Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Δ. Πασόης: "Τα χρέη του «χθες» μας ακολουθούν"

Η τοποθέτηση του Δημάρχου Αλμωπίας στο προηγούμενο Δ.Σ. (25/10):

"Το σύστημα που μας οδήγησε σε αυτά τα τεράστια ανοίγματα δημιούργησε αυτά τα φαινόμενα (διακοπές ηλεκτροδότησης, κατασχέσεις ποσών).

Οι κατασχέσεις, με τη δέσμευση χρηματικών ποσών σε τραπεζικούς λογαριασμούς, μας δημιούργησαν τεράστια προβλήματα, ώστε να μη μπορέσουμε να ανταποκριθούμε έγκαιρα σε αυτές τις υποχρεώσεις.

«Η δημοτική αρχή, έστω και δύσκολα (με τις πενιχρές επιχορηγήσεις και έσοδα ), φροντίζει και πληρώνει τους λογαριασμούς της και καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια να μην αφήνει εκκρεμότητες και κενά. Το μεγάλο πρόβλημα όμως, είναι τα κενά και οι τεράστιες τρύπες του παρελθόντος, αυτές οι τρύπες δεν κλείνουν εύκολα γιατί έχουν πολύ μεγάλο βάθος. Αυτά τα χρέη δυσκολεύουν την πορεία μας – κάθε μέρα.

Τα χρέη του «χθες», βέβαια, δεν είναι ξεκομμένα από τις δυσκολίες και τα προβλήματα που προκύπτουν σήμερα. Το γεγονός ότι, εργολάβοι συμπολίτες μας [ενώ τους έχουμε διαβεβαιώσει ότι, θα πληρωθούν για τα έργα που έχουν (πραγματικά) ολοκληρώσει] έχουν προχωρήσει σε κατασχέσεις και έχουν «μπλοκάρει» τραπεζικούς λογαριασμός του δήμου. Τα χρήματα του δήμου.

Αντιμετωπίζουμε καθημερινά...

...το πρόβλημα των μειωμένων επιχορηγήσεων (λόγω κρίσης αλλά και δυσλειτουργίας, μέχρι και μη λειτουργίας της κεντρικής διοίκησης) και έχουμε και την οικονομική τρύπα που κληρονομήσαμε. Και αυτά που κληρονομήσαμε δεν έχουν δημιουργήσει μόνο οικονομικό πρόβλημα αλλά και ηθικό. Έχουμε 3 μέτωπα, α) την καθημερινότητα (με τις μειωμένες επιχορηγήσεις), β) έχουμε αυτά που ξεπηδούν, μέσα από τα κενά που αφήσανε πίσω τους, όπως ανάπηρες μελέτες, απλήρωτα έργα, λογαριασμούς, κατασχέσεις κλπ. και γ) την μεγάλη υποχρέωση απέναντι στους συνδημότες μας αλλά και στις αρχές μας, να εξασφαλίζουμε τη διαφάνεια και να διασφαλίσουμε με δικλίδες ασφαλείας, που ξεπερνούν τη δική μας θητεία, ότι, δεν θα επαναληφθούν φαινόμενα κακοδιοίκησης και κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος – ποτέ - στο μέλλον.

Δίνουμε καθημερινό δύσκολο αγώνα. Η κατάσταση είναι αυτή που είναι, τα δεδομένα είναι αυτά που είναι, αν δεν κάναμε τίποτα – δεν θα κάναμε και λάθη ΑΛΛΑ δεν κοροϊδεύουμε κανέναν, όλα είναι πάνω στο τραπέζι και δεν κρύβουμε τίποτα από τους συμπολίτες μας και ποτέ δεν θα κρύψουμε την αλήθεια. Δεν την φοβόμαστε γιατί είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε όσα δεσμευτήκαμε να κάνουμε, όσο δύσκολο και αν είναι, όποιο και αν είναι το κόστος.

Το κακό παρελθόν είπαμε να το αφήσουμε πίσω και να κοιτάμε μόνο μπροστά, δυστυχώς όμως το κακό που έχει συντελεστεί όλα τα προηγούμενα χρόνια είναι πολύ μεγάλο και μας θυμίζει κάθε τρεις και λίγο ότι υπάρχει, και έτσι μας υποχρεώνει να κοιτάμε πάλι πίσω.

Παρόλα αυτά, προχωράμε για να είμαστε συνεπείς με τους συνδημότες μας και συνεπείς με τις αρχές μας".
 

8 σχόλια:

  1. Ποια χρεη βρε Πασοη , δεν ξερεις που πανε τα τεσσερα και αλλοι αναλαβαν με χρεη και τα καταφεραν μια χαρα......
    Εσυ δεν ξερεις πως να διαχειριζεσαι καταστασεις , την μια να τρεχεις τελευταια στιγμη να ανοιγεις φραγματα να μην πνιγουμε , την αλλη να κρυωνουν τα παιδια μας γιατι δεν εχουν πετρελαιο επειδη εγκαιρως κανεις δημοπρασιες ....
    Ενας χρονος περασε και δεν εκανες απολυτως τιποτα , οι αλλοι που περασαν αφησαν χρεη αλλα εκαναν και κατι ..... εσυ μονο χρεη ???

