαστε συνεπείς βεβαίως θα έρθει η κυβέρνηση και θα πάρει διορθωτικά μέτρα».



Τέλος στα σενάρια πρόωρων εκλογών έβαλε ο πρωθυπουργός. «Ο λαός δεν θέλει εκλογές, θέλει αλλαγές. Δεν θα αφήσω την καυτή πατάτα σε άλλους. Θα πάρουμε εκείνες τις πρωτοβουλίες που χρειάζονται για να βγει η χώρα από την κρίση. Υπήρξαν λάθη και αστοχίες».



Αποφασισμένος να προχωρήσει στις διαρθρωτικές αλλαγές εμφανίστηκε ο Γιώργος Παπανδρέου μετά την συνεδρίαση του άτυπου υπουργικού συμβουλίου. «Η Ελλάδα θα τιμήσει τις δεσμεύσεις της και δεν θα αφήσουμε την Ελλάδα να γίνει το εξιλαστήριο θύμα».

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε «δεν θα επιστρέψω σε κανέναν να απειλήσει τη χώρα. Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να αμφισβητήσει τις αποφάσεις του Ιουλίου. Είμαστε και ομόφωνα αποφασισμένοι να προχωρήσουμε μπροστά. Να προφυλάξουμε τη συμφωνία του Ιουλίου γιατί δεν έχουμε δικαίωμα να αφήσουμε αυτή την προσπάθεια στη μέση γιατί θα έχουν χαθεί οι θυσίες των Ελλήνων. Είμαστε κοντά στο να αλλάξουμε οριστικά σελίδα».



«Θα κάνουμε ότι απαιτείται για να κλειδώσει η συμφωνία του Ιουλίου από όλα τα ευρωπαϊκά κοινοβούλια. Αυτή η κρίσιμη απόφαση απαιτεί τη δική μας αποφασιστικότητα. Θα πάρω όποια απόφαση χρειαστεί για να μην κινδυνεύσει η πατρίδα» είπε ο Γιώργος Παπανδρέου.

«Δεν θα επιτρέψουμε όποιο κι αν είναι το τίμημα να τεθεί σε αμφισβήτηση η εφαρμογή του προγράμματος. Τίποτα δεν μας χαρίστηκε. Τώρα κορυφώνονται οι διαπραγματεύσεις μέσα στα κράτη μέλη και γι’ αυτό τίποτα δεν μας συγχωρείται» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

---
Πηγή: Real
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News