Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

Μπροστά η ΝΔ σε τρεις δημοσκοπήσεις


Από 0,6 μέχρι και 5,1% διατηρεί προβάδισμα η ΝΔ έναντι του ΠΑΣΟΚ σε τρεις δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται στον κυριακάτικο τύπο.

Σύμφωνα με την μέτρηση της MRB για την «Realnews» η διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων ξεπερνάει για πρώτη φορά τις 5 ποσοστιαίες μονάδες. Στα αξιοσημείωτα η αύξηση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ και των αναποφάσιστων.

Συγκεκριμένα:

ΠΑΣΟΚ 18,6%
ΝΔ 23,7%
ΚΚΕ 8,1
ΛΑΟΣ 5,5%
ΣΥΡΖΑ 5,1%
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ 3,1%
ΔΗΜ. ΑΡΙΣΤΕΡΑ 2,7%
ΔΗΜ. ΣΥΜΜΑΧΙΑ 2,3%
ΑΡΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ 1,3%
ΑΔ. ΨΗΦΟΣ 24,9%

Προβάδισμα 4,8% έχει η ΝΔ έναντι του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της ALCO για λογαριασμό της εφημερίδας Πρώτο Θέμα.


ΠΑΣΟΚ 17,4%
ΝΔ 22,2%
ΚΚΕ 7,1%
ΛΑΟΣ 5,6%
ΣΥΡΙΖΑ 4%
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ -ΠΡΑΣΙΝΟΙ 3,4%,
ΔΗΜ.ΣΥΜΜΑΧΙΑ 2,2%
ΔΗΜΑΡΙΣΤΕΡΑ 2,4%
ΑΡΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ 1,4%
ΑΔ. ΨΗΦΟΣ 30,9%.

Με αναγωγή επί των εγκύρων η διαφορά ΝΔ - ΠΑΣΟΚ προσεγγίζει το 6,4%.

Παράλληλα το 55% των ερωτηθέντων διαφωνεί με το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας πριν από τις εκλογές ενώ το 67% τάσσεται κατά των πρόωρων εκλογών. Το 76% δηλώνει ότι δεν έχει χρήματα να πληρώσει τους φόρους και τις έκτακτες εισφορές.

Οι ερωτηθέντες περιμένουν από τον πρωθυπουργό να εξαγγείλει στη ΔΕΘ μείωση της φορολογίας (78%). Δέσμευση ότι δεν επιβληθούν νέα φορολογικά μέτρα (66%). Αλλαγή του εκλογικού νόμου και μείωση του αριθμού των βουλευτών (48%). Άρση της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων (30%). Κατάργηση και συγχώνευση των οργανισμών του Δημοσίου (27%) και επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων (26%).

Προβάδισμα 0,6% δίνει στη ΝΔ και η δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ Research που δημοσιεύει το ΒΗΜΑ της Κυριακής.

ΠΑΣΟΚ 21,2%
ΝΔ 21,8%
ΚΚΕ 7,3%
ΛΑΟΣ 5,5%
ΣΥΡΙΖΑ 3,1%
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ 2,1%,
ΔΗΜ ΑΡΙΣΤΕΡΑ 2,3%,
ΔΗΜ. ΣΥΜΜΑΧΙΑ 2,2%
ΆΡΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ 2,1%.
ΑΔ..ΨΗΦΟΣ 30,8%.

Το 56,2% επιθυμεί να εξαντλήσει η κυβέρνηση την τετραετία ενώ το 41,9% πιστεύει ότι η χώρα έχει ανάγκη σήμερα μια κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας με τη συμμετοχή όλων των κομμάτων.

Επίσης 6 στους 10 κρίνουν θετικά το νέο νόμο για τα ΑΕΙ και το 68,1% συμφωνεί με την ανάγκη δημοψηφίσματος για τις αλλαγές στο πολιτικό σύστημα. Το 76% θεωρεί ότι το ενιαίο μισθολόγιο πρέπει να εφαρμοστεί σε όλο το δημόσιο τομέα χωρίς καμία εξαίρεση.


ΠΗΓΗ:real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News