Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Ανοιχτή επιστολή του Συλλόγου Εκαιδευτικών Π.Ε. Έδεσσας

Προς τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών/ριών των σχολείων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης

Αγαπητοί μας γονείς, πάντα σας θεωρούσαμε και σας θεωρούμε συνεργάτες και συνοδοιπόρους στο δύσκολο έργο που επιτελούμε.
Φέτος αισθανόμαστε την ανάγκη να επικοινωνήσουμε από την πρώτη μέρα μαζί σας, γιατί διαισθανόμαστε ότι η φετινή σχολική χρονιά θα είναι μια από τις δυσκολότερες.
Όλοι νιώθουμε στο πετσί μας την...

...αναίσχυντη κυβερνητική πολιτική, που από τη μία αδυνατεί ή δε θέλει να φορολογήσει, όπως οφείλει, τους έχοντες και κατέχοντες και από την άλλη προχωρά σε συνεχείς μειώσεις των μισθών και συντάξεων, σε συνεχείς αυξήσεις της φορολογίας , με συνέπεια χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις να οδηγούνται σε κλείσιμο εκτοξεύοντας τον αριθμό των ανέργων σε επίπεδα ρεκόρ.
Σαν συνέπεια όλων αυτών είναι και η κατάρρευση του κοινωνικού κράτους, με αποτέλεσμα κοινωνικά αγαθά όπως η παιδεία να κινδυνεύουν να χάσουν το δωρεάν χαρακτήρα τους.
Η φετινή σχολική χρονιά , εκτός από τα συνηθισμένα προβλήματα, αρχίζει για πρώτη φορά με τρομερές ελλείψεις σε σχολικά βιβλία,(κάτι το αδιανόητο το οποίο δείχνει την προχειρότητα ή «σκοπιμότητα» του υπουργείου) και μεγάλη μείωση των επιχορηγήσεων των σχολικών μονάδων για να αντιμετωπίσουν τις λειτουργικές τους δαπάνες (προμήθεια πετελαίου, ΔΕΗ, ΟΤΕ, είδη καθαριότητας, χαρτί φωτοτυπίας), με αποτέλεσμα πολλές από αυτές να αδυνατούν να ικανοποιήσουν τις στοιχειώδεις ανάγκες τους και να καλούνται έτσι οι γονείς να βάλουν το χέρι στην τσέπη.
Εμείς οι εκπαιδευτικοί της Π.Ε. σαν μέλη αυτής της κοινωνίας που βιώνει αυτή τη βαρβαρότητα , είμαστε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε για την ανατροπή αυτής της πολιτικής καθώς και για το δικαίωμα των παιδιών μας να τους παρέχεται ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ. Στην προσπάθειά μας αυτή σας θέλουμε δίπλα μας και κοντά μας. Μην ξεχνάμε ότι η παιδεία είναι υπόθεση όλων μας.

Καλή σχολική χρονιά
Το Δ.Σ. Συλλόγου Π.Ε. Πέλλας
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News