Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Βαριά ατζέντα στη συνάντηση Παπούλια - Σαμαρά

«Ο πρόεδρος της ΝΔ κράτησε τις θέσεις του σε στιγμές όπου η κυβέρνηση πανηγύριζε ότι έσωζε την Ελλάδα. Τώρα το κλίμα αλλάζει και οι έμπειρες φωνές της Ευρώπης αναγνωρίζουν ότι η συνταγή που δόθηκε στη χώρα κινδυνεύει να την σκοτώσει»

Ανήσυχος ο Αντ. Σαμαράς για το κλίμα στην ελληνική κοινωνία επισκέπτεται το μεσημέρι τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στον απόηχο των δραματικών γεγονότων στο Σύνταγμα και του ναυαγίου στις συζητήσεις με τον Γ. Παπανδρέου.

Ο πρόεδρος της ΝΔ δεν κρύβει τη βαθιά του ανησυχία για το «εκρηκτικό» όπως το χαρακτηρίζει, μείγμα της οικονομικής δυσπραγίας που βιώνουν οι πολίτες σε συνδυασμό με το βαρύ κλίμα που διαμορφώνεται στο πολιτικό σκηνικό αλλά και σε όλη την ελληνική κοινωνία έπειτα από τα χθεσινά τραγικά και πρωτοφανή επεισόδια στο Σύνταγμα.

Ο κ. Σαμαράς, ο οποίος εκτιμά ότι η κυβέρνηση χάνει επικίνδυνα τον έλεγχο εντός των τειχών και ετοιμάζεται να πάει για μία διαπραγμάτευση σε «άγνωστα νερά» χωρίς ίχνος ενημέρωσης από τους εταίρους της, είναι πολύ πιθανόν να θέσει ευθέως ή εμμέσως στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια το αίτημά του για πρόωρες εκλογές, προειδοποιώντας, παράλληλα, για τον κίνδυνο γενικευμένης διάλυσης του κοινωνικού ιστού της χώρας.

Ο πρόεδρος της ΝΔ από χθες κάλεσε όλους σε αυτοσυγκράτηση, ψυχραιμία και νηφαλιότητα ενώ έδωσε εντολή μέσω των στενών συνεργατών του σε όλα τα στελέχη του κόμματος να αποφεύγονται τοποθετήσεις σχετικά με...

...την πολιτική θύελλα που ξέσπασε ανάμεσα στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και το ΛΑ.Ο.Σ..

Στη συζήτηση αναμένεται να τεθεί και το «ναυάγιο» στις συζητήσεις που έγιναν με τον Γιώργο Παπανδρέου αλλά και η άρνηση του κ. Σαμαρά να ταξιδέψει μαζί με τον πρωθυπουργό στις Βρυξέλλες, με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να επαναλαμβάνει ότι η κυβέρνηση δεν έχει καμία εθνική γραμμή διαπραγμάτευσης μπροστά στην κρίσιμη Σύνοδο.

Ο πρόεδρος της ΝΔ το απόγευμα αναχωρεί για τη βελγική πρωτεύουσα όπου το βράδυ του Σαββάτου θα συμμετάσχει στη Σύνοδο των ηγετών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και θα έχει μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να ανιχνεύσει τις προθέσεις των Μέρκελ και Σαρκοζί ως προς την τύχη του ελληνικού χρέους.

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο ο κ. Σαμαράς να δεχθεί και νέες ισχυρές πιέσεις για στήριξη της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης, οι συνεργάτες του απαντούν: «Ο πρόεδρος της ΝΔ κράτησε τις θέσεις του σε στιγμές όπου η κυβέρνηση πανηγύριζε ότι έσωζε την Ελλάδα. Τώρα το κλίμα αλλάζει και οι έμπειρες φωνές της Ευρώπης αναγνωρίζουν ότι η συνταγή που δόθηκε στη χώρα κινδυνεύει να την σκοτώσει». (Real)
 

2 σχόλια:

  1. Όταν πέρσι, ο Σαμαράς καταψήφισε το Μνημόνιο, τα ΜΜΕ (της Διαπλοκής δηλαδή όλα)επιτέθηκαν με σφοδρότητα εναντίον του. Το ίδιο (με μικρότερη ένταση) κάνανε και με το μεσοπρόθεσμο. Σήμερα που αποδείχτηκε 100% ότι, και η συνταγή είναι λάθος και οι "γιατροί" ανίκανοι, οι διαπλεκόμενοι δημοσιογράφοι του μνημονίου (που εκτελούσαν εντεταλμένη υπηρεσία)βαράνε τον Παπανδρέου αλλά ξεχνούν ποιος τόλμησε να πει ΌΧΙ και συνεχίζουν τη νέα γραμμή του κόμματος του μνημονίου που είναι η κυβέρνηση "συνεργασίας", "εθνικής...." κτλ. Η μόνη χειρότερη κυβέρνηση από αυτή του GAP και του Βενιζέλου, θα είναι μία κυβέρνηση "προθύμων" 2 ή 3 κομμάτων. Ο GAP και ο Βενιζέλος δεν θα μπορούν να εξυπηρετήσουν για πολύ ακόμη τους γερμανούς, για αυτό τα εγχώρια όργανά τους, ετοιμάζουν εναλλακτικό σχέδιο. Δεν είμαστε πρόβατα πια, δεν μας τρομάζουν οι εκβιασμοί και σε λίγο θα μιλάμε όλοι για "Γουδί" όμως αυτή τη φορά, θα καταδικάσουμε πραγματικούς προδότες, Εκλογές τώρα! Σαμαράς - αυτοδυναμία και κυβέρνηση ΕΛΛΗΝΩΝ (και όσοι περισσότεροι δεν είναι παλαιοί Ν.Δ τόσο το καλύτερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δε μου λες αγαπητέ Νεοδημοκράτη, ο αντιπρόεδρος του κόμματός σας δεν είναι ο Αβραμόπουλος; Ο Υπουργός Υγείας επί κυβερνήσεως Καραμανλή; Αυτός που επί δύο χρόνια ως Υπουργός δεν αντιλήφθηκε τίποτα από το μεγαλύτερο κερδοσκοπικό πάρτυ που γινότανε στις προμήθειες των Νοσοκομείων; Δηλαδή μας λες για μια κυβέρνηση Σαμαρά με αντιπρόεδρο τον Αβραμόπουλο και υπουργούς τους άλλους άχρηστους προτοκλασάτους και αποτυχημένους υπουργούς της ΝΔ; Δηλαδή μετά από 6 χρόνια διάλυσης από την κυβέρνηση της ΝΔ του ήδη διαλυμένου από το ΠΑΣΟΚ ελληνικού κράτους, υπάρχουν ακόμα Έλληνες που ονειρεύονται τους ίδιους πολιτικούς και τις ίδιες πολιτικές; Φιλαράκι μου συνέλληνα είσαι άξιος της μοίρας σου. Τους συμπολίτες σου όμως δεν τους σκέφτεσαι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News