Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Πρωτιά της Όρμας στις φόλες!

Αυτός είναι ο άτυχος σκύλος που δηλητηριάστηκε το περασμένο Σάββατο

Συνεχίζεται η τακτική εξόντωσης αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς από κάποιους υπάνθρωπους στην Όρμα Αλμωπίας.

Το περασμένο Σάββατο το σκυλάκι της Ξ.Μ. κατοίκου Όρμας, αφού συνόδευσε στην καθημερινή του βόλτα τον παππού της οικογένειας με τον οποίο είχε στενή σχέση και τον ακολουθούσε όπου πήγαινε, όταν γύρισε σπίτι άρχισε να έχει σπασμούς. Η οικογένεια προσπάθησε να σώσει τον άτυχο σκύλο όμως δεν άντεξε το ισχυρό δηλητήριο και πέθανε. Το κενό που άφησε ο θάνατός του και η θλίψη είναι πάρα πολύ μεγάλο. Ακόμα μεγαλύτερη δε, είναι η οργή γι αυτούς που σπέρνουν τον θάνατο στο χωριό και γίνεται λόγος για οργανωμένες δηλητηριάσεις
σε μηνιαία βάση.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση της Ξ.Μ. η οποία είχε βρει το σκυλάκι της όταν ήταν κουτάβι εγκαταλελειμένο μέσα σε σακούλα σκουπιδιών έξω από το γυμνάσιό της.

"Δεν αντέχω άλλο, κάθε μήνα εδώ στην Όρμα έχουμε πολλούς θανάτους σκύλων και ακόμα δεν ξέρουμε τον υπεύθυνο. Το έσωσα όταν κάποιος ασυνείδητος το πέταξε μικρό κουταβάκι και τώρα μου
το σκότωσαν!"

Υπόνοιες κατοίκων της Όρμας στρέφονται προς...

...συγκεκριμένο άτομο, το οποίο απ' όταν εγκαταστάθηκε στο χωριό, άρχισαν και οι συχνές δηλητηριάσεις, οι οποίες μάλιστα γίνονται κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Η εγκατάλειψη και οι δηλητηριάσεις δυστυχώς καλά κρατούν στην περιοχή της Αλμωπίας!

Καλούμε ακόμη μία φορά, όποιον γνωρίζει κάτι για τον δολοφόνο ζώων στην Όρμα, έστω και ανώνυμα, να τηλεφωνήσει στο τηλέφωνο του συλλόγου 6974711945 ή στα τηλέφωνα καταγγελιών του δήμου Αλμωπίας 2384350211-212.

Αυτά τα άτομα είναι επικίνδυνα και όχι μόνο για τα
ζώα!

ΑΥΤΗ Η ΤΑΚΤΙΚΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ! ΟΙ ΦΟΛΕΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΖΩΑ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ
ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΘΙΚΗ ΜΑΣ!

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΖΩΩΝ "Η ΕΛΠΙΔΑ"
 

5 σχόλια:

