Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Επέκταση του δικτύου μέσης τάσης της ΔΕΗ στον Δήμο Αλμωπίας

Παρέμβαση του Βουλευτή Ν. Πέλλας Βασίλη Γιουματζίδη

Την επεξεργασία διορθωτικών μέτρων ώστε να αμβλυνθεί το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με το κορεσμένο δίκτυο μέσης τάσης του Δήμου Αλμωπίας και το οποίο καθιστά αδύνατη την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σταθμών στην περιοχή ζήτησε ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ν.ΠΕΛΛΑΣ κ. Βασίλης Γιουματζίδης από τον Υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Όπως είναι γνωστό το πολυαναμενόμενο και μακροσκελές νομοσχέδιο για τις ΑΠΕ ψηφίστηκε, δημιουργώντας το απαραίτητο θεσμικό πλαίσιο για την προώθηση των επενδύσεων στον πολλά υποσχόμενο τομέα της πράσινης ανάπτυξης προβλέποντας μάλιστα ειδική ρύθμιση σύμφωνα με την οποία δίνεται προτεραιότητα στο κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, για την κατασκευή φωτοβολταϊκών μονάδων μέχρι 100ΚW σε αγροτική γη υψηλής παραγωγικότητας, εξασφαλίζοντας τους ένα επιπλέον εισόδημα και συμβάλλοντας στην ενίσχυση της εγχώριας οικονομίας.

Ωστόσο, οι διαβεβαιώσεις της ΔΕΗ για την έλλειψη μελέτης του ορίου ισχύος στην εν λόγω περιοχή οδήγησε ένα σημαντικό αριθμό αγροτών από το 2010, σε υποβολή αιτήσεων με αποτέλεσμα να καθίσταται αδύνατη η σύνδεση εγκατάστασης φωτοβολταϊκών μονάδων και προκαλώντας την εύλογη αγανάκτηση τους, καθώς οι ίδιοι έσπευσαν στις τράπεζες να συντάξουν μελέτες εγκατάστασης ΑΠΕ.

Βάσει της ανωτέρω εξέλιξης ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κατέθεσε εγγράφως ερώτηση στον αρμόδιο Υπουργό, ζητώντας την άμεση επίσπευση των διαδικασιών ώστε να ξεκαθαρίσει το τοπίο, καθώς η αδυναμία σύνδεσης στο δίκτυο δεν συνάδει με το πρόγραμμα της κυβέρνησης για πράσινη ανάπτυξη.

Συγκεκριμένα ο κ. Γιουματζίδης ζήτησε από τον Υπουργό Περιβάλλοντος Ενεργείας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου να παρέμβει στην διοίκηση της ΔΕΗ προκειμένου να αυξηθεί η ισχύς του δικτύου της Αλμωπίας, με την εγκατάσταση υποσταθμού στην περιοχή και να ενημερωθεί για τον αριθμό των αιτήσεων που έχουν υποβληθεί από κατά κύριο επάγγελμα αγρότες στην περιοχή του Δήμου Αλμωπίας καθώς και πόσες εξ’ αυτών έχουν εγκριθεί.

Σε δήλωση του ο κ. Γιουματζίδης τόνισε:

«Αισιοδοξούμε ότι η λήψη των συγκεκριμένων μέτρων, θα συμβάλλει στην αποσυμφόρηση του κορεσμένου δικτύου της εν λόγω περιοχής δίνοντας λύση ώστε να αυξηθεί η τάση ισχύος στο Δήμο Αλμωπίας». Επιπρόσθετα η αναπτυξιακή διάσταση που συνεπάγεται από την δυνατότητα εγκατάστασης και αξιοποίησης των φωτοβολταϊκών μονάδων στην περιοχή της Αλμωπίας είναι υψίστης σημασίας, καθώς τα οφέλη που προσφέρονται από την καθαρή και εγχώρια παραγόμενη ενέργεια είναι τεράστια τόσο για τους καταναλωτές όσο και για τους παραγωγικούς φορείς του τόπου μας».
 

1 σχόλιο:

  1. για τις συνεχεις διακοπες ρευματος με την πρωτη βροχοπτωση θα κανουν τιποτα???

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News