Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Κεραυνοί Καρασμάνη στη Βουλή για το φράγμα Αλμωπαίου

Σε ύψιστη προτεραιότητα του έχει αναγάγει το φράγμα Αλμωπαίου ο Γιώργος Καρασμάνης. Στην συστηματική άρνηση του αρμόδιου υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης να προσέλθει στη Βουλή και να απαντήσει σε σχετική Επίκαιρη Ερώτηση, ο Γιώργος Καρασμάνης ήταν παρών. Ζήτησε το λόγο και κατήγγειλε την πρακτική της κωλυσιεργίας του κου Σκανδαλίδη τον οποίο κατηγόρησε ευθέως ότι φυγομαχεί.
Ακόμη ο βουλευτής διεμήνυσε στον υπουργό ότι θα επιμένει στην Επίκαιρη Ερώτηση που έχει καταθέσει μέχρι να εξαναγκαστεί να προσέλθει στη βουλή και να απαντήσει στα αμείληκτα ερωτήματα,
Παραθέτουμε αυτούσια τα πρακτικά από την παρέμβαση του Γιώργου Καρασμάνη:

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ
ΙΓ΄ ΠΕΡΙΟΔΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΣΥΝΟΔΟΣ Β΄
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΣΙ΄

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011
Αθήνα, σήμερα στις 12 Σεπτεμβρίου 2011, ημέρα Δευτέρα και ώρα 18.03΄ συνήλθε στην Αίθουσα των συνεδριάσεων του Βουλευτηρίου η Βουλή σε ολομέλεια για να συνεδριάσει υπό την προεδρία της Ε΄ Αντιπροέδρου αυτής κας ΒΕΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Βέρα Νικολαΐδου): Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, εισερχόμαστε στην συζήτηση των …………………

ΕΠΙΚΑΙΡΩΝ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ
Η με αριθμό 1232/6-9-2011 επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Γεωργίου Καρασμάνη προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σχετικά με το φράγμα Αλμωπαίου δεν συζητείται λόγω κωλύματος του κυρίου Υπουργού.
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ: Κυρία Πρόεδρε, παρακαλώ το λόγο.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Βέρα Νικολαΐδου): Το λόγο έχει ο κ. Καρασμάνης.
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ: Ευχαριστώ, κυρία Πρόεδρε.
Ακριβώς την ίδια ανακοίνωση που κάνετε αυτή τη στιγμή, την κάνατε πριν από μια εβδομάδα, την προηγούμενη Δευτέρα, στις 5 Σεπτεμβρίου 2011. Για τον ίδιο λόγο πάλι ο κύριος Υπουργός δεν προσήλθε στη Βουλή, για να απαντήσει.
Όπως ξέρετε, ο κ. Σκανδαλίδης είναι ένας εκ των συνετών συναδέλφων, με μακρά κοινοβουλευτική εμπειρία. Γνωρίζει ότι ο κοινοβουλευτικός έλεγχος είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της Δημοκρατίας. Μέσα από τον κοινοβουλευτικό έλεγχο…

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Βέρα Νικολαΐδου): Μην επεκτείνεστε, κύριε συνάδελφε.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ: Θα σας εξηγήσω αμέσως. Μέσα από τον κοινοβουλευτικό έλεγχο αναδεικνύονται τα προβλήματα και αναζητούνται λύσεις. Ο κ. Σκανδαλίδης δεν το κάνει τώρα ή την προηγούμενη φορά, είναι η πέμπτη φορά που δεν προσέρχεται για ένα θέμα πάρα πολύ σημαντικό για το Νομό μου, το φράγμα Αλμωπαίου, που είναι έργο ζωής, πνοής και ανάπτυξης για το Νομό μου. Λυπούμαι ειλικρινά γιατί φυγομαχεί. Όμως, εγώ θα επαναλαμβάνω και θα επανακαταθέτω συνεχώς την επίκαιρη ερώτησή μου μέχρι ότου να έρθει ο κ. Σκανδαλίδης, για να δώσει απαντήσεις στα αμείλικτα ερωτήματα που υπάρχουν.
Ευχαριστώ, κυρία Πρόεδρε.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Βέρα Νικολαΐδου): Και εγώ σας ευχαριστώ και σας διαβεβαιώ ότι θα ενημερωθεί ο κ. Σκανδαλίδης για την τοποθέτησή σας.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News