Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Ευ. Βενιζέλος: H Tρόικα επιστρέφει, η 6η δόση εκταμιεύεται

«Η Ελλάδα είναι και θα είναι πάντα μέρος του ευρώ»
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην ετήσια σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, δήλωσε πως η Tρόικα επιστρέφει, η έκτη δόση εκταμιεύεται και εφαρμόζονται οι αποφάσεις του Ιουλίου.

Παράλληλα αναφερόμενος στις επαφές του στην Ουάσιγκτον, ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι "η ετήσια σύνοδος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου γίνεται μέσα σε συνθήκες μεγάλης ρευστότητας στη διεθνή οικονομία και κυρίως εν μέσω αβεβαιότητας σε σχέση με την πορεία της Ευρωζώνης. Αυτή η κατάσταση είναι απολύτως αδικαιολόγητη", τόνισε χαρακτηριστικά και, όπως είπε, "δεν εναρμονίζεται με την ισχύ του ευρώ και με την οικονομική δύναμη των 17 κρατών-μελών της Ευρωζώνης".


«Η Ελλάδα είναι και θα είναι πάντα μέρος του ευρώ»

Για τις μέχρι τώρα συναντήσεις που είχε στο περιθώριο των εργασιών της συνόδου του ΔΝΤ, ο κ. Βενιζέλος επισήμανε ότι "από τις συναντήσεις που είχα εδώ με πολλούς ομολόγους μου, από τη νέα συνάντηση που είχα με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών κ. Σόιμπλε, από τις συναντήσεις που είχα με τον Ιταλό, τον Γάλλο, τον Βέλγο συνάδελφό μου, με ομολόγους μου από χώρες εκτός Ευρώπης, από τη συζήτηση που είχα με τον κ. Ντράγκι, το νέο Πρόεδρο της ΕΚΤ, προκύπτει ένα μήνυμα το οποίο είναι πολύ καθαρό: Η Ελλάδα είναι και θα είναι πάντα μέρος του ευρώ, μέλος της Ευρωζώνης".

Απόψε στις 22:30 ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης θα συναντηθεί με την επικεφαλής του ΔΝΤ κ. Κριστίν Λαγκάρντ.

---
Πηγή: newscode

1 σχόλιο:

  1. Ακόμη μια δήλωση του τύπου..βάλαμε πάτο στο βαρέλι...

    Μα πως ένας άνθρωπος που λέει τόσα ψέματα μπορεί και κοιμάται τα βράδια..όταν ξέρει ότι κάθε τι που λέει είναι ακόμη ένα μέτρο ενάντια σε ανθρώπους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News