Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Νομός Πέλλας: Η ανώτατη τιμή πώλησης για τα πετρελαιοειδή προϊόντα

Δείτε αναλυτικά την ανώτατη τιμή για τα πετρελαιοειδή προιόντα στον Νομό Πέλλας

Μπλόκο σε όσους πρατηριούχους υγρών καυσίμων κερδοσκοπούν, στοχεύει να βάλει η κυβέρνηση με την επιβολή πλαφόν στα καύσιμα σε όλη την Ελλάδα.

Πλαφόν που βρίσκεται ήδη σε ισχύ (από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής) και βάσει νόμου ενδέχεται να διαρκέσει ακόμη και έως δύο μήνες.

Ειδικότερα, οι υπηρεσίες του υπουργείου διαπίστωσαν το τελευταίο διάστημα αδικαιολόγητες και κερδοσκοπικές ανατιμήσεις, πάνω από πέντε λεπτά του ευρώ, σε πολλά πρατήρια της χώρας. Ωστόσο το υπουργείο Ανάπτυξης εξαιρεί το πετρέλαιο θέρμανσης, ενώ στην ανακοίνωση ορίζει ανώτατη τιμή 1,643 ευρώ το λίτρο για την αμόλυβδη βενζίνη που πωλείται από πρατήρια του νομού Αττικής και 1,627 ευρώ το λίτρο αντίστοιχα για τον νομό Θεσσαλονίκης.

Την αντίθεσή τους στην επιβολή πλαφόν εκφράζουν με ανακοίνωσή τους ο Σύνδεσμος Εταιριών Εμπορίας Πετρελαιοειδών, τονίζοντας ότι στην παρούσα οικονομική κρίση, με τις πωλήσεις να σημειώνουν συνεχώς φθίνουσα πορεία, που φτάνει έως και 20%, απειλείται πλέον η βιωσιμότητα πολλών επιχειρήσεων και επαγγελματιών του Κλάδου, καθώς και η διατήρηση των θέσεων εργασίας του προσωπικού τους. Είναι ενέργεια αντίθετη προς τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και τους κανόνες της ελεύθερης αγοράς.

Πιο συγκεκριμένα, ο Σύνδεσμος επανειλημμένα έχει ζητήσει από την Πολιτεία να προχωρήσει με τη λήψη διαρθρωτικών μέτρων, ώστε να μπορούν να λειτουργούν οι Εγκαταστάσεις Πετρελαιοειδών δίχως την παρουσία Τελωνειακών Υπαλλήλων, όπως εξάλλου συμβαίνει σε όλα τα υπόλοιπα Κράτη-Μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Συγκεκριμένα, στο Νομό Πέλλας η ανώτατη τιμή πώλησης στους καταναλωτές ορίζεται για τα πετρελαιοειδή προϊόντα Αμόλυβδης, Super και Πετρελαίου Κίνησης ως εξής:




---
Με πληροφορίες από το Real.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News