Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Προάγγελος των επόμενων κινήσεων η συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Κ. Παπούλια

"Έχουν κατατεθεί από κορυφαίους υπουργούς και συνεργάτες του, όλες οι προτάσεις, πλην των εκλογών"

Προάγγελος των επόμενων κινήσεων του πρωθυπουργού αποτελεί η συνάντησή του στις 12.30΄ το μεσημέρι σήμερα, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ενώ στις 4.30΄ το απόγευμα θα συνεδριάσει το άτυπο Υπουργικό Συμβούλιο.

Η συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ζητήθηκε μια ώρα πριν ανακοινωθεί, λίγο δηλαδή μετά τις 9 το βράδυ χθες, χαρακτηριστικό της κρισιμότητας, αλλά και της ρευστότητας της κατάστασης, αφού ο πρωθυπουργός μη γνωρίζοντας την ακριβή λύση που θα επιχειρηθεί στο ελληνικό χρέος, δεν μπορεί να διαμορφώσει επακριβώς και τη στρατηγική του στο εσωτερικό της χώρας.

Έως αργά το βράδυ πηγές του Μεγάρου Μαξίμου διέρρεαν ότι ο πρωθυπουργός δεν έχει συμπεριλάβει στο πρόγραμμά του συνάντηση των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα υπάρξουν κατ’ ιδίαν συναντήσεις. Όμως η κρισιμότητα της κατάστασης είναι τέτοια που προϊδεάζει για σημαντικές κινήσεις, καθώς κανένας -έστω και αν αυτός είναι πρωθυπουργός- δεν μπορεί να λάβει μόνος του τόσο κρίσιμες αποφάσεις για το χρέος, που ουσιαστικά θα σφραγίσουν την πορεία της χώρας και των πολιτών της για πολλά χρόνια, ίσως και για μια ολόκληρη γενεά.

Όπως, μάλιστα, δήλωσε αργά το βράδυ χθες στο real.gr πολύ στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, στον κ. Γιώργο Παπανδρέου...

...«έχουν κατατεθεί από κορυφαίους υπουργούς και συνεργάτες του, όλες οι προτάσεις, πλην των εκλογών». Όχι δηλαδή απλά η σύνοδος των αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αλλά και η συγκυβέρνηση και ο σχηματισμός κυβέρνησης με δυνάμεις και πρόσωπα που συμφωνούν ή η συνάντηση με όλους τους φορείς στο Μέγαρο Μαξίμου. Η αναβολή, άλλωστε, του ταξιδιού του πρωθυπουργού στις Ηνωμένες Πολιτείες, συμβάλλει σε αυτόν ακριβώς τον προσανατολισμό, αν και όλα θα οριστικοποιηθούν όταν ο πρωθυπουργός έχει στα χέρια του περισσότερα δεδομένα για τη λύση που θα χρησιμοποιηθεί στο ελληνικό χρέος.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News