Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

Συνάντηση μελών της Φιλοζωικής Έδεσσας και των Γιαννιτσών με την κ. Τζάκρη

Στις 2 Σεπτεμβρίου 2011 η Φιλοζωική Έδεσσας και o Σύλλογος Ζωόφιλων Γιαννιτσών, μέλη της Πανελλήνιας Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας, συναντήθηκαν με τη βουλευτή του νομού Πέλλας κυρία Θεοδώρα Τζάκρη. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα Γιαννιτσά και ήταν στα πλαίσια εκστρατείας της Ομοσπονδίας για την ενημέρωση των μελών του Κοινοβουλίου για το επίμαχο νομοσχέδιο που αφορά τα ζώα συντροφιάς και μη. Η ανταπόκρισή της Κ.Τζάκρη ήταν θερμή και το ενδιαφέρον γνήσιο.
Μερικά από τα σημεία που θίχθηκαν, θα ήταν χρήσιμο να καταγραφούν και είναι αυτά που αφορούν:

-Το νομικό πλαίσιο που θα υποχρεώσει με πρόστιμα και κυρώσεις τους Δήμους να αναλάβουν τις υποχρεώσεις τους απέναντι στο θέμα των αδέσποτων ζώων.
-Την ηλεκτρονική σήμανση των ζώων που το κόστος της την κάνει δύσχρηστη:Το περίφημο "τσιπ" χρεώνεται περίπου 40-50 ευρώ από τους ιδιώτες κτηνιάτρους. Αν θεσπιστεί ώστε η τοποθέτησή του να γίνεται στα δημόσια κτηνιατρεία ή από ζωοτεχνολόγους και ο ιδιοκτήτης ζώου να χρεώνεται μόνο την αγορά του τσιπ (που κοστίζει 5-6 ευρώ!) είναι βέβαιο ότι το μέτρο θα λειτουργήσει. Έτσι η υποχρεωτική σήμανση θα έχει παρόν και μέλλον και πολλαπλά ωφέλη.
-Την αύξηση των προστίμων στις περιπτώσεις δηλητηριάσεων και κακοποιήσεων ζώων.
-Το θέμα των κυνηγητικών σκυλιών που στο σύνολο των αδέσποτων ζώων παίρνει όλο και μεγαλύτερα ποσοστά.
-Την απαγόρευση πώλησης ζώων στα pet shop.
-Την διενέργεια στειρώσεων και από εθελοντές αλλοδαπούς κτηνίατρους χωρίς να απαιτείται η απαραίτητη επίβλεψη Έλληνα κτηνιάτρου.

-Την απαγόρευση εισαγωγής σκυλιών από το εξωτερικό για εύλογο χρονικό διάστημα μέχρι ο πληθυσμός των σκυλιών να προσεγγίσει λογικό αριθμό.
-Την σύσταση επιτροπής παρά τω Πρωθυπουργώ, ανθρώπων του πνεύματος με φιλοζωικά αισθήματα, ως συμβουλευτικό όργανο στο ευαίσθητο αυτό θέμα που φωτογραφίζει, αν μη τι άλλο τον πολιτισμό μας...
Η ενημέρωση έλαβε τέλος με τις απαραίτητες χειραψίες, την φωτογραφία και την υπόσχεση.
Τέλη Σεπτέμβρη αναμένεται και η ψήφιση της τροπολογίας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News