Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Γ. Παπανδρέου: «Κλείνουμε τους λογαριασμούς μας με το παρελθόν»

"Ο κόσμος θέλει αλλαγές και όχι εκλογές"

Θετική και δίκαιη χαρακτήρισε ο Πρωθυπουργός την απόφαση της συνόδου κορυφής για «κούρεμα» 50% του ελληνικού χρέους.

«Κλείνουμε οριστικά τους λογαριασμού μας με το παρελθόν, που είναι υπερχρέωση της χώρας.
Είναι μια δίκαιη απόφαση καθώς ένα μεγάλο μέρος που επωμίζονταν οι πολίτες μεταφέρεται τώρα στις τράπεζες. Το ισχυρό διαπραγματευτικό μας χαρτί ήταν οι θυσίες του ελληνικού λαού».

Ο Γ. Παπανδρέου ξεκαθάρισε πως δεν κινδυνεύουν οι συντάξεις και δεν μειώνεται η περιουσία των ασφαλιστικών ταμείων. «Με την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους όχι μόνο δεν πλήττονται οι συντάξεις, αλλά διασφαλίζονται όπως επίσης η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να στηρίξει τα ασφαλιστικά ταμεία».

Απέφυγε να απαντήσει για το αν θα επιβληθούν νέα επιπρόσθετα μέτρα. «Θα υπογράψουμε μια νέα δανειακή σύμβαση. Τα μέτρα που έχουν ληφθεί στο μεσοπρόθεσμο αρκούν, αρκεί να τα εφαρμόσουμε».

Γ. Παπανδρέου: «Μόνιμη παρουσία της Τρόικας – Δεν παραχωρούμαι κυριαρχικά δικαιώματα»

Ενοχλημένος εμφανίστηκε στην συνέντευξη τύπου ο Πρωθυπουργός για τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας περί παραχώρησης κυριαρχικών δικαιωμάτων. «Διαψεύδονται από τα συμπεράσματα. Επιτέλους θα πρέπει να τελειώνουμε με την προπαγάνδα και την λασπολογία. Ας σταματήσουμε να τρώμε τις σάρκες μας» είπε χαρακτηριστικά ο Γ. Παπανδρέου.

Όσον αφορά το θέμα της εποπτείας της χώρας μας τόνισε...

...«Δεν θα υπάρχουν επίτροποι στα υπουργεία. Εμείς έχουμε την ευθύνη, η ελληνική κυβέρνηση και το κοινοβούλιο. Η Τρόικα θα έχει μόνιμη παρουσία στην χώρα μας. Δεν θέλουμε να έχουμε ένα τρίμηνο show στην χώρα μας. Θέλουμε να είναι εδώ και να υπάρξει κάποιο πρόβλημα να διορθώνεται αμέσως».

«Πολύ πιθανόν ένα μεγάλο μέρος των τραπεζικών μετοχών να περιέλθουν στο δημόσιο»

Οι τράπεζες με τη διασφάλιση της ρευστότητας και την επανακεφαλαιοποίηση εξυγιαίνονται πλήρως, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι είναι πολύ πιθανόν ένα μεγάλο μέρος των τραπεζικών μετοχών να περιέλθουν στο δημόσιο, όμως μετά την εξυγίανσή των τραπεζών θα υπάρξει εκ νέου διάθεση των μετοχών αυτών το ταχύτερο δυνατό.

Έβαλε τέλος στα σενάρια των πρόωρων εκλογών

Ο Πρωθυπουργός επέμεινε για ακόμα μια φορά πως η χώρα δεν χρειάζεται να οδηγηθεί σε πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. «Ο κόσμος θέλει αλλαγές και όχι εκλογές. Έχουμε μπροστά μας μπόλικη δουλειά, ώστε να εφαρμοστούν όλα αυτά που αποφασίστηκαν. Θα ήταν τουλάχιστον ανεύθυνο, ειδικά τώρα να πούμε ότι πηγαίνουμε σε εκλογές. Εμείς θέλουμε την ευρύτερη εθνική συμφωνία και χθες και σήμερα και αύριο και αυτό θα επιδιώξουμε».

Στην συνέχεια ζήτησε και πήρε τον λόγο ο Ευάγγελος Βενιζέλος και επιτέθηκε στα κόμματα της αντιπολίτευσης τα οποία βιάστηκαν να δηλώσουν πως θα καταψηφίσουν την δανειακή σύμβαση πριν καν ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση. «Μου είναι αδύνατο να υποθέσω ότι δεν θα χαρεί κανένα κόμμα με την σημερινή συμφωνία. Βιάστηκαν να τοποθετηθούν αρνητικά. Νομίζω πως τώρα θα το έχουν μετανιώσει».

---
Πηγή: Real
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News