Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

«Ξορκίζουν» τα σενάρια εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ

"Η Ελλάδα πρέπει πάση θυσία να παραμείνει στην Ευρωζώνη"
Αντίθετοι στο ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη εμφανίστηκαν με δηλώσεις τους τόσο η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ όσο και ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Απαντώντας στην εσωκομματική κριτική που έχει δεχτεί για τη συμμετοχή της κυβέρνησής της στις διεθνείς προσπάθειες διάσωσης της Ελλάδας από τη χρεοκοπία, η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ τόνισε πως μία πιθανή έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη ή μια αναδιάρθρωση του χρέους της θα οδηγούσε στο φαινόμενο ντόμινο.

Μιλώντας σε περιφερειακή συνάντηση των μελών του κόμματός της--της Χριστιανοδημοκρατικής Ενωσης-στην πόλη της βόρειας Γερμανίας, Ολντενμπεργκ, η κ. Μέρκελ δήλωσε πως "μια αναδιάρθρωση θα αύξανε υπερβολικά την πίεση στις άλλες χώρες".

Επισήμανε, δε, ότι κάθε πρόταση για βοήθεια προς την Ελλάδα πρέπει να εξετάζεται σε σχέση με την πιθανή επίδραση που θα έχει στις υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης

Σόιμπλε: Η Ελλάδα πρέπει πάση θυσία να παραμείνει στην Ευρωζώνη

Ως βασικό συστατικό στοιχείο της Ευρώπης χαρακτήρισε την Ελλάδα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, τονίζοντας ότι είναι απολύτως απαραίτητο να διασωθεί η οικονομία της προκειμένου να διασφαλιστεί η σταθερότητα της ευρωζώνης.

"Η Ελλάδα πρέπει πάση θυσία να παραμείνει στην Ευρωζώνη, ειδάλλως υπάρχει ο πραγματικός κίνδυνος να διαλυθεί η Νομισματική Ένωση", υπογράμμισε σε συνέντευξή του στην εβδομαδιαία οικονομική επιθεώρηση Wirtschafts Woche ο Β. Σόιμπλε προσθέτοντας ότι: "Η Αθήνα, η Ελλάδα είναι - και ιστορικά - βασικό συστατικό στοιχείο της Ευρώπης. Κάθε αρμόδιος γνωρίζει ότι η έξοδός της θα είχε τεράστιες συνέπειες για την Ελλάδα, αλλά και πέραν αυτής".

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, υποστήριξε πως: "Είναι σαφές ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να επιστρέψει στις αγορές το 2012, όπως υπολογίζονταν το 2010. Η Ελλάδα θα χρειαστεί μάλλον δέκα χρόνια παρά ένα χρόνο για να επανακτήσει πλήρως την ανταγωνιστικότητά της.

---
Πηγή: real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News