Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Άθλια η εικόνα του Ξενοδοχείου «Αύρα» στα Λουτρά Πόζαρ – Εικόνες εγκατάλειψης & αδιαφορίας

Στην περιοχή των Λουτρών Πόζαρ, μέσα στη πυκνή βλάστηση και τη σκιά των πλάτανων και των βελανιδιών, «κρύβονται» εδώ και αρκετά χρόνια τα συντρίμμια ενός ξενοδοχείου, που κατά τα χρόνια της λειτουργίας του «μεσουρανούσε» και έσφυζε από ζωή.

Ο λόγος για το Ξενοδοχείο «Αύρα», το οποίο έχει εγκαταλειφθεί πλήρως και μοιάζει πλέον ετοιμόρροπο, μιας και κανείς δεν το συντηρεί.

Πολλοί είναι οι επισκέπτες της περιοχής που βλέποντάς το αναρωτιούνται γιατί μένει ανεκμετάλλευτο.

Παρόμοιες είναι και οι σκέψεις των κατοίκων της περιοχής μας.

Σε παλαιότερη συνέντευξή του ο Δήμαρχος Αλμωπίας Δημήτρης Πασόης μας είχε μεταφέρει τις σκέψεις του για αξιοποίηση του συγκεκριμένου κτηρίου.

Ωστόσο, μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει καμία απολύτως συζήτηση για το ιστορικό αυτό ξενοδοχείο.

Το Aridaia News αποφάσισε να κάνει μία βόλτα γύρο από το κτήριο και να απαθανατίσει την σημερινή εικόνα του που μόνο θετική «αύρα» δεν εκπνέει…

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ:

Ο επισκέπτης ανεβαίνοντας τα σκαλιά που οδηγούν στο Ξενοδοχείο αντικρίζει τη συγκεκριμένη εικόνα


Η κατάσταση στο εσωτερικό του κτηρίου είναι ακόμα χειρότερη. Μάλιστα, η πρόσβαση είναι προσιτή, θέτοντας σε κίνδυνο όποιον αποπειραθεί να εισέλθει





Στην πίσω μεριά υπάρχει ένα μισοτελειωμένο κτήριο, ως επέκταση του ξενοδοχείου


Η πίσω όψη





Από αυτή την είσοδο μπορεί ο καθένας να εισέλθει στο ετοιμόρροπο κτήριο, θέτοντας σε κίνδυνο τη σωματική του ακεραιότητα


2 σχόλια:

  1. Κάθε χρόνο βλέπω το κτίριο αυτό να στέκεται εκεί έρημο και έχω την ίδια απορία: γιατί έχει εγκαταλειφθεί έτσι και κανείς δεν κάνει κάτι εδώ και τόσο πολλά χρόνια;

    Θα ήταν πολύ όμορφο και πιστεύω επικερδές αν αναστηλωνόταν στην αρχική αισθητική του και χρησιμοποιούνταν σωστά, αλλά πολύ φοβάμαι ότι ένα τέτοιο εγχείρημα θα ήταν εξαιρετικά δυσβάσταχτο με την κατάσταση των οικονομικών του δήμου σήμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. EIMAI KATOIKOΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΜΑΙ ΣΥΧΝΑ ΤΑ ΛΟΥΤΡΑ. ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΟΥ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΝ 15ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΡΩΤΗΣΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΞΗΓΗΣΕ. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΗ Η ΙΔΕΑ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News