    Ασε που στα Λουτρα τοσο καιρο εχεις μονο εσοδα γιατι τα εργα τα κανανε αλλοι και συ μονο εισπρατεις ... κοιτα να μην βγεις συν στον εισολογισμο τοτε εισαι οντως για κλαματα.

    Κατσε εσυ να ψαχνεις τα λεφτα υπαρχουν .... η κριση δεν ξεκινησε μονο στην δικη σου θητεια , ξερεις ποσα προγραμματα κοπηκαν λογο κρισης στους προηγουμενους και μειναν ετσι.

    Αλλα στο παραμυθι ειστε πρωτοι , αλλαξτε μυαλα... εδω δεν πρεπει να λειτουργειτε σαν δημοσιοι υπαλληλοι ... μηνας μπαινει μηνας βγαινει η το οκταωρο ναναι καλα....

    Αλλα ετσι ξερετε ετσι κανετε...
    Και μεις καλα να παθουμε τελικα κομμα ψηφισαμε και οχι ανθρωπους που θα ωφελουσαν τον τοπο.....

    Υπογραφη: Δικαιος ( με θυμαστε ?)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. κλασσικη συνταγη εφαρμοζει ο τοποτηρητης του πασοκ στην αλμωπια...η ανικανοτητα ομως δημητρακη δεν κρύβεται οσο και αν προσπαθεις να τα ριξεις αλλου. αν εχουν αλλοι ευθυνες οπως λες και τα χρεη ειναι οσα λες τοτε ιδού η ροδος ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ψευτοδικαιε ναι σε θυμομαστε...και σενα και τον πολυμισθο σου πρωην δημαρχο!ο δημητρης πρεπει να στειλει στην δικαιοσυνη ΤΩΡΑ τους γνωστους σε ολους καταχραστες και να μην σηκωνει αλλο στους ωμους του τα βαρη του κ. Πετρου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. και ο Ζέρζης με χρεωμένο δήμο ξεκίνησε τη θητεία του, ο Μπίνος πρόλαβε και έφαγε καλά...αλλά ποτέ δεν κατηγόρισε κανέναν, ο Δημητράκης που βγήκε τώρα θα πιπιλάει 4 χρόνια ότι βρήκε χρέη για να αποπροσανατολίζει τον κοσμάκη και να μην κάνει έργα...Αλλά ΠΑΣΟΚ δεν είναι? λεφτά υπάρχουν δημητράκη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο ΠΑΣΟΗΣ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ. ΘΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΟΛΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΜΕ ΑΤΡΑΝΤΑΧΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ. ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΦΑΝΦΑΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΦΤΥΛΙΣΤΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ. ΓΝΩΡΙΖΩ ΚΑΛΑ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΟΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΓΙΑ ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΩΗΝ ΑΙΡΕΤΟΥΣ. Ο ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗΣ ΕΚΑΝΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΙΛΕΙ ΟΛΟΥΣ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΥΧΕΡΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΑΥΤΟΝ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Είμαι 23 χρονών και το μέλλον μου καθορίζεται από τα λάθη των παλαιότερων γενεών. Δεν θα μπορώ να έχω τη ζωή που θέλω και θα πληρώνω μέχρι να πεθάνω τα χρέη για τα οποία δεν ευθύνομαι!

    Λυπάμαι τις μάνες των πολιτικών κατάφεραν να τους μεγαλώσουν,να τους σπουδάσουν,να τους κάνουν επιστήμονες και εν τέλει πολιτικούς..ανθρώπους όμως δεν κατάφεραν να τους κάνουν !!

    ~Αγανακτησμένη~

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγαπητε μου 9:49 Δημαρχος ναι ειναι γιατι ψηφιστηκε απο την Αλμωπια , αλλα δικαστης δεν ειναι , αυτη ειναι δουλεια αλλου..............
    Τωρα τι θα πει πραγματικος που λες ειναι αλλο θεμα , ενας πραγματικος δημοσιος υπαλληλος ειναι και ετσι λειτουργει , σας τον σερβιρε το ΠΑΣΟΚ και σεις τον ψηφισατε , μονο που αυτος δεν ηξερε που εμπλεκε .........
    Κριμα γιατι σαν Ανθρωπος μπορει να ειναι καλος , χρυσος αλλα......ΑΝΕΠΑΡΚΗΣ για να κανει την δουλεια που τον βαλαμε ...
    Τα λαθη που γινονται τα σημειωνουμε και στο τελος θα κανουμε ταμειο.
    Μεχρι στιγμης τα γεγονοτα δειχνουν αλλα .......

    Τελικα Ελεγκτη της Εφοριας Ψηφισατε (ΣΔΟΕ) και τιποτα Αλλο.
    Εργα στη επομενη τετραετια !!!
    Δικαιος - Αδικος ( Εσυ διαλεγεις )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Tελικα κυριε δικαιε,εισαι και εσυ ενας ψευτονεοδημοκρατης οπως και το αφεντικο σου ο Π.Ζερζης.Και σου απανταει ενα 23χρονο παιδι (το παιδι σου) και σε ρωταει ποιο ειναι το μελλον του????Εσυ τι απαντηση εχεις να του δωσεις?ασχετε παρτακια.
    Αυτο πρεπει να σε στεναχωρει το μελλον τον παιδιων μας.
    (ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΧΩΡΙΣ ΜΕΛΛΟΝ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News