Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Στη Βουλή η διαμαρτυρία των Δασεργατών για την απένταξή τους από τη νέα λίστα με τα βαρέα & ανθυγιεινά

Αναφορά κατέθεσε στη Βουλή ο Γιώργος Καρασμάνης, ζητώντας από τους αρμόδιους υπουργούς να πάρουν θέση στην έγγραφη καταγγελία – διαμαρτυρία των συνδικαλιστικών εκπροσώπων των Δασεργατών για την προτεινόμενη απένταξη του επαγγέλματός τους από τα Βαρέα και Ανθυγιεινά, με βάση την οποία και συντάχθηκε νέα λίστα
Οι Δασεργάτες εκφράζουν την έντονη αντίθεσή τους στην παραπάνω πρόταση της αρμόδιας Διαρκούς Επιτροπής εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης., τονίζοντας ότι όσοι την απαρτίζουν, αγνόησαν ότι το επάγγελμά τους εντάσσεται βάσει έγκυρων στατιστικών στοιχείων μεταξύ των πλέον επικίνδυνων εργασιών παγκοσμίως. Γεγονός που, όπως υπογραμμίζουν, πιστοποιείται από τη συχνότητα των σοβαρών ατυχημάτων, εκ των οποίων πολλά είναι θανατηφόρα. Καταγγέλλουν ότι...

...τυχόν οριστική απένταξή τους, θα συνιστά κατάφωρη αδικία και ζητούν από την Κυβέρνηση να την αποτρέψει, με τη διατήρηση του επαγγέλματός τους στη λίστα με τα Βαρέα και Ανθυγιεινά.
Υπενθυμίζεται ότι, για το θέμα αυτό, ο Γιώργος Καρασμάνης έχει καταθέσει και σχετική Ερώτηση στη Βουλή, υπογραμμίζοντας επίσης ότι τυχόν υιοθέτηση από τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης του πορίσματος - πρότασης της Επιτροπής για τους Δασεργάτες θα αποτελέσει βαρύ πλήγμα και κραυγαλέα αδικία. Επεσήμαινε ότι οι άνθρωποι αυτοί εργάζονται σκληρά στα δάση υπό ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες οι οποίες εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους ακόμη και για την ίδια τους τη ζωή. Καλούσε δε τον Υπουργό να αποτρέψει την επικείμενη αδικία σε βάρος τους με την ένταξη και πάλι των Δασεργατών στη λίστα των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News