Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

"Ο σεβασμός απέναντι στα ζώα είναι βασικό στοιχείο μιας ώριμης κοινωνίας"

Ανακοίνωση της Φιλοζωικής Έδεσσας

Η φιλοζωική Έδεσσας παίρνοντας θέση σχετικά με την διένεξη που δημιουργήθηκε στον οικισμό Εργατικών Κλεισοχωρίου όσον αφορά το τάισμα αδέσποτων σκυλιών από συμπολίτη μας, θα ήθελε να απευθυνθεί σε εκείνους που δεν είναι με το μέρος μας, σε εκείνους που θα ήθελαν να μην υπάρχουν καθόλου ζώα στους δρόμους.

Η άποψη κάθε ατόμου είναι απολύτως σεβαστή. Πρωταρχικά όμως σεβαστοί είναι οι νόμοι της πολιτείας. Η σύγχρονη λοιπόν νομοθεσία προβλέπει τα αδέσποτα ζώα να στειρώνονται και να προσφέρονται σε ανθρώπους που θέλουν να αποκτήσουν ένα κατοικίδιο ή να ελευθερώνονται στο χώρο όπου βρέθηκαν και τη φροντίδα τους να αναλαμβάνουν οι ζωόφιλοι πολίτες.

Το τάισμα των αδέσποτων ζώων ενδεχομένως να ενοχλεί κάποιους συνανθρώπους μας ωστόσο πρέπει να γίνει κατανοητό ότι...

...τα φροντισμένα ζώα είναι υγιή. Αυτοί που τα φροντίζουν δαπανούν χρόνο και χρήμα και είναι καθ' όλα νόμιμοι. Το έργο τους είναι να αποτρέπουν τα αδέσποτα σκυλιά από το να δημιουργούν αγέλες, πράγμα που οπωσδήποτε γίνεται όταν αυτά μένουν πεινασμένα.

Από την άλλη στο σύγχρονο αστικό περιβάλλον αφθονούν ζώα και έντομα βλαβερά για τον άνθρωπο (ποντίκια, κατσαρίδες ), τους πληθυσμούς των οποίων διατηρούν υπό έλεγχο οι αδέσποτες γάτες. Οι γάτες είναι από τη φύση τους κυνηγοί, κυνηγούν ακόμη και όταν δεν πεινούν. Οι άνθρωποι λοιπόν που τις φροντίζουν συμβάλλουν στη διατήρηση ενός ισορροπημένου περιβάλλοντος.

Υπάρχουν και κάποιοι αδίστακτοι που πιστεύουν ότι είναι πάνω από τους νόμους και κατά καιρούς δηλητηριάζουν τα αδέσποτα ζώα. Εδώ πρέπει να υπενθυμίσουμε πως η δηλητηρίαση ζώων τιμωρείται από το νόμο (Νόμος 1197 και 3170). Επίσης να τονίσουμε ότι οι φόλες ενδέχεται να βλάψουν ανυποψίαστα παιδιά.

Ο Σύλλογος Φιλόζωων Έδεσσας με σύνθημα «Αγαπώ, Προστατεύω, Υιοθετώ» έχει ως στόχο, εφαρμόζοντας πάντα αυτά που ορίζει ο νόμος, δηλαδή τη σίτιση, την περίθαλψη και τη στείρωση των ζώων, να συμβάλλει καθοριστικά αφενός στην καλύτερη ποιότητα ζωής τους και αφετέρου να κατευνάσει κάθε κύμα αντιδράσεων εναντίων των ανυπεράσπιστων αυτών ψυχών.

Τέλος ας μη ξεχνάμε πως ο δείκτης του επιπέδου πολιτισμού μιας κοινωνίας είναι ο τρόπος με τον οποίο μεταχειρίζεται τα ζώα. Ο σεβασμός απέναντι στα ζώα είναι βασικό στοιχείο μιας ώριμης κοινωνίας.
 

1 σχόλιο:

  1. Ο άνθρωπος δεν έχει δικαίωμα να ενοχλείτε από τα ζώα,αν είχαν την δυνατότητα να μας μιλήσουν τα ζώα είμαι σίγουρος ότι θα μας έβριζαν και καλά θα μας έκαναν...Μην ξεχνάτε είμαστε φιλοξενούμενοι σε αυτόν τον πλανήτη,δεν είναι δικός μας....Η μητέρα φύση εκδικείται και θα φανεί δεν θα αργήσει....Αγαπάτε το περιβάλλον...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News