Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Η. Μόσιαλος: «Καλύτερη από την 21η Ιουλίου αυτή η συμφωνία»

"Δε θα υπάρξουν νέα μέτρα"

Καλύτερη και πιο συμφέρουσα για την Ελλάδα (σε σχέση με την απόφαση της 21ης Ιουλίου) χαρακτήρισε τη συμφωνία των ηγετών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος.

«Αυτή η συμφωνία είναι καλύτερη διότι έχουμε 4 φορές μεγαλύτερη μείωση του χρέους συγκριτικά με τη συμφωνία της 21ης Ιουλίου , διασφαλίζεται η ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών αλλά και οι καταθέσεις των Ελλήνων πολιτών» σημείωσε ο κ. Μόσιαλος.

Παράλληλα, ο υπουργός Επικρατείας υπογράμμισε ότι το νέο πρόγραμμα δανειοδότησης της Ελλάδας διασφαλίζει τους μισθούς και τις συντάξεις των Ελλήνων πολιτών και εξήγησε ότι δεν υπάρχει ανάγκη λήψης νέων μέτρων: «Δε θα υπάρξουν νέα μέτρα, όσα μέτρα περιγράφονται στο πρόγραμμα που έχουμε ψηφίσει και τα οποία θα εξειδικευθούν στους προϋπολογισμούς του 2013 και 2014».

Εξηγώντας ότι οι θυσίες του ελληνικού λαού θα οδηγήσουν σε πρωτογενή πλεονάσματα, ο κ. Μόσιαλος ανέφερε ρητά και κατηγορηματικά ότι...

...τα χρήματα από τα Ταμεία θα αναπληρωθούν και δε θα υπάρξουν νέες μειώσεις συντάξεων: «Θα αναπληρωθούν τα χρήματα από τα Ασφαλιστικά Ταμεία. Δεν τίθεται κανένα θέμα μείωσης συντάξεων. Χαρακτηριστικά αναφέρω ότι τα επόμενα 15 χρόνια θα διατεθούν 600 δισ. ευρώ για τις συντάξεις, εκ των οποίων τα 240 δισ. από τον κρατικό προϋπολογισμό».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, τέλος, τόνισε ότι δεν θίγεται κανένα κυριαρχικό δικαίωμα της χώρας από την εποπτεία και κάλεσε όλους να καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια «για να βγάλουμε τη χώρα από το αδιέξοδο».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News