Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Πόλεμος μεταξύ κουκουλοφόρων & ΠΑΜΕ - Σοβαρός τραυματισμός διαδηλωτή

Πρωτοφανείς συμπλοκές μεταξύ κουκουλοφόρων και ομάδων περιφρούρησης του ΠΑΜΕ στην Αθήνα την ίδια ώρα που χιλιάδες διαδηλωτές έχουν περικυκλώσει το κτήριο της Βουλής.

Επεισόδια έξω από τη ΓΓ Μακεδονίας-Θράκης

Πρωτοφανείς συμπλοκές μεταξύ κουκουλοφόρων και ομάδων περιφρούρησης του ΠΑΜΕ λαμβάνουν χώρα στο κέντρο της Αθήνας την ίδια ώρα που χιλιάδες διαδηλωτές έχουν περικυκλώσει το κτήριο της Βουλής, όπου διεξάγεται σε υψηλούς τόνους η συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών. Από τις 11 το πρωί χιλιάδες πολίτες σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα διαδηλώνουν κατά των μέτρων λιτότητας και του πολυνομοσχεδίου στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.

Μεγάλες συγκεντρώσεις και σε Λαμία, Βόλο, Λάρισα, Κρήτη, Πάτρα και Πύργο.

Υπολογίζεται πως αυτή την ώρα βρίσκονται περισσότεροι από 80.000 διαδηλωτές στο κέντρο της Αθήνας και περισσότεροι από 15.000 αστυνομικούς, ενώ περίπου 10.000 εκτιμάται ότι συμμετέχουν στις σημερινές κινητοποιήσεις στη Θεσσαλονίκη.

Ένταση σημειώθηκε λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι, όταν ομάδα κουκουλοφόρων κατευθύνθηκε προς την πλευρά των διαδηλωτών του ΠΑΜΕ και...

...τους επιτέθηκε με πέτρες, καδρόνια και μολότοφ, ενώ μετά από αρκετή ώρα υπήρξε παρέμβαση της Αστυνομίας, η οποία έκανε χρήση χημικών.
Ωστόσο, λίγο μετά η αστυνομία αποσύρθηκε με αποτέλεσμα να συνεχίζονται σποραδικά τα επεισόδια και το κυνηγητό μεταξύ νεαρών και μελών του ΠΑΜΕ.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υπάρχουν και τραυματίες, ενώ τουλάχιστον ένα άτομο έχει υποστεί σοβαρές κρανιο-εγκεφαλικές κακώσεις.

Νωρίτερα, ομάδα κουκουλοφόρων είχε πετάξει μολότοφ σε μηχανή μικρού κυβισμού στο Μοναστηράκι.

Στο επίκεντρο των διαδηλώσεων στην Αθήνα βρίσκεται η πλατεία Συντάγματος και στη Θεσσαλονίκη η γενική γραμματεία Μακεδονίας-Θράκης. Ήδη από τις 10.30 η γγ Μακεδονίας-Θράκης είχε αποκλειστεί από το ΕΚΘ και την ΕΔΟΘ, ενώ αργότερα οι διαδηλωτές ενισχύθηκαν από μέλη των πρωτοβάθμιων σωματείων που είχαν συγκεντρωθεί στην Καμάρα και ιδιοκτήτες ταξί, που είχαν συγκεντρωθεί στα δικαστήρια και μέλη του ΠΑΜΕ.

Ομάδα διαδηλωτών πέταξαν σκουπίδια μέσα στην αυλή του κτηρίου, ενώ φωτιά έχει πάρει κάδος απορριμάτων μπροστά από την είσοδο.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες ομάδα διαδηλωτών από την ΠΟΕ-ΟΤΑ αποχωρεί από το σημείο και κατευθύνεται προς το δημαρχείο Νεάπολης - Συκεών, προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για την στάση του δημάρχου, Σίμου Δανιηλίδη.

---
Πηγή: Voria
Τελευταία ενημέρωση: 15:14
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News