Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Συνέντευξη εφ όλης της ύλης του Αντιδημάρχου Αλμωπίας Γ. Ταγκαλίδη

Συνέντευξη εφ όλης της ύλης παραχώρησε ο Γιώργος Ταγκαλίδης στο Aridaia News και τον Σταύρο Βαφειάδη

Ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Αλμωπίας σχολίασε όλα τα θέματα της τοπικής επικαιρότητας, ενώ ταυτόχρονα ανέλυσε το πρόγραμμα και τους στόχους που έχει θέσει ως Αντιδήμαρχος.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΤΑΞΙΟΥ
Από το ξεκίνημα της Νέας Δημοτικής Αρχής είχαμε βάλει ένα πλάνο, ένα πρόγραμμα να περάσουμε από όλες τις Τοπικές Κοινότητες και να εργαστούμε εκεί για 4-5 μέρες στην κάθε μια. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα πήγε πάρα πολύ καλά. Έχουμε καλύψει το 85 – 90 % των Τοπικών Κοινοτήτων, ενώ βρισκόμαστε στον 10 μήνα. Δεν μπορούμε να τα κάνουμε φυσικά όλα σε μια χρονιά, είναι γύρω στα 46 χωριά η Αλμωπία. Πήγα με πολύ καλά, το βλέπω και από τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων. Δεν υπάρχει δηλαδή ούτε ένας Πρόεδρος που να μην έχει δει μηχανήματα στο χωριό του. Έχουμε κάνει έναν κύκλο ο οποίος θα ολοκληρωθεί το Νοέμβριο. Θα επανέλθουμε φυσικά πάλι με τη νέα χρονιά. Απ’ ότι μου λένε οι Πρόεδροι, πολλές Τοπικές Κοινότητες είχαν να δουν μηχανήματα του Δήμου πάρα πολύ καιρό. Αξίζει να σημειωθεί ότι...

...είχα ζητήσει να μη μπουν στο Τεχνικό Πρόγραμμα οι χαλικοστρώσεις δρόμων και δεν τις βάλαμε. Θα τις κάνουμε μόνοι μας από το εργοτάξιο, παρά το ελλιπές προσωπικό.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ
Και σε αυτό το θέμα πήγαμε πολύ καλά. Η αλήθεια είναι πως στον πρώην Δήμο Αριδαίας υπήρχε μία καλή υποδομή. Πλέον υπάρχει πρόγραμμα, ξέρει το κάθε χωριό πότε θα περάσει το απορριμματοφόρο, το οποίο περνάει δύο φορές τη βδομάδα από την κάθε Τοπική Κοινότητα. Στον Δήμο Αριδαίας αυτό ίσχυε. Όχι όμως και στον Δήμο Εξαπλατάνου. Επίσης, σε όποιο χωριό υπάρχει πρόβλημα με τις ανεξέλεγκτες χωματερές θα λυθεί. Είναι άσχημο να περνάς από ένα χωριό και να βλέπεις πεταμένα σκουπίδια.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΝΕΟ ΣΤΑΘΜΟ ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΣΗΣ ΣΤΟΝ ΕΞΑΠΛΑΤΑΝΟ
Ο πρώην Δήμος Αριδαίας είχε πρόγραμμα ανακύκλωσης. Είχε κάνει μία σύμβαση από τον Σεπτέμβριο του 2010 η οποία λήγει το 2014. Εγώ από την πρώτη μέρα είχα στόχο να κάνω και στον πρώην Δήμο Εξαπλατάνου. Στείλαμε έγγραφα στην εταιρία ανακύκλωσης, η οποία μας έδωσε απάντηση ότι τη στιγμή αυτή αδυνατεί. Πριν λίγες μέρες επικοινώνησαν μαζί μου και μου είπαν ότι θα μας στείλουν γύρω στους 50 κάδους. Αυτοί οι κάδοι θα μπουν πρώτα στον Εξαπλάτανο και κάποιοι θα καλύψουν τις ανάγκες χωριών. Άλλωστε, πλέον κάναμε και λειτουργεί σταθμό μεταφόρτωσης ανακύκλωσης στον χώρο του παλιού εργοταξίου Εξαπλατάνου, τον οποίο διαμορφώσαμε. Επίσης, επειδή πρέπει να το γνωρίζει ο κόσμος, από την ανακύκλωση ο Δήμος δεν παίρνει λεφτά. Το μόνο κέρδος είναι ότι δεν μεταφέρεται σκουπίδι στον ΧΥΤΑ, όπου πληρώνουμε 18 ευρώ ανά τόνο για να πετάμε τα σκουπίδια μας.

ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ
Το ότι εγώ είμαι υπεύθυνος στα χαρτιά για τα αδέσποτα, δε σημαίνει ότι έχω μόνο εγώ ευθύνη. Καλύψαμε ένα σεβαστό ποσό για τις τροφές, πληρώσαμε ένα όχι μεγάλο ποσό (δεν είμαι ικανοποιημένος πάνω σε αυτό) στον κτηνίατρο για να συνεχίσει τις στειρώσεις, βάζουμε τα καύσιμα στο αυτοκίνητο της φιλοζωικής. Πάμε τώρα στην ουσία. Παρατήρησα τώρα τελευταία ότι το πρόβλημα με τα αδέσποτα έχει γίνει ακόμη πιο έντονο. Η λύση είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί μέσω του Δήμου του δικού μας. Αυτό έπρεπε να γίνει μεταξύ όλων των Δήμων της Πέλλας, ώστε να μπορέσει να γίνει ένα καταφύγιο. Ο Δήμος Αλμωπίας από μόνος του είναι δύσκολο να το κάνει. Έχω δει κάποια προγράμματα, όμως απαιτούν πολλά λεφτά. Ο Δήμος αυτή τη στιγμή δυσκολεύεται ακόμη και για τα απαραίτητα. Το πρόβλημα δύσκολα θα λυθεί. Ακόμα και το καταφύγιο δεν είναι λύση. Γιατί ο νόμος λέει ότι τα ζώα περιθάλπονται και στη συνέχεια επιστρέφουν στο φυσικό τους περιβάλλον. Η στείρωση είναι καλύτερη λύση και αποδίδει και για το μέλλον. Γι’ αυτό επιμένω στον Δήμαρχο να πληρωθεί ο κτηνίατρος. Κάνοντας τις στειρώσεις δεν θα έχουμε αυτές τις αγέλες ζώων στους δρόμους. Επίσης να τονίσω ότι εμείς σαν Δήμος Αλμωπίας ποτέ δεν πήραμε αδέσποτα σκυλιά από εδώ για να τα πάμε σε μια άλλη πόλη. Σε διαβεβαιώνω περί αυτού. Σχετικά με τον υπάλληλο της φιλοζωικής, τον κ. Νίκο, προσφέρει έργο. Όποτε τον χρειάστηκα ανταποκρίθηκε. Επειδή όμως έχει καταθέσει τα χαρτιά του για 8μηνο πρόγραμμα, αυτά γίνονται μέσω ΑΣΕΠ και δεν μπορούμε δυστυχώς να έχουμε καμία παρέμβαση. 

ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ
Πολλοί προμηθευτές του Δήμου διαμαρτύρονται γιατί τους χρωστάμε. Δίκαιο έχουν. Η κατάσταση με τα οικονομικά του Δήμου είναι τραγική. Σε λίγο θα μας κυνηγάνε όλοι. Δεν θα μας προμηθεύει κανείς. Εκεί έχουμε φτάσει.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΟΥΡΣΟΓΛΟΥ
Δεν υπάρχει μέρα που να μην έρθει ο Δικαστικός Κλητήρας στο Δήμο. Γι’ αυτό εκνευρίστηκα στο προηγούμενο Δ.Σ. και είπα μια κουβέντα που δεν αρμόζει. Δεν ήθελα να την πω. Είπα λοιπόν στον κ. Χουρσόγλου ότι δεν δικαιούται να μιλάει, γιατί έχει τεράστια ευθύνη. Διατέλεσε δύο τετραετίες Αντιδήμαρχος και μία αντιπολίτευση στον πρώην Δήμο Εξαπλατάνου. Τα πιο πολλά χρέη από εκεί έρχονται. Δεν πρόλαβαν να μπουν λεφτά στους τραπεζικούς λογαριασμούς του Δήμου και τα κατέσχεσαν. Πώς να λειτουργήσει έτσι; Και αυτοί που έχουν τεράστιες ευθύνες, είναι αυτοί που διοίκησαν τον Δήμο.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ
Μας κατηγορούν ότι παίρνουμε μισθούς. Εγώ ποιο μισθό παίρνω; Έναν μισθό έπαιρνα πριν, έναν παίρνω και τώρα. Το ίδιο και ο Δήμαρχος. Όταν άλλοι παίρνανε 3 μισθούς δεν μιλούσε κανείς.

ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΕΥΑ
Ξέρω τα χρέη της. Κατά την άποψή μου, η ΔΕΥΑ δεν μπορεί να γίνει βιώσιμη. Τα Λουτρά μπορούν, η ΔΕΥΑ όχι. Τώρα συζητάμε μήπως την κλείσουμε τη ΔΕΥΑ και την φέρουμε στον Δήμο. Δεν ξέρω αν υπάρχει δυνατότητα να επανέλθει στον Δήμο, όμως υπάρχουν τέτοιες σκέψεις.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΝΟΝΙΔΗ
Ήταν μείζον θέμα ο μισθός του Προέδρου της ΔΕΥΑ; Ανοίγουν αυτά τα θέματα οι προηγούμενοι που έπαιρναν 2 και 3 μισθούς; Η ΔΕΥΑ έχει τόσα προβλήματα και ασχολούμαστε με τη μισθοδοσία του Προέδρου. Στο κάτω – κάτω αφού τον δικαιούται ας τον πάρει. Αυτό είναι το πρόβλημά μας; Σχετικά με την ανάθεση στον γιο του, έδωσε απαντήσει ο Κανονίδης. Η άποψή μου είναι πως αν ήταν ο γιος μου δεν θα δεχόμουν να κάνει καν προσφορά. Τώρα, δεν ξέρω πως λειτουργεί ο Βασίλης, όμως εγώ δεν θα δεχόμουν. Άλλωστε μιλάμε για 1.800 ευρώ.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥΣ
Η συνεργασία μας είναι άριστη. Και δεν υπήρξε ποτέ κόντρα μεταξύ κανενός. Γι’ αυτό είμαι περήφανος. Και ο Δήμαρχος και οι πέντε Αντιδήμαρχοι, συνεργαζόμαστε άριστα. Ποτέ δεν κοντραριστήκαμε και δεν ανταλλάξαμε κακή κουβέντα.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
Την ξέρουμε την κατάσταση. Είμαι απογοητευμένος. Δεν ξέρω που μας πάνε…

ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΤΟΥ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΜΕ
Έχω ένα παράπονο από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Ξεκινήσαμε ανοίγοντας πάρα πολλούς κεντρικούς δρόμους με τα μηχανήματα του Δήμου και δεν το είδε κανείς. Εδώ και αρκετές μέρες αντικαταστήσαμε όλα τα σπασμένα πλακάκια του πεζόδρομου της Αριδαίας και της πλατείας του Εξαπλατάνου.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ
Θέλω να ευχαριστήσω τους Almopistas και τις υπόλοιπες εθελοντικές ομάδες, οι οποίες υπάρχουν σε αρκετά χωριά. Μας βοηθάνε πάρα πολύ. Ο Δήμος δεν μπορεί να τα κάνει όλα. Οι ομάδες αυτές προσφέρουν πάρα πολύ. Επίσης ευχαριστώ όλα τα παιδιά του εργοταξίου. Οι εργαζόμενοι μου λένε ότι το εργοτάξιο δεν δούλευε ποτέ τόσο καλά όσο σήμερα. Το πιο ζωντανό κύτταρο αυτού του Δήμου σήμερα, είναι το εργοτάξιο.

 

3 σχόλια:

  1. ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΠΟΝΤΙΕ. ΓΙ ΑΥΤΟ Σ ΑΓΑΠΑΜΕ. ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΛΕΣ ΣΤΑΡΑΤΑ. ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΣΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ
    (καλύψαμε ένα σεβαστό ποσό για τις τροφές,πληρώσαμε ένα όχι μεγάλο ποσό-δεν είμαι ικανποιημένοςπάνω σε αυτό-στον κτηνίατρο,βάζουμε καύσιμα στο αυτοκίνητο της φιλοζωικής).........γι αυτό επιμένω στο Δήμαρχο να πληρωθεί ο κτηνίατρος..
    ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ
    ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ(Κ Α Υ Σ Ι Μ Α)
    ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο κάθε αντιδήμαρχος ή αρμόδιος του δήμου 12:03 είναι υπεύθυνος και για κάτι. Ο κ. Ταγκαλίδης αναφέρεται στο κομμάτι που τον αφορά και είναι τα αδέσποτα. Για αυτό το κομμάτι φροντίζει και μεριμνά και πολύ καλά κάνει. Υπάρχουν άλλοι αρμόδιοι για τους παιδικούς σταθμούς (και πολύ καλά κάνεις φυσικά και το επισημαίνεις)και σ' αυτούς θα πρέπει να απευθυνθείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News