  1. ζηταμε να συληφθει και να μαστιγωθει ο κυριος αυτος.Τι σε πειραζουν τα αδεσποτα κοπροσκυλα που γυρνανε σαν αγέλες? βεβαια εγω δεν εχω δει κανενα μερος που θελει να αναπτυξει τουρισμο αγελες...αλλα εδω ειναι αλλιως.Πρωτα τα αδεσποτα και μετα ολα τα άλλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επειδή απ' ό, τι αντιλαμβάνομαι από τα γραφόμενά σου 3:00 μμ σ' ενδιαφέρει ο τουρισμός και απ' ό, τι φαίνεται από τον τρόπο που γράφεις είσαι ιδιαίτερα καλλιεργημένο άτομο, σου θυμίζω πως και για τα αδέσποτα αλλά και για τις δηλητηριάσεις ισχύουν στην Ελλάδα νόμοι, που δυστυχώς ή ευτυχώς για κάποιους δεν περιλαμβάνουν ως ποινές το μαστίγωμα. Ούτε πρώτα τα αδέσποτα ούτε τελευταία, κάθε πρόβλημα έχει τη θέση του και όσο οι Δήμοι δεν ασχολούνται ως όφειλαν με το θέμα των αδέσποτων και χάνονται πολλές χιλιάδες ευρώ από προγράμματα που ποτέ δεν απορροφήθηκαν, άνθρωποι με το δικό σου ανώτερο επίπεδο θα προκρίνουν τις φόλες για την αντιμετώπιση των αδέσποτων.
    Επίσης θα ήθελα να σου επισημάνω ότι μαζί με τα κοπρόσκυλα όπως αποκαλείς τα αδέσποτα, όπως κάποιοι κάποτε επέμεναν να αποκαλούν τα τέκνα εκτός γάμου, μπάσταρδα, τις φόλες τις τρώνε και σκυλιά δεσποζόμενα που βγήκαν με το αφεντικό τους για βόλτα.
    Αλλά ποιοι είμαστε εμείς που έχουμε το θράσσος να αντιπαραθέτουμε στο απείρου κάλλους κείμενό σου, τέτοια κατάπτιστα επιχειρήματα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο πολιτισμός ενός ανθρώπου δεν εφαίνεται μόνο στο αν το σπίτι του είναι καθαρό και δεν έχει "τρίχες" από ζώα. Ο πολιτισμός ενός ανθρώπου φαίνεται στην καθημερινότητά του. Στον τρόπο που φέρεται στους συνανθρώπους και τα πλάσματα που τον περιτρυγιρίζουν. Υπάρχει και η λέξη σεβασμός που πάρα πολλοί ανεγκέφαλοι την αγνοούν συνηδειτά. Τα "κοπρόσκυλα" όπως αποκαλέστηκαν τα αδέσποτα, τα έκαναν "κοπρόσκυλα" άνθρωποι σαν εσένα (31/10/2011 @3:00) και οι όμοιοί σου που έχουν κάποιο σκύλο, τον παίζουν ή τον χρησιμοποιούν (για κυνήγι, φύλακα ή ακόμη και σε κοπάδια) και αφού τον βαρεθούν ή δεν τον χρειάζονται πια τον αμολάνε έξω (αυτό είναι το αδέσποτο αμόρφωτε αγροίκε). Οπως επίσης "κοπρόσκυλα" γίνονται από την αναισθησία των ολοκληρωτικά ηλιθίων ανθρώπων (που μακάρι να έτρωγαν φόλες να ησυχάζαμε από τη βλακεία, την ημιμάθεια και τη κακία τους) όταν αφήνουν τα σκυλιά τους να κάνουν τη βόλτα τους αστείρωτα και γεμίζει ο τόπος κουταβάκια τα οποία έχουν το θράσος να ξεφορτώνονται δημιουργόντας προβλήματα στο ζωντανό τους, τους γειτόνους και την κοινωνία, πράττοντας ουσιαστικά έγκλημα κατά του δικαιώματος της ζωής. Πριν λοιπόν ανοίξει κανείς το πανβλακώδες στοματάκι του ας κάνει μια προσπάθεια να το βουτήξει στο μυαλό του πρώτα, που μάλλον δεν έχει άλλα δεν βλάπτει να προσπαθήσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν αυτα ειναι κοπροσκυλα εσυ εισαι παλιανθρωπος, αυτα ρε παλιανθροπε δεν μπορουν να αμηνθουν δεν εχουν μιλια,δεν φταινε που βρισκονται στους δρομους επειδη τα πετανε καποιοι παλιανθροποι σαν και σενα.Αντε για κακε...ανθροπε.ΒΑΣΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Mην ασχολείστε με τον κακεντρεχή τύπο του πρώτου σχολίου. Είναι άλλωστε ο "γνωστός άγνωστος" που κάθε φορά σε φιλοζωική ανάρτηση δείχνει το ποιον του. Εγώ θα τον συμβούλευα να σταματήσει να το κάνει, διότι υπάρχει τρόπος να μαθευτεί ποιος είναι. Μέχρι τώρα οι της φιλοζωικής δεν σε έχουν πάρει στα σοβαρά. Και καλά κάνουν βέβαια. Να κάθονται να ασχολούνται με υποκείμενα; Φίλε η ύπαρξή σου δεν έχει καμία απολύτως θέση ανάμεσα σε πολιτισμένους ανθρώπους που είναι όχι εκατό αλλά χίλια χρόνια μπροστά από σένα! Όσο για τα ζωάκια που φωλιάζονται, εύχομαι σε όσους το κάνουν, να έχουν ένα εξίσου οδυνηρό τέλος στην μίζερη, άθλια, ανέραστη ζωή τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News