Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Βενιζέλος: Δεν θα πάρουμε νέα μέτρα - Δεν απολύεται κανένας από το Δημόσιο

"Από τις αρχές της εβδομάδας", ανέφερε ο κ. Βενιζέλος, "είχε προγραμματισθεί να ολοκληρωθεί χθες το βράδυ ο πρώτος κύκλος των συζητήσεων και να ανοίξει ένας δεύτερος κύκλος σε 10 ημέρες προκειμένου να ολοκληρώσουμε τις εκτιμήσεις μας. Οι 10 αυτές ημέρες είναι απολύτως χρήσιμες ώστε, σε τεχνικό επίπεδο, να γίνει η επεξεργασία των αριθμών και να ετοιμασθεί το προσχέδιο του προϋπολογισμού.

"Για μας", συνέχισε ο υπουργός, "το σημαντικό είναι να προστατευτεί η προοπτική της ελληνικής οικονομίας και των ελλήνων πολιτών. Να εκτελούνται...
οι αποφάσεις στα πλαίσια της ευρωζώνης και να γίνονται επιλογές που είναι φιλικές για την ευρωζώνη και το ευρώ και για τον Έλληνα πολίτη. Όλα αυτά που αναγράφονται από χθες το βράδυ μέχρι σήμερα σχετικά με διακοπή των διαπραγματεύσεων δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα".

Κοντά στο 5% η ύφεση
"Το θέμα είναι βαθύτατα πολιτικό. Και εμάς και τους εταίρους μας η ύφεση μας απασχολεί καθώς όπως έχουμε επισημάνει θα είναι βαθύτερη από αυτή που είχαμε διαβλέψει εμείς και οι εταίροι μας τον Μάιο του 2011", επισήμανε ο κ. Βενιζέλος και συμπλήρωσε: "Δεν έχουμε τελικό βαθμό αλλά είμαστε πολύ κοντά στο 5%".

"Εχουμε υστερήσεις"
"Εχουμε υστερήσεις ως χώρα (....) το κύριο πρόβλημα μας είναι το έλλειμμα ανταγωνιστικότητας που συνοδεύεται από έλλειμμα παραγωγής και προς αυτήν την κατεύθυνση θα προωθηθούν μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές". Είναι σημαντικό να δείξουμε ότι, τη "σημαία" των αλλαγών την κρατάμε πολύ ψηλά", συμπλήρωσε ο κ. Βενιζέλος που επιχειρώντας να διασκεδάσει κάθε σκιά για το κλίμα που επικράτησε στις πρόσφατες επαφές με τους εκπροσώπους της τρόικας, τόνισε:

"Εκτιμούμε βαθύτατα τη συμβολή των επικεφαλής της τρόικας. Εχουν μεγάλη εμπειρία, μας βοηθούν πάρα πολύ με τις συστάσεις τους, μεταφέρουν τη θεσμική εμπειρία των οργανισμών τους. Είναι σημαντικό να έχουμε τόσο υψηλού επίπέδου τεχνική βοήθεια. Και αναγνωρίζουμε ότι χωρίς τη βοήθεια των κρατών της ευρωζώνης δεν θα μπορούσαμε να αντιμετωπίσουμε τη βαθιά και πολύπλοκη κρίση που εξελίσσεται αυτή τη στιγμή".

Δεν υπάρχει θέμα άμεσων απολύσεων στο Δημόσιο
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Βενιζέλος διέψευσε ότι η Ελλάδα ζήτησε "περισσότερα χρήματα" από τους δανειστές και διαβεβαίωσε ότι δεν τίθεται θέμα να λήφθούν νέα, εισπρακτικά, μέτρα. Υπογράμμισε ότι "αυτό που προέχει είναι η εφαρμογή των μέτρων που προβλέπει το Μεσοπρόθεσμο πλαίσιο: "Πρώτη προτεραιότητά μας είναι να προωθηθούν και θα προωθηθούν οι μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές, συμπλήρωσε ο υπουργός που διέψευεσε επίσης ότι η τρόικα έθεσε θέμα απολύσεων στο Δημόσιο:

"Ποτέ δεν υπήρξε θέμα άμεσων απολύσεων. Υπάρχει το θέμα της εργασιακής εφεδρείας στο Μνημόνιο. Είναι πάρα πολύ βλαπτικό να ανακυκλώνουμε μετρολογίες".

Επεκτείνεται η εργασιακή εφεδρεία
Ειδικότερα για το θέμα της εργασιακής εφεδρείας, ο κ. Βενιζέλος διευκρίνισε ότι το μέτρο "δεν περιορίζεται μόνο στους φορείς που κλείνουν οι συγχωνεύονται αλλά γενικότερα στη γενική κυβέρνηση καθώς και στις παρυφές της κεντρικής.


---
Πηγή: Εθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News