Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Συνελήφθη ο ένας φονιάς

Στη σύλληψη του ενός εκ των δύο δραστών, οι οποίοι φέρονται να προκάλεσαν τα θανατηφόρα χτυπήματα στον 22χρονο οπαδό στο Ηράκλειο, προχώρησε η αστυνομία της κρητικής πρωτεύουσας.

Οι αστυνομικοί έχουν ταυτοποιήσει δύο άτομα ως δράστες για τη δολοφονία του 21χρονου οπαδού στα αιματηρά επεισόδια που σημειώθηκαν τα ξημερώματα της Δευτέρας κοντά στο Παγκρήτιο στάδιο του Ηρακλείου. Πρόκειται για έναν 24χρονο και έναν 21χρονο.

Έχοντας εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψή τους, κατάφεραν τελικά να πιάσουν τον έναν εκ των δύο στο Ρέθυμνο, όπου και παραδόθηκε, ενώ συνεχίζονται οι προσπάθειες προκειμένου να ολοκληρωθούν οι συλλήψεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην ταυτοποίηση των δύο δραστών βοήθησαν πολύ οι καταθέσεις των συλληφθέντων και κυρίως των τριών ανήλικων, για τους οποίος έχει σχηματιστεί δικογραφία και σε βάρος των γονιών τους.

Επίσης βοήθησαν τα στοιχεία που άφησαν πίσω τους κάποιοι που συμμετείχαν στα επεισόδια και κυρίως τα μηχανάκια, ενώ αναζητούνται τα φονικά όπλα μέσα στη θάλασσα, καθώς εικάζεται ότι οι δράστες τα πέταξαν φεύγοντας.

Παπουτσής: «Καμία ανοχή»

Σε δήλωση για το συμβάν προχώρησε ο Υπουργός Προστάσίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσή, ο οποίος στάθηκε στις ευθύνες των ΠΑΕ και τόνισε ότι δεν θα υπάρξει καμία ανοχή:

«Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η Ελληνική Αστυνομία δεν θα δείξουν καμία ανοχή σε αυτούς που εμφανίζονται ως φίλαθλοι για να επιδίδονται σε μια διαρκή αντιπαράθεση βίας με κίνδυνο της ζωής τους.

Δεν είναι δυνατόν νέα παιδιά, ανάμεσά τους και ανήλικοι, να αφήνονται να εγκλωβίζονται στον κύκλο της βίας και του αίματος, που καμία σχέση δεν έχει με τον αθλητισμό και το ποδόσφαιρο. Καλώ όλους τους φιλάθλους που αγαπούν το ποδόσφαιρο, που αγαπούν τις ομάδες τους να αντιδράσουν. Να απομονώσουν με κάθε τρόπο όσους επιλέγουν τη βία και την παρανομία.

Πρέπει να επιμείνουμε, ούτως ώστε να μην επιτρέπουμε να κρύβεται η βία πίσω από τους οργανωμένους συνδέσμους, αλλά αντίθετα να φωλιάζει η αγάπη για το ποδόσφαιρο, η αγάπη για τον αθλητισμό και η άμιλλα ανάμεσα στα παιδιά και τους νέους ανθρώπους.

Πρέπει να ισχύσουν και στην Ελλάδα οι κανονισμοί για τη σχέση φιλάθλων - σωματείων που ισχύουν παντού στις υπόλοιπες χώρες. Είναι αδιανόητο να τους συνδέει μόνο η άρρωστη σχέση της βίας. Οι ΠΑΕ έχουν μεγάλη ευθύνη. Οι ιθύνοντες των ομάδων δεν μπορούν να συνεχίσουν να κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν.

Είναι ντροπή να επικρατούν συνθήκες μπανανίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Χρειάζεται να υπάρξει πλήρης εξυγίανση χωρίς καμία άλλη καθυστέρηση»

---
Πηγή: gazzetta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News