Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Η Σύνοδος θα κρίνει τις πολιτικές εξελίξεις - Πιέζουν οι «πράσινοι» Βουλευτές

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ζητούν με συνεντεύξεις τους συγκυβέρνηση ή εκλογές

Ο Η. Μόσιαλος αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα μετά την Σύνοδο Κορυφής.

Οι πολιτικές εξελίξεις εξαρτώνται από τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής. Αυτό άφησε να εννοηθεί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος που μίλησε στον Real Fm 97,8 και στην Κάτια Μακρή.

«Έχουμε μπροστά μας μια κρίσιμη σύνοδο κορυφής που μπορεί να γίνει και σε δύο φάσεις. Να δούμε ποια θα είναι τα αποτελέσματα. Αυτό είναι και το μεγάλο και ιστορικό διακύβευμα αλλά και τι επιπτώσεις θα έχουν οι αποφάσεις της συνόδου, που ελπίζω θα είναι θετικές για την χώρα όσον αφορά το ύψους του ελληνικού χρέους και των τόκων που θα πληρώνουμε» είπε χαρακτηριστικά ο Ηλίας Μόσιαλος.

Την ίδια ώρα βουλευτές του ΠΑΣΟΚ πιέζουν με συνεντεύξεις τους τον Πρωθυπουργό να πάρει άμεσα πρωτοβουλίες. Οι περισσότεροι ζητούν συγκυβέρνηση ενώ άλλοι εκλογές.

Γ. Πεταλωτής (Real fm 97.8) «Η πιο εύκολη λύση για μας θα ήταν μία πράξη λιποταξίας μέσω των εκλογών. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να πάρουμε τέτοια ρίσκα ακυβερνησίας. Oι βουλευτές βρίσκονται υπό την πίεση ότι αν η κυβέρνηση δεν πάρει αυτές τις πολιτικές αποφάσεις, δεν θα υπάρχει αύριο».

Δ. Κρεμαστινός: «Εφόσον τα υπόλοιπα κόμματα δεν μπορούν να ακολουθήσουν τη γραμμή της κυβέρνησης, χρειάζονται άλλες λύσεις, όπως εκλογές ή δημοψήφισμα, αλλιώς η χώρα οδηγείται σε χρεοκοπία».

Ν. Σαλαγιάννης: «Δεν έχει σημασία...

...ποιος θα έχει το πάνω χέρι• αν δεν πετύχει η συναίνεση, λύση είναι οι εκλογές».

Ν. Αλευράς: «Υπάρχει ζήτημα με την αποτελεσματική λειτουργία του κράτους και πρέπει να τεθούν σαφή χρονοδιαγράμματα και να μην επαφίενται τα πράγματα στην καλή θέληση των υπουργών».

Σ. Γιαννακά: «Στο εξής, που τα πράγματα δυσκολεύουν και η χώρα μας θα βρεθεί αντιμέτωπη με μεγαλύτερες δυσκολίες απέναντι στους εταίρους, ο Πρωθυπουργός θα πρέπει άμεσα να αναλάβει μία πρωτοβουλία ώστε να υπάρξει στη χώρα μας μία πολιτική συνευθύνη. Δεν θα το πω κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Ο Πρωθυπουργός θα επιλέξει τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει αυτό»

Χρ. Πρωτόπαπας: «Δεν μπορούμε άλλο έτσι. Η συμφωνία που θα γίνει πρέπει να προβλέψει όλες τις καταστάσεις προκειμένου να μην επαναληφθούν αυτού του τύπου τα μπρος-πίσω. Είναι απαραίτητο, δεν γίνεται αλλιώς. Έχω τοποθετηθεί επανειλημμένα και έχω κάνει και αυστηρή κριτική και σε υπουργούς κατ’ επανάληψη»

Β. Παπανδρέου στην βουλή τόνισε: «Οπωσδήποτε πρέπει να ληφθούν πολιτικές πρωτοβουλίες μετά τη Σύνοδο Κορυφής. Η κοινωνία είναι σε απόγνωση και η χώρα καταρρέει. Είναι η τελευταία φορά που ψηφίζω ένα τέτοιο νομοσχέδιο ».

Στο ίδιο κλίμα ήταν και ο Δ. Λιντζέρης: «Η κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας είναι μονόδρομος. Οι εκλογές θα έμοιαζαν με άλμα στο κενό»

Εθνική σύμπραξη ζήτησε και η Τόνια Αντωνίου. «Αν εθνική σύμπραξη δεν εξασφαλιστεί η μάχη κινδυνεύει να χαθεί. Το μήνυμα σήμερα λέει ότι οι πολιτικές ηγεσίες πρέπει να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Μέχρι εδώ και μη παρέκει».

Κατά την συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου την Πέμπτη το απόγευμα ο υπουργός Εσωτερικών Χάρης Καστανίδης ζήτησε εμμέσως εκλογές, θέτοντας θέμα πολιτικής νομιμοποίησης της κυβέρνησης.

«Ο κόσμος δεν αντέχει άλλο, πρέπει να κάνουμε διαρθρωτικές αλλαγές και να νομιμοποιήσουμε την απόφαση», είπε, ενώ πολιτικές πρωτοβουλίες ζήτησε και ο Δημήτρης Ρέππας. «Πρόεδρε, ξέρεις τις θέσεις μου. Σε στηρίζουμε, άντε να διαπραγματευτείς, αλλά από Δευτέρα προχώρα σε πολιτικές πρωτοβουλίες μαζί με τον λαό», του είπε, ζητώντας πάντως να μη δίνεται η εντύπωση ότι θα τελειώσουν όλα την Κυριακή. Στενοί συνεργάτες του εξηγούσαν λίγο αργότερα πως δεν εννοούσε εκλογές, αλλά τέτοιες αλλαγές που θα φέρουν «κοντά» και όχι «απέναντι» τον λαό. (Real)
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News