Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Γ. Παπανδρέου: «Θέλουμε να δώσουμε μία οριστική λύση στην κρίση της ευρωζώνης»

"Μετά τη συνάντησή μου με τον κ. Ρομπάι μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι κινούμαστε μπροστά για να ανταποκριθούμε αυτήν την πρόκληση"

Μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της ΕΕ Χέρμαν βαν Ρομπάι, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην ανάγκη μιας οριστικής και συνολικής λύσης στην κρίση χρέους στην ευρωζώνη.

«Θέλουμε να δώσουμε μία οριστική λύση στην κρίση της ευρωζώνης. Μετά τη συνάντησή μου με τον κ. Ρομπάι μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι κινούμαστε μπροστά για να ανταποκριθούμε αυτήν την πρόκληση κι αυτό το συνολικό πακέτο θα περιλαμβάνει θέματα όπως η ανάγκη για βαθύτερη οικονομική συνεργασία και διακυβέρνηση, για την ενίσχυση του μηχανισμού EFSF και για την ενίσχυση του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος».

Ο κ. Παπανδρέου επεσήμανε ότι...

...βασικό σημείο είναι να ληφθούν οι απαραίτητες αποφάσεις για την Ελλάδα με βάση τις αποφάσεις του συμβουλίου της 21ης Ιουλίου.

«Πρέπει να διασφαλίσουμε την εμπιστοσύνη και την ηρεμία στις αγορές, πρέπει να οδηγηθούμε σε βιώσιμη ανάπτυξη και επενδύσεις, γιατί η Ελλάδα έχει μεγάλες δυνατότητες», σημείωσε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Γι’ αυτό κινούμεθα προς τα εμπρός με μεγάλες μεταρρυθμίσεις, ριζοσπαστικές αλλαγές που εφαρμόζουμε στην ελληνική οικονομία και στον δημόσιο τομέα, στη δημόσια διοίκηση για να εγγυηθούμε ανάπτυξη, διαφάνεια, κοινωνική δικαιοσύνη».

«Θέλουμε αλλαγή στην Ελλάδα. Όσο επώδυνη κι αν είναι, είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε αυτές τις αλλαγές προς το συμφέρον του ελληνικού λαού, υπερασπιζόμενοι το δικαίωμά του σ’ ένα καλύτερο μέλλον, ένα δίκαιο μέλλον», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Ο Γ. Παπανδρέου δήλωσε αισιόδοξος ότι «υπάρχει και μία νέα θέληση να ανταποκριθούμε στην κοινή πρόκληση μία ευρωπαϊκή λύση». «Έτσι πιστεύω ότι μπορούμε να κάνουμε την κρίση ευκαιρία για επιτυχία στην Ελλάδα και την Ευρώπη», κατέληξε.

---
Πηγή: Real
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News