Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Κίνδυνος να χαθεί το εξάμηνο στα Πανεπιστήμια

Βρισκόμαστε στην τρίτη εβδομάδα καταλήψεων 
Με μίνιμουμ διάρκεια μαθημάτων της 13 εβδομάδες η συνέχιση για τέταρτη εβδομάδα των καταλήψεων στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της χώρας θέτει ζήτημα απώλειας του εξαμήνου, όπως τονίζουν-προειδοποιούν από το υπουργείο.

Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στην τρίτη εβδομάδα καταλήψεων και σε μια κρίσιμη καμπή, καθώς επαναλαμβάνονται οι γενικές συνελεύσεις και πάλι με το ερώτημα της συνέχισης ή μη των καταλήψεων, ενόψει και του συλλαλητηρίου των φοιτητών την Πέμπτη στα Προπύλαια.

Ήδη υπάρχει ένα ρεύμα εντός των πανεπιστημίων και μεταξύ των φοιτητών αλλά και πολλών καθηγητών για λήξη των καταλήψεων. Οι γενικές συνελεύσεις των φοιτητών σήμερα και αύριο θα κρίνουν την συνέχιση ή όχι των καταλήψεων. Εκτός από τις κινητοποιήσεις των φοιτητών όμως και οι πρυτάνεις έχουν το λόγο.

H πρώτη ενέργεια υλοποίησης των νέων διατάξεων έρχεται με την υπογραφή της Διαπιστωτικής Πράξης. Αυτό σημαίνει ότι θα συγκροτηθεί πενταμελής επιτροπή για τα μεγάλα Πανεπιστήμια και τριμελής για τα μικρότερα Πανεπιστήμια, που θα προχωρήσει στις διαδικασίες για την ανάδειξη των 8 μελών από το σύνολο των Διδασκόντων (ΔΕΠ) κάθε ιδρύματος, για να συγκροτηθεί το νέο Συμβούλιο Διοίκησης.

Οι πρυτάνεις αρνούνται να...

...υπογράψουν την "πράξη" την ίδια ώρα που πολλοί καθηγητές υποστηρίζουν οτι το να εφαρμοστεί ο καινούριος νόμος θα είναι καλό γιατί έτσι θα φανούν οι ελλείψεις του!

Οι πρυτάνεις προγραμματίζουν έκτακτη συνεδρίαση την προσεχή Παρασκευή, προκειμένου να εκτιμήσουν τις εξελίξεις και να καθορίσουν τη στάση τους. Όμως, θεωρείται βέβαιο πως θα επιμείνουν στην προηγούμενη απόφασή τους για "ανοιχτά Πανεπιστήμια".

---
Πηγή: NewsIt
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News